71/2008. (II. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatósági feladatok ellátásának átszervezése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

71/2008. (II. 28.) Gye. Kt. határozata

 

1.) Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete tiltakozik a környezetvédelmi, természetvédelmi, és vízügyi hatósági feladatokat ellátó államigazgatási szervek illetékességi területének újabb átszervezése ellen, amelynek eredményeként Békés megye egyes területei 2008. április 1-i hatállyal a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség illetékességhez tartozna.

 

2.) A hatóságok illetékességi területének kijelöléséről szóló 15/2008. (I.30.) Korm. rendelet Békés megyét érintően ellentétes számos korábbi intézkedéssel. Indokolatlannak és célszerűtlennek tartja a Képviselő-testület az olyan közigazgatás-szervezési intézkedéseket, amelyek egyes ügyek tekintetében más-más régióba telepítik az illetékességet. A módosítás indokolatlanul tovább növeli a térség lakosságának és vállalkozásainak terheit azáltal, hogy a hatóság elérhetősége lényegesen távolabbra kerül

 

3.) Az újabb intézkedés is azt igazolja, hogy szükségtelen és indokolatlan volt a korábbi intézkedés, mely megszüntette a Körös-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LVX törvény 2. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva - a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumon keresztül a Kormánynál - kezdeményezi a jogszabályi rendelkezés megváltoztatását, a gyulai székhelyű környezetvédelmi természetvédelmi és vízügyi felügyelőség visszaállítását a korábbi, 2006. szeptember 1. előtti illetékességi területtel.

 

4.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a kezdeményezés továbbítására, a határozatnak a Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszterhez történő megküldésével.

 

Határidő: 2008. március 31.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe