323/2011. (XI. 16.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Megállapodás a Rózsahegyi Iskola Diákjaiért Alapítvánnyal az IKSZT működtetésére vonatkozóan

 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
323/2011.(XI. 16.) Gye. Kt. Üokke. Határozata
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Gyomaendrőd, Kondorosi út 1. szám alatti IKSZT üzemeltetése érdekében az alábbi megállapodás megkötésére hatalmazza fel Várfi András polgármestert.
MEGÁLLAPODÁS
Tervezet
amely létrejött egyrészről a Rózsahegyi Iskola Diákjaiért Alapítvány (5502 Gyomaendrőd, Népliget u. 2., képv.: Farkas Zoltánné kuratóriumi elnök), mint alapítvány,
másrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1., képv.: Várfi András polgármester), mint önkormányzat,
között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:
1.         Felek rögzítik, hogy 2010. május 04. napján az alapítvány részére 49.257.428,-Ft pályázati támogatást ítélt meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a Gyomaendrőd 8406 hrsz-ú, 385,73 m2 területű, természetben Gyomaendrőd, Kondorosi út 1. szám alatt található ingatlanon Integrált Közösségi Szolgáltató Tér kialakítására. A Gyomaendrőd 8406 hrsz-ú ingatlan tulajdonosa az önkormányzat.
A projekt során a III.153/2010. ikt. számú építési engedély alapján létrejött épület tekintetében az alapítvány a projekt befejezését követően ráépítéssel nem szerez tulajdont/vagy tulajdont szerez.
2.         A projekt keretében megvalósításra kerül egy 45 fő befogadó képességű IKSZT épület, közösségi tér, ahol irodai szolgáltatás, tanácsadás, kiscsoportos képzések, csoportfoglalkozásokra lesz lehetőség.
3.                  A projekt keretében az alapítvány az alábbi kötelezően vállalt szolgáltatások nyújtását vállalta:
·         Ifjúsági közösségi programok szervezése, ifjúságfejlesztési folyamatok generálása és folyamatkövetése – ifjúsági információs pont működtetése;
·         Helyszín és feltételek biztosítása a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékoztatási pont működtetéséhez;
·         Lakosság, vállalkozások információhoz való hozzájutás elősegítése;
·         Közösségi internet hozzáférés biztosítása;
·         Közművelődési programok szervezése;
·         Könyvtári és információs szolgáltatások biztosítása.
4.                  A projekt keretében az alapítvány az alábbi opcionálisan vállalt szolgáltatások nyújtását vállalta:
·         Közösségfejlesztési folyamatok generálása, folyamatkövetése;
·         Helyszín biztosítása civil szervezetek számára;
·         Egészségfejlesztési programok;
·         Elektronikus közigazgatási végpont szolgáltatás biztosítása (Közháló végpont)
·         Üzlethelység kialakítása a helyi vállalkozások támogatása érdekében.
5.         A projekt keretében az alapítvány az IKTSZ működtetésének személyi feltételeiként vállalta 2 fő részmunkaidős munkatárs foglalkoztatását heti 20 és heti 30 órában.
6.         Felek megállapodnak, hogy az önkormányzat vállalja a projekt lezárását követően az 5 éves kötelező fenntartási időszak alatt a 2 fő részmunkaidős munkavállalóra eső bér és járulék terhek összegének megfelelő támogatást.
7.         Felek megállapodnak, hogy a 5 éves kötelező fenntartási időszakot követően is a projekt célokat megvalósítják mindaddig, ameddig a támogatással létrejött ingatlan más formában történő működtetése nem indokolt úgy, hogy az önkormányzat erre az időszakra is kötelezi magát, hogy az ebben az időszakban a működéshez szükséges munkaerő biztosításához támogatást nyújt.
8.         Felek megállapodnak abban, hogy a projekt keretében kötelezően biztosítandó munkavállalók esetében az alapvető munkáltatói jogokat az alapítvány gyakorolja, az egyes munkáltatói jogokat jelen megállapodás alapján a polgármester/jegyző gyakorolja.
9.         Felek megállapodnak, hogy jelen megállapodást határozatlan időre kötik úgy, hogy azt bármelyik fél csak a projekt kötelező 5 éves fenntartási időszakát követően évvégére a másik félhez intézett egyoldalú írásbeli nyilatkozattal indokolás nélkül 3 hónapos felmondási idővel felmondhatja.
Felek jelen megállapodást elolvasás és közös értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt írták alá.
 
Gyomaendrőd, 2011. november …..
 
Rózsahegyi Iskola Diákjaiért Alapítvány
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
képv. Farkas Zoltánné kuratóriumi elnök
képv. Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe