3/2012. (IV. 4.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: Magyar Szocialista Párt jelölő szervezet nyilvántartásba vételi kérelme

Gyomaendrőd Város Helyi Választási Bizottságának
3/2012. (IV. 4.) HVB határozata
a Gyomaendrődi 6. egyéni választókerületi képviselő időközi választáson az MSZP jelölő szervezet nyilvántartásba vételéről
 

Gyomaendrőd Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Vetv.) 105/A. § (2) bek. a) pontjában foglalt hatáskörében eljárva, a Gyomaendrőd 6. egyéni önkormányzati választókerület 2012. május 19. napjára kitűzött időközi választára, a Magyar Szocialista Pártot a bejelentő kérelme alapján, jelölő szervezetként nyilvántartásba veszi.
A határozat ellen jogszabálysértésre hivatkozással annak meghozataltól számított 2 napon belül a Területi Választási Bizottságnak címzett fellebbezést lehet benyújtani a Helyi Választási Bizottságnál ( 5500. Gyomaendrőd Szabadság tér 1. sz., fax: 06 (66) 283-288) úgy, hogy az legkésőbb 2012. április 6-án (csütörtök) 16 óráig megérkezzen. A fellebbezésnek tartalmaznia kell a benyújtójának nevét, lakcímét, (székhelyét) és – ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér – postai értesítési címét, valamint választása szerint telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók.

Indokolás

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága 1/2012. (II. 28.) HVB határozatával a Gyomaendrődi 6. egyéni választókerületben az időközi önkormányzati képviselő választást 2012. május 19. napjára tűzte ki. Az időközi választásra az általános választás szabályait kell alkalmazni.
A Vetv. 51. §-a szabályozza a választáson jelöltet indítani kívánó jelölő szervezet bejelentését. A nyilvántartásba vételhez a jelölő szervezetet be kell jelenteni a helyi választási bizottságnál, ha a szervezet csak egy településen kíván jelöltet állítani.
A Magyar Szocialista Párt (MSZP) szabályos meghatalmazással rendelkező képviselője 2012. április 2-án az erre rendszeresített P jelű űrlapon kérte a Helyi Választási Irodánál, hogy a 2012. május 19-ére kitűzött időközi önkormányzati képviselő választásra a Helyi Választási Bizottság, mint jelölő szervezetet vegye nyilvántartásba.
A Magyar Szocialista Párt társadalmi szervezetet a Fővárosi Törvényszék a Pk.60754/1989/1. határozatával a 564. nyt. szám alatt vette nyilvántartásba.
A jelöltet állítani kívánó párt becsatolta a választását kitűzését követően, 2012. március 22-én kiállított kivonatot. Az abban szereplő képviseletre jogosult személy meghatalmazta Fülöp István 5500 Gyomaendrőd, Nyárszegi u. 10. szám alatti lakost, hogy az időközi önkormányzati választással kapcsolatos delegálások, bejelentések, jogorvoslati eljárások és egyéb adminisztrációs feladatok kapcsán stb. önállóan eljárjon az MSZP párt nevében.
A meghatalmazott személy a jelölő szervezet bejelentésére vonatkozó nyomtatványt aláírta.

A jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 79. § (1) és (2) bekezdésén, valamint a 80. § (1),(2), (4), (5) bekezdésein alapul

Határidő: azonnal.
Felelős: Dr. Szendrei Éva HVB elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe