180/2008. (IV. 24.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Juh nyári szállás üzemeltetésre bérleti szerződés kötés Zanyik József bérlővel

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

180/2008. (IV. 24.) Gye. Kt. határozata

 

Gyomaendrőd Képviselő-testülete a tulajdonát képező 01140/11 hrsz.-ú 9798 m2 nagyságú ingatlanon lévő juh nyári szállás tartós üzemeltetésére az alábbi bérleti szerződést köti Zanyik József Gyomaendrőd, Halász u. 8. szám alatti lakossal.

 

BÉRLETI SZERZŐDÉS

 

Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete képviseletében eljáró Várfi András polgármester bérbeadó /továbbiakban: bérbeadó/,

másrészről Zanyik József Gyomaendrőd, Halász u. 8. szám ( születési hely, idő:…, anyja neve: ) mint bérlő / továbbiakban: bérlő / között a mai napon és helyen a következő feltételek mellett:

 

1.)Bérbeadó tulajdonosa a 01140/11 hrsz-ú 9798 m2 elhagyott vasúti pályatest művelési ágú ingatlannak, valamint a földrészleten elhelyezkedő juh nyári szállás felépítmény ( pihenő - szociális blokk, nyári szállás, elkülönítő, fürösztő medence, trágyatároló ) ingatlannak. Az ingatlan leromlott műszaki állapotban van.

2.) Bérlő vállalja az üzemeltetéshez szükséges helyreállítási, felújítási és egyéb felmerülő költségeket a bérlőnek kell vállalnia, valamint a szakhatósági hozzájárulások megszerzését

3.) Bérbeadó Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 180/2008.(IV.24.) Gye. Kt. határozata alapján a tulajdonát képező a 01140/11 hrsz-ú ingatlant, valamint a földrészleten elhelyezkedő juh nyári szállás felépítményt juh és kecske szabadtéri tartása tevékenység céljára 2008. május 01. napjától kezdődően 2013. április 31. napjáig határozott időtartamban bérbe adja a bérlő részére.

4.) Felek megállapodnak abban, hogy a bérleti díj - amely tartalmazza az ÁFA-t - 14.600,- Ft/hónap, azaz Tizennégyezer-hatszáz forint. Bérbeadó a bérlő által vállalt helyreállítási, felújítási költségeket a bemutatott számlák, és az elvégzett munkák igazolása alapján beszámítja a bérleti díjba.

5.) Bérlő vállalja, hogy juh és kecske szabadtéri tartása tevékenységet folytat. Abban az esetben, ha tevékenységét és profilját a megállapodástól eltérően kívánja változtatni, ehhez bérbeadó előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.

6.) Bérlő a bérleti jogot illetve a tevékenységeket nem ruházhatja át.

7.) Bérlő kijelenti, hogy a megállapodásban rögzített tevékenységek folytatására jogosult.

8.) A bérlő köteles az ingó és ingatlanvagyont rendeltetésszerűen használni, annak állagát megóvni.

9.) Bérlő vállalja, hogy azon rendkívüli - építmények szerkezetét érintő - felújítási munkákat, melyek tevékenységének folytatásához elengedhetetlenül szükségesek az esedékesség felmerülésekor saját költségén elvégzi.

10.) A bérbeadó a bérlő részére köteles az ingatlant valamint a hozzátartozó berendezési, felszerelési tárgyakat leltár szerint átadni. A bérlő az ingatlant és a berendezési tárgyakat az általa megtekintett, ismert állapotban veszi át.

11.) A bérlő az építmények külső formáján, illetve belső terében a bérbeadó engedélye nélkül átalakítási munkálatokat nem végezhet.

12.) A bérbeadó az alábbi pontokban részletezett rendkívüli felmondási indokok alapján bonthatja fel a megállapodást.

A megállapodás felmondásának rendkívüli esetei a bérbeadó részéről:

1. A megállapodás 3. pontjában foglalt bérleti díj megfizetésének elmaradása,

2. Amennyibe a bérlő a bérletet másnak átengedi.

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.

Alulírott szerződő felek jelen megállapodást elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írták alá.

 

Gyomaendrőd, 2008. május ….

…………………………………………

…………………………………………

Várfi András polgármester bérbeadó

Zanyik József bérlő

 

…………………………………………

Csényi István ügyintéző

Határidő: 2008. május 31.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe