499/2010. (XI. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Juhász János vételi ajánlata, Iskola u. 6. alatti ingatlan nyílt árverésen való értékesítése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
499/2010. (XI. 25.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete az önkormányzat tulajdonát képező Gyomaendrőd, Iskola utca 6. szám alatti ingatlant nyílt árverésen való értékesítésre meghirdeti az alábbi árverési hirdetés szerint.
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
Az önkormányzat tulajdonában lévő alábbiakban részletezett ingatlanokat
meghirdeti értékesítésre nyílt árverésen az alábbi feltételekkel:
 
Helyrajzi szám
Terület nagysága, egyéb megjegyzés
Kikiáltási ár
 ( Ft ) 
Licitlépcső
( Ft )
8322
Iskola u. 6.
2 db szoba, konyha, kamra, előszoba, 59 m2.
579.000
5.000
 
  1. Az árverés időpontja: 2011. január 14-én de. 10.00 óra.
  2. Az árverés helye: Városháza kistermében (Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. ).
  3. Az árverést vezeti: Csényi István polgármesteri hivatal alkalmazottja,
  4. Az induló licit és licitlépcső összege az árverési kijelölt ingatlanról készült kimutatásban szerepel. A licitálandó ingatlanra - legkésőbb 2011. január 14-én de. 9.00-ig - a kikiáltási ár 10 %-át kitevő szerződés megkötését, biztosító előleget /bánatpénz/ kell a Polgármesteri Hivatal pénztárába befizetni. Az árverés megkezdésekor a pénztári bevételi bizonylattal igazolni kell az árverési előleg befizetését.
  5. Az árverési előleg /bánatpénz/ a Polgármesteri Hivatal pénztárában kerül elhelyezésre. Az árverés során azon árverezők, akik nem nyertek a befizetett árverési előleget a pénztárban az árverezést követően felvehetik. A nyertes árverező a döntése alapján szintén felveheti az árverési előleget a pénztárban, vagy kéri annak beszámítását a vételárba.
  6. Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az árverési előleg letétbe helyezésre került.
  7. A licitálást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja, a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni. A tulajdonjogot elnyerőnek az árverést követően 8 napon belül szerződést kell kötnie. A licitálás során a nyertes ajánlatot követően megállapításra kerül sorrendben 2. és 3. ajánlat. Amennyiben a nyertes licitáló 8 napon belül neki betudható ok miatt nem köt szerződést, akkor a sorrendben megállapított 2. helyen lévő licitálóval kerül megkötésre a szerződés. Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.
  8. A Petőfi u. 6. valamint Bacsalaposi u. 6. szám alatti lakóingatlanok esetében a licitálást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja figyelemmel az 1993. évi LXXVIII. törvényben meghatározott elővásárlási jog gyakorlásának szabályaira.
  9. Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Polgármesteri Hivatal Műszaki és Vagyongazdálkodási osztályán lehet kérni, írásban, melyre írásban történik a válaszadás.
  10. Az építési telkek beépítése az építéshatóság által előírt módon történhet, Gyomaendrőd Város Önkormányzata határidővel megjelölt beépítési kötelezettséget nem köt ki.
  11. Az árverésről hangfelvétel készül.

« Vissza
Vissza a főmenübe