131/2010. (III. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Pályázati kiírás Vállalkozásfejlesztési Alap felhasználására

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
131/2010. (III. 25.) Gye. Kt. határozata
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a 2010. évi Vállalkozásfejlesztési Alap felhasználására. A pályázati felhívást a határozat 1. számú melléklete, míg a pályázati adatlapot a határozat 2. számú melléklete tartalmazza.
Határidő: azonnal
1. számú melléklet a 131/2010. (III.25..) Gye. Kt. határozathoz
Pályázati felhívás
Gyomaendrőd Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Vállalkozásfejlesztési Alap 2010. évi felhasználására
Gyomaendrőd Város Önkormányzata a 21/2009. (IV.2.) Gye. Kt. rendeletében foglaltaknak megfelelően pályázatot hirdet a költségvetésében elkülönített Vállalkozásfejlesztési Alap felhasználására.
 
1. A pályázat célja:
A helyi vállalkozások fejlődésének támogatása, a foglalkoztatás növelése, megtartása, a gyomaendrődi álláskeresők munkához jutásának elősegítése.
 
2. Az alapban elkülönített, rendelkezésre álló keret összege: 16.000.000.-Ft
 
3. A pályázók köre:
Gyomaendrőd város közigazgatási területén székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Gyomaendrőd város közigazgatási területén fiókteleppel rendelkező, a helyi adókról szóló 1990. évi C. tv. 37. § (1) bekezdése szerinti állandó jellegű iparűzési tevékenységet folytató vállalkozás.
 
4. A pályázattal elnyerhető támogatás formája, mértéke, fedezete:
A támogatás formája kamatmentes hitel, mely munkahelyteremtéshez és/vagymunkahely megtartáshoz pályázható.
Az alapból nyújtott támogatások csekély összegű támogatásnak minősülnek, amelyeket kizárólag az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006.12.28. szabályai alapján lehet nyújtani. A támogatástartalom számításánál a 85/2004.(IV.19.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében foglaltakat megfelelően alkalmazni kell.
 
a.) Munkahelyteremtés esetén a támogatott hitel új munkahelyhez kapcsolódó bér- és járulékaira használható fel, összege létesített új, teljes idejű (8 órás) foglalkoztatást biztosító álláshelyenként egyszeri 500.000,- Ft, részmunkaidős – legkevesebb 6 órás - foglalkoztatás esetén a teljes 8 órás munkaidőhöz és az 500.000,- Ft összeghez viszonyítottan arányosan kerül megállapításra.
 
b.) Munkahely megtartási cél esetén a kamatmentes hitel a munkahely megtartáshoz kapcsolódó beruházáshoz, eszközbeszerzéshez használható fel. Az igényelhető összeg megtartott álláshelyenként 500.000 Ft.
 
c.) Az a.) és b.) pontban nem említett esetben más, hazai támogató szerv által kiírt vagy kezelt pályázaton elnyert támogatásnál önerő biztosítására használható fel, összege a főpályázatban vállalt új vagy megtartott álláshelyenként 500.000 Ft, maximum azonban az önerő összege.
 
 A hitel futamideje 2.000.000 Ft hitelösszegig maximum 2 év, magasabb hitelösszegnél maximum 3 év.
 
A hitel törlesztése negyedévente, egyenlő részletekben történik, de ettől eltérően az éves fizetési kötelezettség a gazdasági év bevételéhez igazodó részletfizetés alapján (pl. mezőgazdasági vállalkozó) is teljesíthető, amennyiben erről a felek külön megállapodnak.
 
Az elnyert kamatmentes hitel biztosítékául a pályázónak ingatlan fedezetet kell biztosítania, melyre jelzálogjog bejegyzésére kerül sor Gyomaendrőd Város Önkormányzata javára a visszafizetési kötelezettség teljesítéséig. Az ingatlanfedezet értékének legalább az elnyert hitel 120 %-ára kell fedezetet nyújtania. Az ingatlan további jelzáloggal való megterheléséhez Gyomaendrőd Város Önkormányzatának hozzájárulása szükséges.
 
5. A pályázat tartalma:
Minden benyújtott pályázathoz csatolni kell:
a)       Az üzleti tervet, mely tartalmazza a pályázó rövid bemutatását, tulajdonosi összetételét, gazdálkodási és foglalkoztatási adatait, pénzügyi helyzetének értékelését, a projekt részletes bemutatását, részletes költségvetését.
b)       30 napnál nem régebbi cégkivonatot, egyéni vállalkozó a vállalkozói igazolvány fénymásolatát,
c)       nyilatkozatot arról, hogy az államháztartás alrendszereiből folyósított támogatásból eredő lejárt, és ki nem egyenlített tartozása nincs, valamint az adott célelőirányzatból vagy jogelődjétől korábban kapott támogatás felhasználására vonatkozó szerződésben vállalt kötelezettségeit teljesítette, a pályázat benyújtásának időpontjában nem folyik ellene csőd-, végelszámolási vagy felszámolási eljárás, illetve lejárt esedékességű meg nem fizetett köztartozása nincsen, a pályázat benyújtását megelőző 2 naptári éven belül államigazgatási szerv határozatában, illetve annak bírósági felülvizsgálata esetén a bíróság, munkavállaló bejelentés nélküli vagy munkavállalási engedély nélküli foglalkoztatása miatt jogerősen bírság megfizetetésére nem kötelezte
d)       a pályázat évét megelőző két lezárt gazdasági év foglalkoztatási adatait, amennyiben a pályázó rendelkezik legalább két lezárt gazdasági évvel; egy lezárt gazdasági év esetén az adott lezárt év foglalkoztatási adatait kell feltüntetni; lezárt gazdasági év hiányában a kérelem benyújtásakor érvényes foglalkoztatási adatokat,
e)       felhatalmazást azonnali beszedési megbízás benyújtására a támogatott valamennyi jelenlegi bankszámlájára, illetve a pénzintézeti jelzőszám változásának bejelentési kötelezettségére vonatkozó nyilatkozatot,
f)        kötelezettségvállalást tartalmazó nyilatkozatot arra nézve, hogy az újonnan nyitott bankszámlára vonatkozóan a kérelmező felhatalmazást ad azonnali beszedési megbízás benyújtására,
g)       a kérelmező nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy hozzájárul a közölt adatainak kezeléséhez,
h)       nyilatkozat összeférhetetlenségről, érintettségről,
i)         nyilatkozat az igénybe vett csekély összegű támogatásokról,
j)        a fedezetül felajánlott ingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatát, amennyiben az ingatlanra már korábbi jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve, a jelzálogjog jogosultjának hozzájáruló nyilatkozatát a támogatási összeg jelzálogjogának bejegyzéséhez
k)       új munkahely létesítése esetén nyilatkozatot foglalkoztatási kötelezettség vállalásáról, valamint arról, hogy az álláshelyet elsősorban gyomaendrődi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező álláskeresők közül tölti be,
l)         két évet meghaladóan működő vállalkozó esetén a pályázat évét megelőző két lezárt gazdasági év beszámolóját, a kérelem benyújtásának évére és a hitel futamidejére vonatkozó pénzügyi és eredménytervet, és kimutatást arra vonatkozóan, hogy a vállalkozás, szakágazati inflációval korrigált nettó árbevétele csökkent a pályázat benyújtását megelőző három hónapot figyelembe véve, az előző két év hasonló időszakához képest,
m)     kezdő vállalkozás, vagy 2 évnél nem régebben működő vállalkozás esetén a hitel futamidejére vonatkozó pénzügyi és eredménytervet.
 
Az l) és m) pontban rögzített mellékleteket nem kell csatolni annak a pályázónak, amely más, hazai támogató szerv által kiírt vagy kezelt pályázaton támogatást nyert, és a Vállalkozásfejlesztési Alapból nyújtandó kamatmentes hitelt önerő biztosítására használja fel.
 
6. Pályázati díj: pályázatonként 5.000,- Ft.
A díj megfizetését csekken, vagy átutalással az önkormányzat 53200125-11062402 számú számlájára kell teljesíteni. Csekk beszerezhető Gyomaendrőd Város Polgármesteri Hivatal Adóosztályán.
 
7. Kizáró okok:
Nem részesülhet támogatásban az a vállalkozás, amely a pályázat benyújtásának időpontjában:
a)       csőd-, végelszámolási vagy felszámolási eljárás alatt áll,
b)       az Önkormányzattal, illetőleg önkormányzati költségvetési szervvel, részben vagy egészben önkormányzati tulajdonú gazdasági társasággal szemben lejárt esedékességű tartozása van,
c)       helyi adótartozással, vagy lejárt esedékességű közüzemi tartozással rendelkezik,
d)       a folyósítás időpontjában egyéb lejárt esedékességű, meg nem fizetett köztartozása, közüzemi tartozása van.
e.)      az államháztartás alrendszereiből folyósított támogatásból eredő lejárt, és ki nem egyenlített tartozása van, valamint az adott célelőirányzatból, vagy jogelődjétől korábban kapott támogatás felhasználására vonatkozó szerződésben vállalt kötelezettségeit nem teljesítette,
f.)      a pályázat benyújtását megelőző 2 naptári éven belül államigazgatási szerv határozatában , illetve annak bírósági felülvizsgálata esetén a bíróság, munkavállaló bejelentés nélküli, vagy munkavállalási engedély nélküli foglalkoztatása miatt jogerősen bírság megfizetésére kötelezte,
g.)      a korábbi években kapott Gyomaendrőd Város Vállalkozásfejlesztési Alapjából nyújtott támogatásra vonatkozó szakmai beszámolóját és pénzügyi elszámolását nem nyújtotta be, vagy azt a Bizottság nem fogadta el
 
Nem részesülhet támogatásban az a vállalkozás, amelynek ügyvezető szervei, tulajdonosi köre bizonyítható módon valós többlet-foglalkoztatottsági szándék nélkül, a támogatás megszerzése érdekében hozta létre a pályázó vállalkozást, szüntette meg korábbi vállalkozását vagy hajtott végre létszám-átcsoportosítást a helyi vállalkozásai, illetve annak székhelyei, telephelyei között.
 
A támogatottnak vállalnia kell, hogy a meglévő foglalkoztatottak munkajogi létszámát és az új, munkahelyteremtéssel létesült létszámot legalább a hitel futamidejéig fenntartja.
 
8. A pályázat benyújtása:
A pályázatot az arra rendszeresített formanyomtatványon, az előírt kötelezően csatolandó mellékletekkel együtt Gyomaendrőd Város Önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottságához (továbbiakban Bizottság) kell benyújtani személyesen vagy ajánlott postai küldeményként. A pályázatokat egy eredeti példányban az adatlapon jelzett mellékletekkel, valamint 1 példányt elektronikus adathordozón (CD lemezen), zárt borítékban kell benyújtani. A borítékra jól láthatóan rá kell vezetni „Vállalkozásfejlesztési Alap”.
 
A pályázat benyújtásának helye:
Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.
 
A pályázat benyújtásának módja: 
Személyesen vagy postai úton.
 
A pályázat benyújtási határideje:        személyes leadás esetén 2010. április 30-án 16 óra. 
                                                                               postai úton a postai feladás dátuma 2010. április 30.
9. A döntéshozatal menete:
- A pályázatok elbírálásáról a Bizottság a pályázati határidőt követő soron következő második ülésén dönt.
- A támogatásban részesülővel a Bizottság köt szerződést, a döntést követő 15. napig.
- A támogatás folyósítására a támogatási szerződés megkötését követő 15 napon belül kerül sor. A folyósítás feltétele, hogy a Földhivatalnál a fedezetül felajánlott ingatlanra a jelzálogjog legalább széljegyként bejegyzése kerüljön.
 
10. Tájékoztatás a csekély összegű (de minimis) támogatások szabályairól:
A Vállalkozásfejlesztési Alapból nyújtott támogatások csekély összegű támogatásnak minősülnek, amelyeket kizárólag az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006.12.28. – (a továbbiakban 1998/2006/EK bizottsági rendelet) szabályai alapján lehet nyújtani.
 
- Az 1998/2006/EK bizottsági rendelet alapján de minimis támogatás nyújtható valamennyi ágazat vállalkozásai számára, de ezen a jogcímen nem részesülhetnek támogatásban:
a)       a halászati és akvakultúra ágazatban tevékenykedő vállalkozások;
b)       a Szerződés I. mellékletében felsorolt mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozó vállalkozások,
c)       valamint ezen termékek feldolgozásában vagy forgalmazásában tevékenykedő vállalkozások, amennyiben a támogatás összege az elsődleges termelőktől beszerzett vagy az érintett vállalkozások által forgalmazott ilyen termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre, illetve a támogatás az elsődleges termelőknek történő teljes vagy részleges továbbítástól függ;
d)       a szénágazatban tevékenykedő vállalkozások; továbbá a támogatás nem vehető igénybe
e)       az exporthoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységekhez;
f)        az import áruk helyet hazai áru használatától függő támogatások esetében,
g)       a kereskedelmi fuvarozás terén működő vállalkozásoknak teherszállító járművek megvásárlására, valamint
h)       nehéz helyzetben lévő vállalkozások megmentésére.
- Egy vállalkozásnak bármely forrásból csekély összegű támogatási jogcímen odaítélt támogatás támogatástartalma – három pénzügyi év vonatkozásában – nem haladhatja meg a 200 000, a közúti szállítási ágazat esetében a 100 000 eurónak megfelelő forintösszeget.
- Minden egyes új csekély összegű (de minimis) támogatás odaítélésekor az adott pénzügyi évben, valamint az előző két pénzügyi év alatt odaítélt de minimis támogatás teljes összegét kell figyelembe venni.
- A csekély összegű (de minimis) támogatás ugyanazon elszámolható költségek vonatkozásában nem halmozható állami támogatással, amennyiben az így halmozott összeg meghaladná a támogatási intenzitás csoportmentességi rendeletben vagy az Európai Bizottság jóváhagyó határozatában meghatározott mértéket.
- A támogatást nyújtónak meg kell határoznia a támogatás pontos összegét támogatástartalomban kifejezve.
- A kedvezményezett köteles a támogatással kapcsolatos okiratokat és dokumentumokat a támogatási döntés napjától számított tíz évig megőrizni.
- A támogatás igénylésével egyidejűleg az érintett vállalkozás, írásos vagy elektronikus formában készített nyilatkozatot köteles csatolni, a vállalkozás által a megelőző két pénzügyi évben és a folyamatban lévő pénzügyi évben kapott valamennyi csekély összegű (de minimis) támogatásról.
 
Annak érdekében, hogy a hitel piaci jellege megítélhető legyen, vizsgálni szükséges, hogy a hitelfelvevő esetében mekkora lenne a piaci kamatláb (egyéni referencia kamatláb). Az Európai Unió Bizottságának vonatkozó közleménye alapján a piaci kamatláb két részből tevődik össze. Egy alapkamatlábból és kamatfelárból. Az alapkamatláb az egyéves lejáratú BUBOR. A kamatfelár függ a hitelt felvevő vállalkozás hitelminősítésétől és a nyújtott biztosítékoktól. Alapértelmezésben a következő kamatfelárak alkalmazandók (bázispontban kifejezett kamatfelárak):

 
Biztosítékokkal való fedezettség
Magas
Általános
Alacsony
Hitel-minősítési kategória
Kiváló (AAA-A)
60
75
100
Jó (BBB)
75
100
220
Kielégítő (BB)
100
220
400
Gyenge (B)
220
400
650
Rossz/Pénzügyi nehézségek
(CCC és ennél alacsonyabb)
400
650
1000
               
Olyan hitelfelvevők esetében, akik nem rendelkeznek hitelfelvevői múlttal vagy mérlegszemléletű megközelítésen alapuló hitelminősítéssel, mint például bizonyos meghatározott célra létrehozott vállalkozások vagy új vállalkozások, az alap-kamatlábat (a rendelkezésre álló biztosítéktól függően) legalább 400 bázisponttal kell megemelni, és a kamatfelár nem lehet alacsonyabb, mint amit az anyacége esetében alkalmaznának.
 
Amennyiben a ténylegesen fizetendő kamatláb nem éri el a fentiek alapján elvárt mértéket, a hitel állami támogatást tartalmazónak minősül.
 
Ez esetben támogatástartalmat kell számolni. Mivel a hitelek esetében a támogatás több időpontban valósul meg, a támogatási elemeket egy időpontra, a döntés/szerződés időpontjára kell diszkontálni. Ebben kap szerepet a leszámítolási kamatláb.
A diszkont kamatláb főszabályként referencia alapkamatláb (1 éves BUBOR) + 100 bázispont.
 
A kedvezményes kamatú hitelek esetében a támogatástartalmat a 85/2004.(IV.19.) Korm. rendelet 2. számú melléklete alapján kell kiszámítani.
 
További információ kérhető:
Polgármesteri Hivatal Adóosztály vezetőjétől 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.
Tel: 66/521-603
e-mail: ado@gyomaendrod.hu
 
 
 
 
 
 
2. számú melléklet a 131./2010. (III.25..) Gye. Kt. határozathoz
 
PÁLYÁZATI ADATLAP
 
Vállalkozásfejlesztési Alap
2010. évi pályázatához
Határidő: 2010. április 30.
Benyújtandó: 1 eredeti példányban papír alapon, továbbá 1 elektronikus példányban CD lemezen
 
Az adatlapot a megadott formátumban, oldaltartással –pontok, sorok kitörlése nélkül- kell kitölteni.
Ha egy pont – értelemszerűen – nem kerül kitöltésre, kérjük a „Pályázatomra nem vonatkozik” megjegyzést feltüntetni
1.            Pályázat tárgya, célterülete:
(munkahelyteremtés, munkahely megtartás vagy más támogató által kiírt pályázaton elnyert támogatásnál
 az önerő biztosítása , a pályázott kamatmentes hitel összege)
 
2.            Pályázó szervezetre vonatkozó adatok 
 
2.1.         Megnevezése:      ___________________________________________________________________________
 
2.2.         Szervezeti formája:           ____________________________________________________________________
 
2.3.         Székhelye, fióktelepe: _______________________________________________________________________
 
2.4.         Levelezési cím:   ___________________________________________________________________________
 
2.5.         Aláírásra jogosult képviselőjének                   és a                        kapcsolattartó személynek
 
2.5.1.      Neve:     ____________________________________          _______________________________________
 
2.5.2.         Telefonszám:      _____________________________           _______________________________________
 
2.5.3.         E-mail:                  _____________________________           _______________________________________
 
2.6.         Cégbírósági bejegyzés/vállalkozói engedély kiállítás éve:       _______________________________________
 
2.7.         Pályázó adószáma:           ___________________________________________________________________
 
2.8          Magánszemély pályázó esetén adóazonosító jele:    ______________________________________________
 
2.9          Pályázó főtevékenysége: ______________________________        TEÁOR:                __________________
 
2.10        Bankszámlára vonatkozó adatok:
 
2.10.1.   Pénzintézet neve:               __________________________________________________________________________
 
2.10.2.   címe:     _________________________________________________________________________________
 
2.10.3.   pályázó számlaszáma:     ___________________________________________________________________
 
 
3.            Pályázatra vonatkozó adatok  
 
3.1.         A pályázat tartalmának rövid ismertetése. (Üzleti terv, mely tartalmazza a pályázó rövid bemutatását, tulajdonosi összetételét, pénzügyi helyzetének értékelését, a projekt részletes bemutatását, részletes költségvetését.)
 
3.2           A pályázat évét megelőző két lezárt gazdasági év foglalkoztatási adatai, amennyiben a pályázó rendelkezik legalább két lezárt gazdasági évvel; egy lezárt gazdasági év esetén az adott lezárt év foglalkoztatási adatait kell feltüntetni; lezárt gazdasági év hiányában a pályázat benyújtásakor érvényes foglalkoztatási adatokat.
 
3.3.1.      Két évet meghaladóan működő vállalkozó esetén a pályázat évét megelőző két lezárt gazdasági év beszámolóját, a pályázat benyújtásának évére és a hitel futamidejére vonatkozó pénzügyi és eredménytervet, és kimutatást arra vonatkozóan, hogy a vállalkozás, szakágazati inflációval korrigált nettó árbevétele csökkent a pályázat benyújtását megelőző három hónapot figyelembe véve, az előző két év hasonló időszakához képest.
 
3.3.2.      Kezdő vállalkozás, vagy 2 évnél nem régebben működő vállalkozás esetén a hitel futamidejére vonatkozó pénzügyi és eredménytervet.
 
3.4. Források, igényelt hitel összege: (projekt részletes költségvetés alapján)
 
A megvalósításhoz meglévő saját forrás összege (Ft):                                             
 
Más forrás megnevezése: ________________________
Más forrásból rendelkezésre álló összeg (Ft):                                                            
 
A Vállalkozásfejlesztési Alapból pályázat keretében igényelt hitel összege (Ft):
 
4.            A PÁLYÁZÓ NYILATKOZATAI
               
4.1.        Alulírott nyilatkozom, hogy a pályázatban ismertetett dokumentumok rendelkezésemre állnak, azokat betekintésre a támogató, vagy megbízott képviselője számára bármikor bemutatom, illetve kérésre másolatban átadom.
 
4.2.         Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy:
- az államháztartás alrendszereiből folyósított támogatásból eredő lejárt, és ki nem egyenlített tartozásom nincs, valamint az adott célelőirányzatból vagy jogelődjétől korábban kapott támogatás felhasználására vonatkozó szerződésben vállalt kötelezettségeimet teljesítettem,
- a pályázat benyújtásának időpontjában nem folyik ellenem csőd-, végelszámolási vagy felszámolási eljárás, illetve lejárt esedékességű meg nem fizetett köztartozásom nincsen, továbbá amennyiben csőd-, végelszámolási vagy felszámolási eljárás indul ellenem, illetve lejárt esedékességű meg nem fizetett köztartozásom keletkezik a pályázat elbírálásáig, illetve a támogatási szerződés lejártáig, annak tényét bejelentem,
- a pályázat benyújtását megelőző 2 naptári éven belül államigazgatási szerv határozatában, illetve annak bírósági felülvizsgálata esetén a bíróság, munkavállaló bejelentés nélküli vagy munkavállalási engedély nélküli foglalkoztatása miatt jogerősen bírság megfizetetésére nem kötelezett.
 
4.3.         Alulírott nyilatkozom, hogy a Vállalkozásfejlesztési Alapból igényelt támogatás teljes összegét a pályázatban foglaltak megvalósítására fordítom.
 
4.4.         Kötelezettséget vállalok arra, hogy a támogatással létrehozott új munkahely teremtése esetén, az új álláshelyen alkalmazott munkavállalót teljes vagy legkevesebb 6 órás részmunkaidőben, az 1992. évi XXII. törvény (Mt.) hatályos rendelkezései szerint foglalkoztatom. A pályázatában foglaltaknak megfelelő meghatározott többletlétszám folytán keletkező új álláshelyet elsősorbangyomaendrődi állandó lakhellyel – ennek hiányában tartózkodási hellyel – rendelkező regisztrált munkanélküliek köréből töltöm be. Amennyiben a Munkaügyi Központ Gyomaendrődi Kirendeltsége nem tud megfelelő – a benyújtott pályázatban előre meghatározott – képesítéssel rendelkező regisztrált munkanélkülit/álláskeresőt kiközvetíteni, a többletlétszámot a nem regisztrált, elsősorban gyomaendrődi állandó lakóhellyel rendelkező munkanélküliek/álláskeresők köréből töltöm be.
 
4.5.         Kötelezettséget vállalok arra, hogy a meglévő foglalkoztatottak munkajogi létszámát és/vagy az új, munkahelyteremtéssel létesült létszámot legalább a hitel futamidejéig fenntartom.
 
4.6.         Kötelezettséget vállalok arra, hogy a foglalkoztatási kötelezettség végéig Gyomaendrőd Város közigazgatási területén tartom fenn a vállalkozás székhelyét vagy fióktelepét.
 
4.7.         Kötelezettséget vállalok arra, hogy a jelen pályázatban foglaltakkal kapcsolatos bármely változásról írásban tájékoztatom Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottságát.
 
4.8.         Kötelezettséget vállalok arra, hogy pályázatom pozitív elbírálása esetén a pályázati szerződés megkötésének időpontjára csatolom az Állami Adóhatóság által kiadott UK12-es együttes adóigazolást, továbbá az önkormányzati adóhatóság által kiállított adóigazolást arról, hogy az államháztartás alrendszerei felé lejárt esedékességű tartozásom nincs. 
 
4.9.         Kötelezettséget vállalok arra, hogy a pályázat benyújtását követően újonnan nyitott bankszámlára vonatkozóan felhatalmazást adok azonnali beszedési megbízás benyújtására, illetve a pénzintézeti jelzőszám változását bejelentem.
 
Gyomaendrőd, 2010. ________________________________
                                                                                                              ____________________________                                                                                                                                                          pályázó aláírása                
 
5.            Csatolandó mellékletek a pályázati adatlaphoz:    
 
          30 napnál nem régebbi cégbejegyzésről szóló végzés
          egyéni vállalkozó esetében érvényes vállalkozói igazolvány másolata
          banki igazolás a bankszámla vezetéséről – 1 db eredetiben
          30 napnál nem régebbi aláírási címpéldány a cégszerű aláírás igazolására
         a fedezetül felajánlott ingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolatát
         amennyiben az ingatlanra már korábbi jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve, a jelzálogjog jogosultjának hozzájáruló nyilatkozatát a támogatási összeg jelzálogjogának bejegyzéséhez.
          pályázati díj befizetését igazoló dokumentum
 
Nyilatkozatok Egyéb Szervezet részére
 
Felhívom a pályázó figyelmét, hogy a 2007. évi CLXXXI. törvény alapján ezen nyilatkozat a pályázat kötelező részét képezi, a nyilatkozat csatolása nélkül a pályázat érvénytelen!
 
Nyilatkozó Egyéb Szervezet pályázó:
 
NEVE:
SZÉKHELYE:
CÉGJEGYZÉKSZÁMA:
ADÓSZÁMA:
KÉPVISELŐ NEVE:
NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELI OKIRAT SZÁMA:
NYILVÁNTARTÁSBA VEVŐ SZERV NEVE:
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI., a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény 6 § (1) bekezdésében foglalt összeférhetetlenség fennáll- nem áll fenn.
(6. § (1) Nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban
a) aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó,
b) a kizárt közjogi tisztségviselő,
c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,
d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,
e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan szervezeti egysége, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, a társadalmi szervezet, az egyház vagy a szakszervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,
f) az a társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező azon szervezeti egysége,
fa) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt),
fb) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson,
g) akinek a részvételből való kizártságának tényét a 13. § alapján a honlapon közzétették.)
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI., a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény 8.§ (1) bekezdésében foglalt érintettség fennáll- nem áll fenn.
(8. § (1) Ha a pályázó
a) a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll,
b) nem kizárt közjogi tisztségviselő,
c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,
d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,
e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője vagy a társadalmi szervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,
köteles kezdeményezni e körülménynek a honlapon történő közzétételét a pályázat benyújtásával egyidejűleg.)
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Az érintettség, összeférhetetlenség alapjául szolgáló körülmény rövid leírása:
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI. a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvénynek eleget teszek az érintettséggel kapcsolatban.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI. a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvénynek eleget teszek az összeférhetetlenség megszűntetése érdekében.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Hozzájárulok ahhoz, hogy a pályázati kiírást előkészítő, a pályázatot kiíró, a támogatási döntést előkészítő és a támogatási döntést meghozó szerv vagy személy adataimat, mint közérdekből nyilvános adatot a pályázati eljárással, illetve a támogatási döntéssel összefüggésben kezelje és közzétegye a szerv által üzemeltetett honlapon.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Nyilatkozat csekély összegű (de minimis) támogatásról:
 
Alulírott ____________________________________________________________________________, mint a _________________________________________________________________________________ szervezet (székhely/lakóhely: __________________________________________________________________________, cégj.sz./törzsszám: ________________________, adószám/adóazonosító jel: ___________________________.)
képviseletére jogosult, az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006.12.28. alapján, Gyomaendrőd Város Önkormányzata által létrehozott Vállalkozásfejlesztési Alapból elnyerhető támogatás pályázatához, mint a pályázó szervezet képviselője büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a jelen, valamint az ezt megelőző két pénzügyi évben csekély összegű (de minimis) támogatásban
 
-          nem részesültünk*
 
-          az alább felsoroltak szerint részesültünk*
 
A támogatás éve
A forrás neve
A pályázat megnevezése
Az odaítélt támogatás
ezer Ft-ban
Az odaítélt támogatás Euróban
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÖSSZESEN:
 
 
 
 
 
Nyilatkozom, hogy a fenti táblázatban minden számomra megítélt de minimis típusú támogatás fel lett sorolva, és az eddig elnyert és jelen pályázatban igényelt de minimis támogatások együttes összege nem haladja meg a 200.000 eurónak*, közúti szállítási ágazat esetében a 100.000 eurónak* megfelelő forintösszeget, így a jelen pályázatban kért támogatásra jogszabálynál fogva jogosult vagyok.
Tudomásul veszem, hogy az Önkormányzat e támogatást de minimis jellegűként folyósítja, így arról köteles vagyok számot adni a jövőben, továbbá nyilatkozom, hogy a csekély összegű támogatás jogcímen nyújtott támogatáshoz kapcsolódó valamennyi iratot a támogatási döntés napjától számított 10 évig megőrzöm.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
* a megfelelő rész aláhúzandó
 
Nyilatkozatok Gazdasági Társaságok részére
 
Felhívom a pályázó figyelmét, hogy a 2007. évi CLXXXI. törvény alapján ezen nyilatkozat a pályázat kötelező részét képezi, a nyilatkozat csatolása nélkül a pályázat érvénytelen!
 
Gazdasági Társaság pályázó:
CÉGNEVE:
SZÉKHELYE:
CÉGJEGYZÉKSZÁMA:
ADÓSZÁMA:
KÉPVISELŐ NEVE:
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI., a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény 6 § (1) bekezdésében foglalt összeférhetetlenség fennáll- nem áll fenn.
(6. § (1) Nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban
a) aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó,
b) a kizárt közjogi tisztségviselő,
c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,
d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,
e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan szervezeti egysége, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, a társadalmi szervezet, az egyház vagy a szakszervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,
f) az a társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező azon szervezeti egysége,
fa) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt),
fb) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson,
g) akinek a részvételből való kizártságának tényét a 13. § alapján a honlapon közzétették.)
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI., a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény 8.§ (1) bekezdésében foglalt érintettség fennáll- nem áll fenn.
(8. § (1) Ha a pályázó
a) a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll,
b) nem kizárt közjogi tisztségviselő,
c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,
d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,
e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője vagy a társadalmi szervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,
köteles kezdeményezni e körülménynek a honlapon történő közzétételét a pályázat benyújtásával egyidejűleg.)
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Az érintettség, összeférhetetlenség alapjául szolgáló körülmény rövid leírása:
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI. a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvénynek eleget teszek az érintettséggel kapcsolatban.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI. a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvénynek eleget teszek az összeférhetetlenség megszűntetése érdekében.
 
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Hozzájárulok ahhoz, hogy a pályázati kiírást előkészítő, a pályázatot kiíró, a támogatási döntést előkészítő és a támogatási döntést meghozó szerv vagy személy adataimat, mint közérdekből nyilvános adatot a pályázati eljárással, illetve a támogatási döntéssel összefüggésben kezelje és közzétegye a szerv által üzemeltetett honlapon.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
Nyilatkozat csekély összegű (de minimis) támogatásról:
 
Alulírott ____________________________________________________________________________, mint a _________________________________________________________________________________ vállalkozás (székhely/lakóhely: __________________________________________________________________________, cégj.sz./törzsszám: ________________________, adószám/adóazonosító jel: ___________________________.)
képviseletére jogosult, az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006.12.28. alapján, Gyomaendrőd Város Önkormányzata által létrehozott Vállalkozásfejlesztési Alapból elnyerhető támogatás pályázatához, mint a pályázó szervezet képviselője büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a jelen, valamint az ezt megelőző két pénzügyi évben csekély összegű (de minimis) támogatásban
 
-          nem részesültünk*
 
-          az alább felsoroltak szerint részesültünk*
 
A támogatás éve
A forrás neve
A pályázat megnevezése
Az odaítélt támogatás
ezer Ft-ban
Az odaítélt támogatás Euróban
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÖSSZESEN:
 
 
 
 
 
Nyilatkozom, hogy a fenti táblázatban minden számomra megítélt de minimis típusú támogatás fel lett sorolva, és az eddig elnyert és jelen pályázatban igényelt de minimis támogatások együttes összege nem haladja meg a 200.000 eurónak*, közúti szállítási ágazat esetében a 100.000 eurónak* megfelelő forintösszeget, így a jelen pályázatban kért támogatásra jogszabálynál fogva jogosult vagyok.
Tudomásul veszem, hogy az Önkormányzat e támogatást de minimis jellegűként folyósítja, így arról köteles vagyok számot adni a jövőben, továbbá nyilatkozom, hogy a csekély összegű támogatás jogcímen nyújtott támogatáshoz kapcsolódó valamennyi iratot a támogatási döntés napjától számított 10 évig megőrzöm.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
* a megfelelő rész aláhúzandó
 
Nyilatkozatok természetes személy részére
 
Felhívom a pályázó figyelmét, hogy a 2007. évi CLXXXI. törvény alapján ezen nyilatkozat a pályázat kötelező részét képezi, a nyilatkozat csatolása nélkül a pályázat érvénytelen!
 
Természetes személy pályázó:
NEVE:
LAKCÍME:
SZÜLETÉSI IDEJE:
SZÜLETÉSI HELYE:
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI., a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény 6 § (1) bekezdésében foglalt összeférhetetlenség fennáll- nem áll fenn.
(6. § (1) Nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban
a) aki a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó,
b) a kizárt közjogi tisztségviselő,
c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,
d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,
e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező olyan szervezeti egysége, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, a társadalmi szervezet, az egyház vagy a szakszervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,
f) az a társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező azon szervezeti egysége,
fa) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt),
fb) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson,
g) akinek a részvételből való kizártságának tényét a 13. § alapján a honlapon közzétették.)
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI., a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvény 8.§ (1) bekezdésében foglalt érintettség fennáll- nem áll fenn.
(8. § (1) Ha a pályázó
a) a pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll,
b) nem kizárt közjogi tisztségviselő,
c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója,
d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság,
e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezető tisztségviselő, az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője vagy a társadalmi szervezet ügyintéző vagy képviseleti szervének tagja,
köteles kezdeményezni e körülménynek a honlapon történő közzétételét a pályázat benyújtásával egyidejűleg.)
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Az érintettség, összeférhetetlenség alapjául szolgáló körülmény rövid leírása:
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI. a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvénynek eleget teszek az érintettséggel kapcsolatban.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Nyilatkozom arról, hogy a 2007. évi CLXXXI. a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvénynek eleget teszek az összeférhetetlenség megszűntetése érdekében.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Hozzájárulok ahhoz, hogy a pályázati kiírást előkészítő, a pályázatot kiíró, a támogatási döntést előkészítő és a támogatási döntést meghozó szerv vagy személy adataimat, mint közérdekből nyilvános adatot a pályázati eljárással, illetve a támogatási döntéssel összefüggésben kezelje és közzétegye a szerv által üzemeltetett honlapon.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
 
Nyilatkozat csekély összegű (de minimis) támogatásról:
 
Alulírott ____________________________________________________________________________, mint a _________________________________________________________________________________ vállalkozás (székhely/lakóhely: __________________________________________________________________________, cégj.sz./törzsszám: ________________________, adószám/adóazonosító jel: ___________________________.)
képviseletére jogosult, az Európai Közösséget létrehozó Szerződés 87. és 88. cikkelyének a csekély összegű (de minimis) támogatásokra való alkalmazásáról szóló 2006. december 15-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet - HL L sorozat 379/5 2006.12.28. alapján, Gyomaendrőd Város Önkormányzata által létrehozott Vállalkozásfejlesztési Alapból elnyerhető támogatás pályázatához, mint a pályázó szervezet képviselője büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a jelen, valamint az ezt megelőző két pénzügyi évben csekély összegű (de minimis) támogatásban
 
-          nem részesültünk*
 
-          az alább felsoroltak szerint részesültünk*
 
A támogatás éve
A forrás neve
A pályázat megnevezése
Az odaítélt támogatás
ezer Ft-ban
Az odaítélt támogatás Euróban
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÖSSZESEN:
 
 
 
 
 
Nyilatkozom, hogy a fenti táblázatban minden számomra megítélt de minimis típusú támogatás fel lett sorolva, és az eddig elnyert és jelen pályázatban igényelt de minimis támogatások együttes összege nem haladja meg a 200.000 eurónak*, közúti szállítási ágazat esetében a 100.000 eurónak* megfelelő forintösszeget, így a jelen pályázatban kért támogatásra jogszabálynál fogva jogosult vagyok.
Tudomásul veszem, hogy az Önkormányzat e támogatást de minimis jellegűként folyósítja, így arról köteles vagyok számot adni a jövőben, továbbá nyilatkozom, hogy a csekély összegű támogatás jogcímen nyújtott támogatáshoz kapcsolódó valamennyi iratot a támogatási döntés napjától számított 10 évig megőrzöm.
 
Dátum__________________________                                     ___________________________________
 Aláírás (cégszerű)
* a megfelelő rész aláhúzandó
 

« Vissza
Vissza a főmenübe