241/2008. (V. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Álmosdomb u. 1.sz. alatti lakóingatlan megvásárlása

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

241/2008. (V. 29.) Gye. Kt. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete javasolja a Gyomaendrőd, Álmosdomb u. 1. szám alatti lakóingatlan ( 8601 hrsz. ) valamint a 8603 hrsz.-ú kert megvásárlását polgármesteri hatáskörben az alábbi feltételekkel.

1. Az ingatlanok bruttó vételára összesen: 900 eFt.

2. A vételár megfizetése: az adásvételi szerződéssel egyidejűleg.

3. Gyomaendrőd Város Önkormányzata 8 napig tartja az ajánlatát.

Gyomaendrőd Város Önkormányzata az Álmosdomb u. 1. szám alatti ingatlant ( 8601 hrsz. ) az adásvételi szerződés megkötését, illetve a birtokbavételt követően bérletbe adja Vígh Károly Gyomaendrőd, Tanya VII. ker. 1/A. szám alatti lakosnak az alábbi bérleti szerződés tervezet alapján.

 

BÉRLETI SZERZŐDÉS

amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.) mint bérbeadó,

másrészről

Név:

Vígh Károly

Anyja neve:

Eke Ilona

Születési hely, idő:

Gyoma, 1962.09.28.

Lakcím:

Gyomaendrőd, Tanya VII. ker. 1/A.

 

 

mint bérlő között, alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:

1./

Felek megállapítják, hogy a bérbeadó kizárólagos tulajdonát képezi a gyomaendrődi 8601 hrsz-ú, 60 m2 területű, a természetben Gyomaendrőd, Álmosdomb u. 1. szám alatt fekvő lakásingatlan.

2./

Bérbeadó bérbeadja, bérlő bérbeveszi az 1./ pontban megjelölt lakásingatlant a jelen szerződés aláírásától számított 5 éves határozott időtartamra. Felek megállapodnak, hogy az 1./ pont szerinti ingatlan átadásáról külön jegyzőkönyvet vesznek fel, amely tartalmazza az ingatlan tartozékait, valamint a berendezési tárgyakat.

3./

Felek megállapodnak, hogy a bérlő az 1./ pont szerinti ingatlan használatáért havonta utólag esedékesen tárgy hó 15. napjáig …..,- Ft, azaz …. 00/100 forint/hónap bérleti díjat köteles megfizetni a bérbeadó által kibocsátott számla alapján.

4./

Felek megállapodnak, hogy a fentieken túlmenőleg a bérlőt terheli az 1./ pont szerinti ingatlan rendeltetésszerű használatával felmerülő költségek, amelyeket esedékességkor az arra jogosult részére köteles megfizetni. Bérlő kötelezi magát, hogy a megfizetést igazoló dokumentumokat a bérbeadónak utólag bemutatja.

5./

Bérlő tudomásul veszi, hogy az 1./ pont szerinti ingatlant albérletbe nem adhatja, annak használatát harmadik személynek semmilyen jogcímen nem engedhetik át, illetve csak a bérbeadónak történt előzetes bejelentés és a bérbeadó írásbeli hozzájárulása alapján jogosíthat fel harmadik személyt arra, hogy az 1./ pont szerinti ingatlant velük együtt időlegesen vagy tartósan használja, oda bejelentkezzen.

6./

Bérlő tudomásul veszi, hogy az 1./ pont szerinti ingatlant rendeltetésszerűen köteles használni, ezen kötelezettség megszegésével okozott valamennyi kárért teljes mértékben felel. A bérlő tudomásul veszi, hogy ő köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek a karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, illetőleg cseréjéről.

7./

A bérbeadó köteles gondoskodni az épület teherhordó szerkezeti elemeinek ( falak, tetőszerkezet karbantartásáról; a keletkezett hibák megszüntetéséről.

8./

A szerződés megszűnésekor a bérlő köteles a lakást és a lakásberendezéseket rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a bérbeadónak visszaadni, az átadás-átvételi jegyzőkönyvben szereplő tartozékokkal, berendezési tárgyakkal elszámolni.

9./

A bérbeadó a szerződést írásban felmondhatja, ha a) a bérlő a lakbért a fizetésre megállapított időpontig nem fizeti meg; b) a bérlő a szerződésben vállalt vagy jogszabályban előírt egyéb lényeges kötelezettségét nem teljesíti; c) a bérlő vagy a vele együttlakó személyek a bérbeadóval vagy a lakókkal szemben az együttélés követelményeivel ellentétes, botrányos, tűrhetetlen magatartást tanúsítanak; d) a bérlő vagy a vele együttlakó személyek a lakást, illetőleg a hozzátartozó telket, földterületet rongálják vagy a rendeltetésükkel ellentétesen használják.

10./

A bérlő a szerződést írásban felmondhatja, ha a bérbeadó a szerződésben vállalt vagy jogszabályban előírt lényeges kötelezettségét nem teljesíti.

11./

Felek megállapodnak, hogy amennyiben a bérlő a jelen szerződésben foglalt kötelezettségeit a 2./ pontban megjelölt időtartamon belül folyamatosan teljesíti, akkor a jelen bérleti szerződést egyben adásvételi előszerződésnek tekintik és a 2./ pontban megjelölt időtartam leteltét követő 30 napon belül egymással végleges adásvételi szerződést kötnek az 1./ pontban megjelölt ingatlan vonatkozásában. Felek megállapodnak, hogy a végleges adásvételi szerződés megkötésére abban az esetben kerülhet sor, ha az erre vonatkozó igényét a bérlő a 2./ pontban megjelölt időtartam leteltét megelőző 30 napon belül írásban bejelenti a bérbeadónak. Amennyiben ezen a határidőn belül ilyen bejelentést a bérlő nem tesz, akkor a bérbeadót nem terheli a végleges adásvételi szerződés megkötésének a kötelezettsége. Felek megállapodnak, hogy amennyiben a végleges adásvételi szerződést megkötik, akkor a bérlő által a 3./ pont alapján fizetett bérleti díjat vételár-résznek tekintik és ennek megfelelően a bérbeadó, mint az adásvételi szerződés eladója már most kijelenti, hogy a végleges adásvételi szerződésben olyan nyilatkozatot fog tenni, hogy a teljes vételárat kiegyenlítettnek tekinti és a vevő tulajdonjogának bejegyzéséhez minden további feltétel nélkül hozzájárul.

12./

A jelen szerződésre egyebekben az 1993. évi LXXVIII. törvénynek (Lakástörvény) a lakáscélú helyiségekre vonatkozó szabályai, valamint a Ptk-nak az adásvételi szerződésre vonatkozó szabályai megfelelően irányadóak. Felek a jelen szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, közös elolvasás és értelmezés után írták alá.

 

Gyomaendrőd, 2008. ………………… hó …….. nap

 

Bérbeadó

Bérlő

 

Alulírott Dr. Tímár Gyöngyi ügyvéd (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér u. 4.) a jelen szerződést a mai napon ellenjegyeztem.

 

Gyomaendrőd, 2008. __________________

Dr. Tímár Gyöngyi ügyvéd

 

Határidő:

2008. július 31.

Felelős:

Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe