267/1992. (X. 13.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: a hulladékszállítás jövőjének vizsgálatára

42/2013. (I. 29.) számú önkormányzati határozat
a hulladékszállítás jövőjének vizsgálatára
 
1.      Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás megoldási alternatíváinak részletes kidolgozásához szükséges intézkedések megtételére. Ezen belül különösen:
-       ki kell dolgozni azokat a szervezeti-jogi kereteket, amelyek lehetővé teszik a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft. részvételét a hulladékszállítási közszolgáltatás ellátásában, különös tekintettel a tevékenység kötelező nonprofit jellegére,
-       meg kell vizsgálni a közfeladat ellátásával összefüggő közbeszerzési kötelezettségeket, azon belül a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény által biztosított házon belüli, úgynevezett in-house beszerzés lehetőségét,
-       közbeszerzési kötelezettség fennállása esetén ki kell dolgozni a lefolytatásra kerülő eljárás dokumentumait, ide értve különösen az ajánlattételi felhívást és a közbeszerzési dokumentációt, ezzel egyidejűleg meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft. vagy más, többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdálkodó szervezet a hulladékról szóló és a közbeszerzésekről szóló törvények alapján a versenyben jogszerűen részt tudjon venni.
 
     Felelős:           Kecze István polgármester
     Határidő:       2013. március 26.
 
2.      Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a jegyzőt a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvényben és annak végrehajtási rendeletében foglaltak alapján a hulladékgazdálkodásról szóló 21/2003. (V. 30.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatára.
 
Felelős:           Dr. Varga Zsolt jegyző
Határidő:         2013. március 26.
 
Erről értesül:   
  1. Kecze István Polgármester
  2. Kisújszállási Városgazdálkodási Kft.
  3. Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya
  4. Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -üzemeltetési Osztálya

« Vissza
Vissza a főmenübe