277/2008. (VI. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Szabó Istvánné Óvodai Oktató Kht-val bérlteti szerződés kötése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

277/2008. (VI. 26.) Gye. Kt. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete utólagosan jóváhagyja Gyomaendrőd Város Önkormányzat és Szabó Istvánné Óvodai Oktató Kht. között létrejött, a DAOP-2008 4.1.3. C.D Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komplex-, valamint bölcsődék önálló fejlesztése c. pályázati eljáráshoz benyújtott alábbi bérleti szerződést.

 

Bérleti szerződés

 

Mely létre jött egyrészt Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1., adószáma: 15346614-2-04, képviseli: Várfi András polgármester mint bérbe adó;

 

Másrészről Szabó Istvánné Óvodai Oktató Közhasznú Társaság (lakcím/székhely) 5502 Gyomaendrőd, Sugár u. 53/1., adószám: 21904428-2-04, Cégj. sz.: 04-14-000053 képviseletében Szabó Istvánné vezető, mint bérlő az alábbi feltételek mellett:

Szerződés előzménye: Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete a 247/2008.(V.29.) Gye. Kt. határozata alapján hozzájárult, hogy Szabó Istvánné Óvodai Oktató Kht. pályázatot nyújtson be a DAOP-2008 4.1.3. C.D Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komplex-, valamint bölcsődék önálló fejlesztése c. pályázati felhívás alapján új bölcsödét létesítsen a Gyomaendrőd Város Önkormányzata tulajdonát képező 5807/4 hrsz.-ú, természetben Gyomaendrőd, Selyem u. 101. szám alatti ingatlanon.

1. Bérlő az 5807/4 hrsz-ú, természetben a Gyomaendrőd, Selyem u. 101. szám alatti ingatlant a rajta lévő építményekkel a 2004. július 30.-án kelt bérleti szerződés alapján óvodai szolgáltatás tevékenység céljából bérli.

2. Jelen bérleti szerződés tárgya: a Szabó Istvánné Óvodai Oktató Kht. által a DAOP-2008 4.1.3. C.D Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komoplex-, valamint bölcsődék önálló fejlesztése c. nyertes pályázat útján megvalósuló új bölcsőde felülépítmény bérlete.

3. A bérleti szerződés időtartama: jelen bérleti szerződés aláírásnak napjától számított 10 év.

4. Bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy pályázatot nyújt be a DAOP-2008 4.1.3. C.D Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komoplex-, valamint bölcsődék önálló fejlesztése c. pályázati felhívás alapján, hogy új bölcsödét létesítsen a Gyomaendrőd Város Önkormányzata tulajdonát képező 5807/4 hrsz.-ú, természetben Gyomaendrőd, Selyem u. 101. szám alatti ingatlanon. A pályázati önerőt ( 10 % ) a bérlő vállalja.

5. A DAOP-2008 4.1.3. C.D Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások komplex-, valamint bölcsődék önálló fejlesztése c. pályázat keretében az új bölcsőde létesítéséhez szükséges építési engedély, használatbavételi engedély, a működtetés feltételeinek biztosítása kizárólag a bérlő kötelezettsége és felelőssége a pályázattal kapcsolatos kötelezettségek teljesítésével együtt.

6. Bérlő a bölcsőde beruházáson túli beruházást és fejlesztési munkákat a bérbe adó előzetes írásos engedélyével végezhet.

7. A bérlő által az 5807/4 hrsz.-ú ingatlanon megvalósított bölcsőde épület építésével a bérlő tulajdonjogot nem szerez, illetve közös tulajdon nem keletkezik.

8. Bérbeadó tekintettel a bérlő által megvalósított 2. pontban részletezett nyertes pályázati eljárás eredményeként megvalósított bölcsőde épület beruházásra külön bérleti díjat nem állapít meg a jogviszony időtartamára.

9. A bérlő a használatában lévő vagyont jó gazda módjára köteles használni, köteles a vagyon állagát, és értékét megóvni.

10. A jelen szerződés alapján fennálló jogviszonynak megfelelően a bérlő a 2. pontban leírt pályázati felhívásban leírt tevékenységre, bölcsődei szolgáltatás biztosítására használhatja a bölcsőde felülépítményt. A bérlő a bölcsőde felülépítményt csak rendeltetésének megfelelően használhatja.

11. A bérlő köteles viselni az ingatlan használatával járó költségeket, közüzemi díjakat. Amennyiben a közüzemi szolgáltatásokat, a szolgáltatást végzők a bérlő hibájából adódóan szüneteltetik, vagy megszüntetik, az említett szolgáltatások újraindításának költségei a bérlőt terhelik.

12. A bérlőt megilleti a birtoklási, használati és hasznosítási jog, de nem illeti meg a bölcsőde felülépítmény feletti rendelkezési jog. Ennek megfelelően a bölcsőde felülépítményt nem idegenítheti el, és nem terhelheti meg.

13. A bérlő speciális kötelezettsége, hogy a jogviszony során a bölcsőde felülépítmény belső felújítási és a karbantartási munkálatokat a bérlő köteles elvégezni a bérbe adó egyidejű írásbeli/szóbeli tájokoztatása mellett. A munkálatok elvégzésének költségei a bérlőt terhelik.

14. A bérlő köteles a bérbe vett vagyon használatából, működtetéséből származó bevételeit, illetve közvetlen költségeit és ráfordításait nyilvántartani. Erről a szerződéskötést követő évtől kezdve minden évben a bérbe adónak beszámolni.

15. A bérbe adót indokolt esetben a bérbe adott bölcsőde felülépítmény, helység(ek) állagának megóvása érdekében megilleti az a jog, hogy rendkívüli beszámolót kérjen, melynek keretében a bérlő tájékoztatót ad a vagyon állagáról, állagsérelem esetén annak elhárítási, vagy megelőzéséről a használó köteles gondoskodni.

16. A szerződés megszűnik:

16.1. a szerződés határozott idejének lejártával,

16.2. felmondással.

17. A szerződést a bérbe adó az írásbeli felszólítás kézhezvételét követő 8 munkanapon belül felmondhatja, ha

17.1. a bérlő a rendelkezésére bocsátott bölcsőde felülépítményben nem az ingyenes használatra jogosító tevékenységet végzi

17.2. a bérlő a 11. pontban meghatározott költségeket nem fizeti meg,

17.3. a bérlő a szerződésben vállalt, vagy a jogszabályban előírt lényeges kötelezettségét nem teljesíti,

17.4. a bérlő a bérelt bölcsőde felülépítményt rendeltetés ellenesen használja vagy nem a jó gazda gondosságával bánik a bérbe adott ingatlannal.

18. A szerződést a bérlő 8 munkanapon belül írásban mondhatja fel. Ekkor semmilyen nemű megtérítési kötelezettsége nincs a bérbe adónak.

19. A szerződés megszűnésekor szerződő felek a megvalósított bölcsőde felülépítmény bérlőt terhelő 10 %-os önerőnek megfelelő igazolt beruházási kiadásairól külön megállapodásban elszámolnak egymással.

20. A felek között felmerülő vitát a felek elsősorban kölcsönös egyességgel igyekszenek rendezni.

21. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyvben, a 14/2003. KT rendeletben, valamint az önkormányzatok vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló jogszabályokba foglalt előírásokat alkalmazzák.

 

Kelt: Gyomaendrőd, 2008. június hó ……-n

………………………………………..

………………………………………..

Bérbe adó

Bérlő

 

Határidő: 2008. június 26.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe