409/2010. (XI. 4.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Dr. Békés Fogszakorvosi BT.-vel kötött megbízási szerződés módosítása - 3. körzet

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
409/2010. (XI. 4.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete elfogadja, hogy a gyomaendrődi 3. számú fogászati körzet működtetési jogát 2011. január 1. napjától Dr. Hák Mária vegye át.
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete az előterjesztés mellékletét képező 2007. november 13-án Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a Dr. „Békés” Fogszakorvosi Betéti Társaság által fogorvosi tevékenységre kötött megbízási szerződés egységes szerkezetbe foglalt módosítását elfogadja.
Utasítja a polgármestert, hogy a melléklet szerinti megbízási szerződést kösse meg.
 
MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS
Módosítás
Fogorvosi tevékenységre
 
Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. sz., képviseli Várfi András polgármester) továbbiakban, mint Megbízó,
másrészről Dr. Békés Fogszakorvosi Bt. (székhely: 5500 Gyomaendrőd Kossuth út 30. sz. sz. cégjegyzékszáma 04-06003841 képviselő neve: dr. Békési Annamária egyedi azonosítója 033530) a továbbiakban, mint Megbízott között, területi ellátási kötelezettséggel végzett fogorvosi ellátás tárgyában, az alábbi feltételekkel:
 
1./
Megbízó Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének 345/2007. (XI.12.) Gye.Kt. számú határozata alapján megbízza a Megbízottat, hogy az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. tv. 152. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott fogorvosi alapellátást, a szerződés 1. sz. mellékletében meghatározott terület (továbbiakban: 3. számú körzet) lakosai számára 2007. december 1. napjától, határozatlan ideig teljesítse. A Megbízott kijelenti, hogy a megbízást elfogadja.
 
2./
A Megbízott a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi szolgálatról szóló 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet (a továbbiakban: EüM rendelet) 4. § (4)-(7) bekezdésében meghatározott fogorvosi feladatait a körzet területén heti 30 órában köteles teljesíteni.
A Megbízott rendelési ideje 2010. november 1. napjától:
Hétfő: 08.00-16.00
Kedd: 08.00-15.00
Szerda: 09.00-11.00
Csütörtök 09.00-17.00
Péntek 08.00-13.00
 
3./
Megbízott a fogászati ellátást a „Dr. Békés” Fogszakorvosi Bt. által biztosított, természetben Gyomaendrőd, Kossuth L. út. 30. szám alatti rendelőben köteles teljesíteni, a 2./ pontban meghatározott rendelési időpontok figyelembevételével. A Megbízott kijelenti, hogy a megbízást Dr. Hák Mária (sz.i.: 1983. október 09 an.: Hócza Mária Sarolta lakóhely: Bogács, Dózsa Gy. u. 15.) a gyomaendrődi 3. számú vegyes fogászati körzet praxisjogával rendelkező fogorvos alkalmazásával látja el, részére a rendelőt annak használatára kötött külön szerződés szerint biztosítja.
Megbízott kijelenti, hogy a Gyomaendrőd, Kossuth L. út 30. szám alatti fogorvosi rendelő a jogszabályi előírásoknak megfelel, az önkormányzattól semmilyen rendelő felszerelési eszközt, tárgyat nem igényelnek, és viselik a rendelő üzemeltetésével, fenntartásával kapcsolatos mindennemű költségeket is.
A rendelőben keletkező hulladék elszállítatásáról így különösen tekintettel a fertőző, veszélyes hulladék elhelyezésére, elszállításáról a Megbízott köteles gondoskodni.
 
4./
A Megbízó a Megbízottnak a fogászati tevékenység ellátásáért díjat nem fizet, a területi ellátási kötelezettség ellenében hozzájárul, hogy a Dél-alföldi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár Békés Megyei Kirendeltsége által a körzet működésére folyósítandó teljes összeget a Megbízott kapja meg. A Megbízott az összeget a Dél-alföldi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár Békés Megyei Kirendeltségével megkötésre kerülő szerződés alapján igényelheti. A finanszírozási szerződés megkötése, a Megbízott kötelessége. A jogszabályban meghatározott díjazás ellenében végzett, vegyes fogszakorvosi feladatok ellátásából származó teljes árbevétel a Megbízottat illeti meg.
 
5./
A Megbízott a területi ellátási kötelezettség fennállásának ideje alatt köteles felelősség biztosítást kötni.
 
6./
A Megbízott kijelenti, hogy Dr. Hák Mária akadályoztatása esetén, saját költsége terhére az EüM rendelet 7. §-ban meghatározott helyettesítésről gondoskodik. Amennyiben a Megbízott ezen kötelezettségét elmulasztja, úgy Megbízó jogosult a Megbízott költsége terhére a területi ellátásról gondoskodni. A Megbízott kijelenti, hogy helyettesei:
             - Dr. Békés Annamária  
- Dr. Marsal Andrea fogszakorvosok, akik, mindenben megfelelnek a fogorvosokra jogszabályokban meghatározott személyi feltételeknek. A Megbízott köteles bejelenteni a Megbízónak, ha Dr. Hák Mária alkalmazása megszűnik.
 
 
 
 
7./
A megbízás teljesítésével kapcsolatos és a szerződésben nem szabályozott egyéb költségek, így különösen nyomtatványok beszerzésének költsége, gyógyszerek, fogászati anyagok költségei, posta költségek, esetleges továbbképzések, a képesítési előírásoknak megfelelő asszisztencia alkalmazásának költsége a Megbízottat terhelik.
 
8./
A felek kijelentik, hogy amennyiben a szerződésben szabályozott bármely kérdés jogszabályváltozás folytán kiegészítésre, vagy módosításra szorul, kölcsönösen kezdeményezik azt, és annak megtörténtéig a szerződés a hatályos jogszabályi előírások szerint érvényes.
 
9./
A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben az EüM rendelet, a Polgári Törvénykönyv és más hatályos egészségügyi valamint társadalombiztosítási jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni.
 
Jogvita esetére a szerződő felek kikötik - a pertárgytól függően - a Szarvasi Városi Bíróság illetve a Békés Megyei Bíróság kizárólagos illetékességét.
 
A felek kijelentik, hogy a szerződés aláírására jogosultak, arra kellő felhatalmazással rendelkeznek.
 
A szerződő felek a szerződést elolvasták, és közös értelmezést követően, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, helybenhagyólag aláírták.
 
Gyomaendrőd, 2010. ………….
 
 
Várfi András
Megbízó
Dr. Hák Mária
Praxis jog jogosultja
Dr Békési Annamária
Megbízott
 
 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe