150/2010. (IV. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Gyomaszolg Ipari Park Építő és Szolgáltató Kft. alapító okirata hatályosított szövegének elfogadása

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
150/2010. (IV. 29.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete GYOMASZOLG IPARI PARK Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság alapító okiratának hatályosított szövegét az alábbiak szerint fogadja el:
 
A
G Y O M A S Z O L G   I P A R I   P A R K
É p í t ő é s S z o l g á l t a t ó K o r l á t o l t F e l e l ő s s é g ű T á r s a s á g
A L A P Í T Ó  O K I R A T A
h a t á l y o s í t o t t   s z ö v e g
 
1./ Az egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság (továbbiakban: társaság) cégneve:
GYOMASZOLG IPARI PARK Építő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített cégneve: GYOMASZOLG IPARI PARK Kft.
 2./ A társaság székhelye: 5500 Gyomaendrőd, Ipartelep u. 2.
 3./ Az alapító neve és székhelye:
Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.)
 4./ A társaság főtevékenysége:
41.20 08        Lakó- és nem lakó épület építése
 5./ A társaság határozatlan időre alakul, tevékenységének kezdete: 1991.december 30.
 6./ A társaság törzstőkéje: 139.630.000,- Ft, azaz Százharminckilencmillió-hatszázharmincezer forint.
7./ Az alapító törzsbetétje:
- 93.366.060,- Ft, azaz Kilencvenhárommillió-háromszázhatvanhatezer-hatvan forint pénzbeli betétből,
- 46.263.940,- Ft, azaz Negyvenhatmillió-kétszázhatvanháromezer-kilencszáznegyven forint nem pénzbeli betétből áll, amely utóbbiból 42.261.444,- Ft ingatlan, és 4.002.496,- Ft tárgyi 
eszköz a jogutódi vagyonleltár- tervezetben a jegyzett tőke részét képező vagyontárgyak jegyzékében meghatározottak szerint.
A rendelkezésre bocsátás módja és határideje:
Az alapító a pénzbeli betétből 23.366.060,- Ft pénzbeli betétet és a nem pénzbeli betétjét már teljes egészében a társaság rendelkezésére bocsátotta. Az alapító 2010. május 15. napjáig 56.000.000,- Ft pénzbeli betétet, 2010. június 10. napjáig további 14.000.000,-Ft pénzbeli betétet bocsát a társaság rendelkezésére.
8./ A társaság ügyvezetőjének:
Név: Egeresi András (an.: Szűcs Eszter)
Lakcím: 5600 Békéscsaba, Alsókörös sor 5. szám alatti lakost nevezi ki 2009. május 15. napjától 2014. május 15. napjáig.
Az alapító évente, a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadások köteles megtárgyalni az ügyvezető előző üzleti évben végzett munkájának értékeléseit és határoznia a részére megadható felmentvény tárgyában.
 9./ Az ügyvezető önállóan képviseli a társaságot.
A cégjegyzés akként történik, hogy a géppel vagy kézzel előírt, előnyomott vagy nyomtatott cégnév alá önállóan írja a nevét a hiteles cégaláírási nyilatkozatnak megfelelően.
10./ A társaság könyvvizsgálója 2007. június 1. napjától 2012. május 31. napjáig Cséffai János (an.: Fehér Mária) 5600 Békéscsaba, Mogyoró u. 22.szám alatti lakos.
A könyvvizsgáló személyére az ügyvezető a felügyelő bizottság egyetértésével tesz javaslatot az alapítónak.
11./ Az alapító kijelenti, hogy az általa korábban Építő és Szolgáltató Üzemként működtetett intézmény által végzett tevékenységért a társaság helytáll.
A volt Építő és Szolgáltató Üzem tevékenységének lezárásakor fennálló követelések és kötelezettségek az önkormányzatot illetik.
Az önkormányzat felhatalmazza a társaságot a követelések behajtására és a kötelezettségek teljesítésére.
A különbözetként fennmaradó összeget a társaság köteles az önkormányzat számlájára átutalni.
12./ A társaságnál a taggyűlési hatáskörbe tartozó kérdésekben az alapító dönt és erről a vezető tisztségviselőket írásban köteles értesíteni.
Ugyanazon személy nem lehet egyidejűleg az egyszemélyes társaság és - ha az alapító gazdálkodó szervezet - e gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselője, illetve felügyelő bizottságának tagja.
A társaság és annak tagja (alapító) közötti szerződés érvényességéhez a szerződés írásba foglalása szükséges.
A társaság saját üzletrészét nem szerezheti meg. Ha a társaság az üzletrészek felosztása vagy a törzstőke felemelése folytán új tagokkal egészül ki és így többszemélyes társasággá válik, a tagok kötelesek az alapító okiratot társasági szerződésre módosítani.
Egyebekben a társaságra a többszemélyes társaságokra vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.
Az alapító döntésre vonatkozó előterjesztést az alapító a felügyelő bizottság elnökének, valamint az ügyvezetőnek küldi meg. A véleményezésre jogosultak 8 napon belül kötelesek véleményüket írásban közvetlenül az alapítónak megküldeni. Ha a felügyelő bizottság
valamely tagjának különvéleménye van, akkor a felügyelő bizottság elnöke azt is köteles megküldeni az alapítónak a felügyelő bizottság véleményével együtt.
Az alapító csak akkor hozhat döntést, ha a véleményezésre jogosultak a döntés tervezetét véleményezték, vagy erre nyitva álló határidő eredménytelenül eltelt.
Az ügyvezető köteles nyilvántartást vezetni az alapítói döntések tervezetéről, az azokra adott véleményekről és az alapító döntéseiről. Az írásos véleményeket és az alapítói döntéseket a döntéstől számított 30 napon belül letétbe kell helyezni a Cégbíróságon. Az alapító döntéseit az érintettekkel postai úton, illetve a társaság székhelyén létesített hirdetőtáblára 15 napra történő kifüggesztéssel is közölni kell.
A társaság és az alapító közötti szerződést az aláírástól számított 30 napon belül a Cégbíróságon letétbe kell helyezni, kivéve a tevékenységi körbe tartozó, szokásos nagyságrendű szerződést.
A társaság köteles az okirat aláírásától számított 30 napon belül a Cégbírósághoz - letétbe helyezés céljából - benyújtani azt az okiratot is, amely bárki számára ingyenesen vagyont juttat, feltéve, hogy annak összege (értéke) az egymillió forintot meghaladja. Az összeghatár  szempontjából a két éven belül ugyanannak a személynek vagy szervezetnek nyújtott juttatásokat össze kell számítani.
13./A társaság felügyelő bizottsága:
A társaság működésének ellenőrzését háromfős felügyelő bizottság látja el. A felügyelő bizottság tagjai a 2010.november 30-ig terjedő időtartamra:
1.Név: Várfi András
Anyja neve: Iványi Terézia
Lakcím: 5500 Gyomaendrőd, Damjanich u. 10/1.
2.Név: Szabó Balázsné
Anyja neve: Fülöp Etelka
Lakcím: 5500 Gyomaendrőd, Kiss Bálint u. 21.
3.Név: Czibulka György
Anyja neve: Sztrecskó Mária
Lakcím: 5500 Gyomaendrőd, Vásártéri ltp. 4/1/3.
A felügyelő bizottság ellenőrzi a társaság ügyvezetését. A vezető tisztségviselőktől, illetve a gazdasági társaság vezető állású munkavállalóitól felvilágosítást kérhet, a társaság könyveit és iratait megvizsgálhatja. Feladatát képezik a Gt. tv. III. fejezet 3. címében foglaltak.
A 2006.évi IV. törvény 37.§.(1) bekezdésében foglalt lehetőség alkalmazásával az alapító a Gyomaendrődi Ipari Park területén lévő, a társaság tulajdonát képező ingatlanok eladásával
kapcsolatos szerződések megkötését, a temetkezési díjak és a lakásbérleti díjak meghatározására vonatkozó ügyvezető döntést a felügyelő bizottság előzetes jóváhagyásához köti ( ügydöntő felügyelő bizottság ). Felügyelő bizottság az e körben tett intézkedéseiről az alapítónak köteles a képviselő testület legközelebbi ülésén beszámolni. Ha a felügyelő bizottság a jogügylet, szerződés, döntés jóváhagyását megtagadja, az ügyvezető jogosult az alapítóhoz fordulni. Ebben az esetben az alapító határozhat a döntés jóváhagyásától.
14./ A jelen alapító okiratban nem szabályozott kérdésekben a gazdasági társaságokról szóló 2006.évi IV. törvény a társaságnak és tagjainak az ott nem szabályozott vagyoni és személyi viszonyaira a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.
Gyomaendrőd, 2010. április 29.
                                                                       /:Várfi András polgármester:/
                                                        Gyomaendrőd Város Önkormányzata alapító
           
Ellenjegyzem Gyomaendrődön 2010.04.29. napján: dr. Szendrei Éva
           

« Vissza
Vissza a főmenübe