373/2010. (IX. 23.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Néhai Pap Zsigmond hagyatéka-alapítvány alapítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
373/2010. (IX. 23.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az előterjesztés, és a jelen határozat szerves mellékletét képező szerződést megköti, és néhai Futó Ilona hagyatéki eljárásának jogerős lezárását követően alapítóként rész kíván venni néhai Pap Zsigmond és leszármazói szellemi örökségét bemutató és azt ápoló alapítvány alapításában.
A Képviselő-testület megbízza a polgármestert a szerződés megkötésével, az alapítással járó költségek 2011. évi költségvetésben való megtervezésével, valamint az alapító okirat elkészítésével.
 
Határidő: 2010. szeptember 30.
Felelős: Várfi András polgármester
 
melléklet
Szerződés
 
Mely létrejött Gyomaendrőd Város Önkormányzata (Gyomaendrőd Szabadság tér 1. sz. képviseli Várfi András polgármester, továbbiakban Önkormányzat) és Munkácsy László (Debrecen Károlyi M. út 1. sz. alatti lakos, továbbiakban Adományozó) között az alábbiak szerint:
1.) A felek kijelentik, hogy a Gyoma város életében kimagasló, előremutató néhai Pap Zsigmond és leszármazói munkásságának méltó, maradandó emléket kívánnak állítani, a jövő nemzedékei számára, szolgálva ezzel Gyomaendrőd Város szellemi vagyonának gyarapodását.
2.) A felek közös akarattal kijelentik, hogy a jelen szerződés 1.) pontjában meghatározott cél teljesülése érdekében alapítványt hoznak létre, miután néhai Futó Ilona hagyatéki ügyében az eljárás jogerősen befejeződött.
3.) Az Adományozó kijelenti, hogy egyedüli és kizárólagos örököse néhai Futó Ilonának, Pap Zsigmond unokájának. Az alapítandó alapítvány részére - a jelen szerződés 2.) pontjában meghatározott időpontot követően, mint néhai Futó Ilona házastársa, és egyben az elhunyt szellemi akaratának végrehajtója - rendeli az alábbiakban felsorolt és részletezett ingatlanokat:
- a gyomaendrődi belterületi 197/2 hrsz alatt nyilvántartott 1503 m2 területű természetben Gyomaendrőd, Rákóczi út 14. sz. alatti kivett lakóház, udvar, gazdasági épület megjelölésű ingatlant,
- a gyomaendrődi belterületi 196 hrsz. alatt nyilvántartott, 1966 m2 területű, természetben Gyomaendrőd Rákóczi út 16. sz. alatti kivett lakóház, udvar, gazdasági épület megjelölésű ingatlanon található ingóságok közül a néhai Pap Zsigmond hagyatékához tartozó szerszámokat, képzőművészeti alkotásokat, a szerződés 1.) pontjában meghatározott célok teljesüléséhez tartozó okiratokat. A felek kijelentik, hogy a ténylegesen átadásra kerülő ingóságokat, az átadás előtt egyeztetik, jegyzőkönyvben rögzítik, és az ott meghatározott ingóságokat rendelik az alapítvány részére.
- a gyomaendrődi, külterületi 0708/11 hrsz. alatt nyilvántartott 21 ha 6580 m2 területű 299,29 AK értékű a) szántó, b) nádas, c) kivett anyaggödör megjelölésű ingatlant
- a gyomaendrődi külterületi 0708/18. hrsz. alatt nyilvántartott 8. ha 4096 m2 területű, 138,36AK értékű, a) szántó, b) gyep (legelő), c) kivett anyaggödör megjelölésű ingatlant
- a gyomaendrődi, külterületi 01448/1 hrsz. alatt nyilvántartott, 15 ha 2869 m2 területű, 314,20 AK értékű, szántó megjelölésű ingatlant
- a gyomaendrődi, külterületi 0216/40 hrsz. alatt nyilvántartott, 14 ha 9773 m2 területű, 585,21 AK értékű, szántó megjelölésű ingatlant, azzal, hogy a belterületű ingatlanok, csak Pap Zsigmond és leszármazói munkásságának bemutatására hasznosíthatók, míg a külterületű ingatlanok bérbeadás útján hasznosíthatók a jelen szerződés 1.) pontjában meghatározott cél teljesülése érdekében.
4.) Az Adományozó kijelenti, hogy a jelen szerződés 3.) pontjában körülírt per – és tehermentes vagyont a hagyatéki eljárás jogerős befejezését követően adja birtokba, és adja meg az alapításhoz szükséges nyilatkozatokat. Kijelenti továbbá, hogy a jelenleg bérlet útján hasznosított mezőgazdasági rendeltetésű ingatlanok tekintetében a bérleti jogviszony megszüntetésével kapcsolatos jognyilatkozatokat, a fent meghatározott időpontot követően teszi meg, melynek bekövetkeztéig a hasznosításból származó haszon az Adományozót illeti meg.
5.) Az Önkormányzat kijelenti, hogy az alapítvány alapításában, mint alapító tevékenyen részt kíván venni, melynek keretében vállalja az okiratok elkészítését, az alapítvány nyilvántartásba vételével kapcsolatos eljárás lefolytatását. Az Önkormányzat kijelenti, hogy az alapításra rendelt vagyon hagyatéki eljárással, és az ezt követő illetékfizetéssel kapcsolatos költségeket megtéríti az Adományozónak.
6.) A felek kijelentik, hogy az általuk alapítandó alapítványkezelő szervét oly módon alakítják ki, hogy az Adományozó képviselete megfelelő súllyal biztosított legyen, mind a vagyon hasznosításával, mind néhai Pap Zsigmond és leszármazói szellemi örökségének ápolásával kapcsolatos döntéshozatali eljárás során.
A felek kijelentik, hogy a szerződést, mely 3 egymással szó szerint megegyező pl-ban készül, átolvasást, közös értelmezést követően, mint akaratukkal mindenben egyezőt aláírják
A felek által a jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. szabályait kell irányadónak tekinteni.
Kelt: ………………………….
 
……………………………………….                                     ……………………………………..
Gyomaendrőd Város                                                                         Adományozó
Önkormányzata

« Vissza
Vissza a főmenübe