271/2011. (IX. 19.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Békés Megye Terülerendezési TErv véleményezése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
271/2011. (IX. 19.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága a Békés Megye Területrendezési Tervéről szóló 15/2005. (X.7.) KT rendeletének módosítását a következők szerint véleményezi:
Közlekedés:
A 46. sz. országos II. rendű főút települést megkerülő nyomvonalán kívül a településrendezési tervben, a várost átszelő vasútvonal mellett is szerepel egy nyomvonal változat.
A MTrT módosításában ezt a változatot is kéri szerepeltetni Gyomaendrőd Város Önkormányzata.
Kiváló termőhelyi adottságú erdőterület övezete
A 4232. sz. Gyomaendrőd – Körösladány közötti út, a Hármas – Körös és a Sirató-zug közötti határrész kiváló termőhelyi adottságú erdőterület besorolása nincs összhangban sem az OTrT-vel, sem a településrendezési tervvel. Ezen határrészben biogazdálkodás is folyik, 30 aranykoronás földeken.
A Város nem szándékozik ezt a mezőgazdasági terület művelési módját megváltoztatni.
Térségi hulladéklerakó kijelöléséhez vizsgálat alá vonható terület övezete
A MTrT tervezete és a településrendezési terv nincs összhangban, ugyanis a megyei terv nem a településen már működő és bővítést igénylő hulladéklerakó területét, illetve annak környezetét jelöli ki, hanem a település délnyugati területén található jó minőségű (sz2) szántóterületet. (E leírás mellékletében ábrázolva is megtekinthető az indoklás)
Ezzel a helyválasztással a Város nem ért egyet, kéri a meglévő hulladéklerakó környezetében lévő földrészletek kijelölését e célra.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe