254/2008. (VI. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Települési művészetoktatás feladatellátás átszervezése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

254/2008. (VI. 26.) Gye. Kt. határozata

 

I.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, mint a Városi Alapfokú Művészetoktatási intézmény fenntartója 2008. szeptember 01. napjától az intézménybe befogadja a Körösmenti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptánc és társastánc tanszakát. Biztosítja a növendékek oktatását, képzését.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhívja a Körösmenti Táncegyüttes Alapítvány figyelmét, hogy a fenntartásában működő intézményt Körösmenti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény megszüntetésével és az állami normatíva lemondásával kapcsolatos teendőket 2008. június 30-ig végezze el.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kijelenti, hogy a Körösmenti Alapfokú Művészetoktatási Intézménynél alkalmazott pedagógusokat tovább foglalkoztatásra átveszi.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kijelenti, hogy a Körösmenti Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel tanulói jogviszonyban álló tanulók 2008. szeptember 01. napjától a Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény keretei között tanulhatnak tovább osztályfolytatással.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza az intézmény jelenlegi intézményvezetőjét, hogy a kibővült tanszakokkal az oktatást a 2008/2009-es tanévre szervezze meg, a vezető szint kialakításánál vegye figyelembe azt, hogy az igazgató-helyettes és a táncművészeti ág tanszakvezetőjének személyét a Körösmenti Alapfokú Művészetoktatási Intézményben dolgozó pedagógusok közül határozza meg.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja a Pénzügyi és gazdasági Csoportot, hogy az intézmény bővítésével járó többlet normatíva igényléssel kapcsolatos teendőket 2008. július 5-ig lássa el.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri Várfi András polgármestert, hogy az előterjesztés mellékletét képező, a tanszakok átadásával-átvételével kapcsolatos megállapodást írja alá.

 

II.

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 290/1999. (X. 28.) KT. számú határozatával elfogadott alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja:

· Az alapító okirat 3.1.2. pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki:

Néptánc tanszak

100 fő

Társastánc tanszak

100 fő

 

· Az alapító okirat 3.2.1. pont Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola Gyomaendrőd, Népliget u. 2. szövegrésze az alábbi szöveggel egészül ki:

„táncművészeti ág: néptánc tanszak 100 fő

Társastánc tanszak 100 fő”

 

· Az alapító okirat 3.2.1. pont Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Gyomaendrőd, Selyem u. 109/2. szövegrésze az alábbi szöveggel egészül ki:

„táncművészeti ág: néptánc tanszak 40 fő

Társastánc tanszak 40 fő”

 

· Az alapító okirat 3.2.1. pont Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium Gyomaendrőd, Hősök u. 40. szövegrésze az alábbi szöveggel egészül ki:

„…táncművészeti ág: néptánc tanszak 50 fő

Társastánc tanszak 50 fő”

 

· Az alapító okirat 3.2.1. pont Katona József Művelődési Központ Gyomaendrőd, Kossuth u. 9. szövegrésze az alábbi szöveggel egészül ki:

„táncművészeti ág: néptánc tanszak 180 fő

Társastánc tanszak 180 fő”

 

· Az alapító okirat 3.2.1. pontja az alábbi szöveggel egészül ki:

„Endrődi Közösségi Ház Gyomaendrőd, Blaha u. 21.

…táncművészeti ág: néptánc tanszak 20 fő”

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja Dr. Csorba Csaba jegyzőt, hogy az alapító okirat módosítást a MÁK felé jelentse.

 

Határidő: 2008. augusztus 31.

Normatíva igényléssel kapcsolatos 2008. július 05.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe