225/2008. (V. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Városi Könyvtár átszervezése, névadása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

225/2008. (V. 29.) Gye. Kt. határozata

I.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési könyvtári feladatellátást 2008. szeptember 01. napjától kezdődően az alábbiak szerint szervezi meg: a jövőben is önálló intézményként működteti a Városi Könyvtár intézményét - Határ Győző Városi Könyvtár néven -, mely intézmény fiókkönyvtáraként működteti az eddig a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola szervezeti egységeként működött Rózsahegyi Könyvtárat, melynek neve Határ Győző Fiók Könyvtár elnevezésre változik.

II.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az intézményi átszervezésnek megfelelően az alábbiak szerint módosítja a Városi Könyvtár 22/1998./I.29./Kt. számú határozattal elfogadott alapító okiratát:

· Az alapító okirat 2.) pontjában a költségvetési szerv neve „Határ Győző Városi Könyvtár” elnevezésre változik.

· Az alapító okirat 2.) pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki: „Telephelye: Határ Győző Fiókkönyvtár Gyomaendrőd, Blaha u. 21.”

· Az alapító okirat 4.) pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki: „Fiókkönyvtár tekintetében Iskolai és közművelődési könyvtári tevékenység. Alaptevékenységét a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásáról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. Tv. 55. §-ában foglaltak alapján végzi.”

· Az alapító okirat 6.) pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki: valamint a Gyomaendrőd, Blaha u. 21. Hrsz: 5948 (megosztva a Közösségi Házzal)

III.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elismeri és tisztelettel adózik Határ Győző író-költő irodalmi munkássága előtt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Városi Könyvtár nevét 2008. szeptember 01. napjától Határ Győző Városi Könyvtár névre változtatja. Az ünnepi névadásra, és az ezzel kapcsolatos ünnepség megszervezésére Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri Dinyáné Bánfi Ibolya intézményvezetőt.

 

Határidő: 2008. szeptember 01.

Felelős: Dinyáné Bánfi Ibolya könyvtárvezető, Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe