266/2010. (VI. 24.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: vállalkozási szerződés a Gyomaközszolg Kft-val

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
266/2010. (VI. 24.) Gye. Kt. határozata
1./
Gyomaendrőd Város Képviselő-testület elfogadja  a Cséffai János szakértő által készített a Gyomaközszolg Kft. három éves tevékenységéről szóló hatáselemzést, és felhatalmazza a polgármestert a háztartási szilárd hulladék szállításával és kezelésével kapcsolatos vállalkozói szerződés megkötésére három év időtartamra a Gyomaközszolg Kft-vel.
 
VÁLLALKOZÓI SZERZŐDÉS
  
 amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata(5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1., képviseli: Várfi András polgármester), mint Megrendelő,
 
 másrészről a GYOMAKÖZSZOLG Kommunális Közszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (5500 Gyomaendrőd, Ipartelep u. 2., képviseli: Egeresi András ügyvezető), mint Vállalkozó között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:
 
1. Előzmények: Felek megállapítják, hogy a Vállalkozót 2006. június 29. napján Gyomaendrőd Város Önkormányzata hozta létre a GYOMASZOLG IPARI PARK Kft-ből történő kiválással. A Vállalkozó főtevékenysége a 90.02’ 03 TEÁOR kódszámú „Hulladékgyűjtés, -kezelés” tevékenység. A Vállalkozó a Megrendelő Önkormányzat egyszemélyes társasága.
Az Önkormányzat a Kbt. 2/A. § alapján az elkészült hatáselemzés figyelembevételével köti meg a szerződést.
2. A fentiek alapján a Megrendelő megrendeli, a Vállalkozó elvállalja a Gyomaendrőd Város közigazgatási területén végzendő háztartási szilárd hulladék begyűjtésével kapcsolatos feladat  folyamatos ellátását, ezzel összefüggő adatszolgáltatást, nyilvántartási rendszer, ügyfélszolgálat és tájékoztatási rendszer működtetését.. Az elvégzendő feladat pontos meghatározását a lakossági szilárd hulladék gyűjtésére és kezelésére vonatkozó jogszabályok, illetve helyi rendeletek tartalmazzák. 
3.  Felek a tárgyi szolgáltatás rendszerét, a teljesítés gyakoriságát, díját a mindenkor érvényes települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló –jelenleg hatályos - 44/2007. (XII.27.) Gye. Kt. rendeletben foglalt díjtételekben határozzák meg.
A szolgáltató évente köteles a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szabályairól szóló kormányrendelet alapján a díjképzését bemutatni.
A  szolgáltatáshoz  …... …. évre ……………,- Ft + ÁFA = ……. ……….,-Ft, azaz …………..forint díjkompenzációt határoznak meg. 
4. Felek megállapodnak, hogy a 3./ pont szerinti díjkompenzációt évente felülvizsgálják és azt a mindenkori költségvetési rendeletben határozza meg az Önkormányzat.  
5. Felek megállapodnak, hogy hulladékgyűjtési, szállítási díjat a Vállalkozó a hulladékszállításba bevont ingatlantulajdonosokkal, a szolgáltatást igénybevevőkkel megkötött szerződés alapján számlázza részükre. Az önkormányzati díjkompenzáció minden negyedév első hónapjában esedékes, melyről számlát állít ki a Vállalkozó. A negyedévet követően 60 napon belül a Vállalkozó elszámolót készít az elmúlt negyedévről. 
6. Felek rögzítik, hogy a jelen jogügylettel kapcsolatban a Kbt. 2/A. § szerinti feltételek fennállnak, így az ügylet a Kbt. 2. § (1) bekezdése alkalmazásában nem minősül szerződésnek. 
7. Felek rögzítik, hogy a Vállalkozó alapító okirata az ún. üvegzseb törvény alapján tartalmazza azt a kötelezettséget, hogy a társaság és az alapító közötti szerződést az aláírástól számított 30 napon belül a Cégbíróságon letétbe kell helyezni, kivéve a tevékenységi körbe tartozó, szokásos nagyságrendű szerződést. Felek rögzítik, hogy a jelen szerződés a Vállalkozó főtevékenységébe tartozó szokásos nagyságrendű szerződés, így a letétbe helyezése nem szükséges. 
8. Felek a Kbt. 2/A. § (4) bekezdése alapján a jelen szerződést annak aláírásától számított 3 éves határozott időtartamra kötik, azzal, hogy a szerződéses időtartam leteltét követően a meghosszabbításra az a Kbt. 2/A. § (1), (4) és (5) bekezdésekben foglalt feltételek fennállása esetén kerülhet sor. 
9. A jelen szerződésre egyebekben a Ptk., a Kbt. és a hulladékgyűjtésre vonatkozó mindenkor hatályos jogszabályok alkalmazandóak.
 
Felek a jelen szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt írták alá.
 
Gyomaendrőd, 2010. június ……..
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata                                   GYOMAKÖZSZOLG Kft.
                  megrendelő                                                                          vállalkozó                                         
2./
A Képviselő-testület utasítja a Gyomaközszolg Kft-t, hogy a díjképzést, az egységnyi (kg, vagy liter) hulladékra eső költségeket mutassa be az augusztusi testületi ülésre.

« Vissza
Vissza a főmenübe