331/2010. (VIII. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Bérlakások, és a Polányi Máté utca 43. szám alatti építési telek értékesítése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
331/2010. (VIII. 26.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete az önkormányzat tulajdonát képező az alábbi árverési hirdetésben részletezett ingatlanokat értékesítését meghirdeti.
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
 
Az önkormányzat tulajdonában lévő alábbiakban részletezett ingatlanokat meghirdeti értékesítésre nyílt árverésen az alábbi feltételekkel:
 
Helyrajzi szám
Terület nagysága, egyéb megjegyzés
Kikiáltási ár ( Ft ) 
Licitlépcső
( Ft )
3830
Losonczy utca 16. szám.
1 db szoba, konyha, kamra, 49 m2.
439.000
5.000
11/A/2
Petőfi utca 6.
2 szoba, konyha, kamra, előszoba, fürdőszoba, WC, fáskamra, 93 m2. Bérleti joggal terhelt.
2.353.000
10.000
8322
Iskola u. 6.
2 db szoba, konyha, kamra, előszoba, 59 m2.
579.000
5.000
8028
Bacsalaposi u. 6.
1 db szoba, konyha, kamra, 44 m2.
Bérleti joggal terhelt.
372.000
5.000
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Az árverés időpontja: 2010. szeptember 24-én de. 10.00 óra.
2. Az árverés helye: Városháza kistermében ( Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. ).
3. Az árverést vezeti: Csényi István polgármesteri hivatal alkalmazottja,
4. Az induló licit és licitlépcső összege az árverési kijelölt ingatlanról készült kimutatásban szerepel. A licitálandó ingatlanra - legkésőbb 2010. szeptember 24-én de. 9.00-ig - a kikiáltási ár 10 %-át kitevő szerződés megkötését, biztosító előleget /bánatpénz/ kell a Polgármesteri Hivatal pénztárába befizetni. Az árverés megkezdésekor a pénztári bevételi bizonylattal igazolni kell az árverési előleg befizetését.
5. Az árverési előleg /bánatpénz/ a Polgármesteri Hivatal pénztárában kerül elhelyezésre. Az árverés során azon árverezők, akik nem nyertek a befizetett árverési előleget a pénztárban az árverezést követően felvehetik. A nyertes árverező a döntése alapján szintén felveheti az árverési előleget a pénztárban, vagy kéri annak beszámítását a vételárba.
6. Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az árverési előleg letétbe helyezésre került.
7. A licitálást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja, a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni. A tulajdonjogot elnyerőnek az árverést követően 8 napon belül szerződést kell kötnie. A licitálás során a nyertes ajánlatot követően megállapításra kerül sorrendben 2. és 3. ajánlat. Amennyiben a nyertes licitáló 8 napon belül neki betudható ok miatt nem köt szerződést, akkor a sorrendben megállapított 2. helyen lévő licitálóval kerül megkötésre a szerződés. Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.
8. A Petőfi u. 6. valamint Bacsalaposi u. 6. szám alatti lakóingatlanok esetében a licitálást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja figyelemmel az 1993. évi LXXVIII. törvényben meghatározott elővásárlási jog gyakorlásának szabályaira.
9. Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Polgármesteri Hivatal Műszaki és Vagyongazdálkodási osztályán lehet kérni, írásban, melyre írásban történik a válaszadás.
10. Az építési telkek beépítése az építéshatóság által előírt módon történhet, Gyomaendrőd Város Önkormányzata határidővel megjelölt beépítési kötelezettséget nem köt ki.
11. Az árverésről hangfelvétel készül.
 
Gyomaendrőd Város Polgármesteri Hivatala
 
Amennyiben a Petőfi u. 6. szám alatti lakás bérlő nyeri a licitálást, akkor az 1993. évi LXXVIII. törvény rendelkezései alapján Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete a lakás vételárának megfizetésére 15 évi részletfizetési kedvezményt ad. Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete nem köt ki a szerződéskötéskor megállapított vételárból való egy összegben történő megfizetést.
 
Amennyiben a  Bacsalaposi u. 6. szám alatti lakás bérlője nyeri a licitálást, akkor Gyomaendrőd Város Önkormányzata a vételár összegének megfelelően 5 éves bérleti szerződés köt, amely egyben adásvételi előszerződés is. Gyomaendrőd Város Önkormányzata a bérlő által 60 hónap alatt a bérleti díj hiánytalan megfizetését követően végleges adásvételi szerződést köt.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe