313/2008. (VIII. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Az Önkormányzati Minőségirányítási programban meghatározott szakmai és törvényességi ellenőrzés

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

313/2008. (VIII. 28.) Gye. Kt. határozata

I.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 102 § (2) bekezdés d) pontja alapján elrendelt átfogó szakmai ellenőrzésről szóló szakértői véleményt és az abban feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében az alábbi intézkedések megtételére hívja fel az oktatási intézmények vezetőit:

· A Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium intézményi minőségirányítási programjában (IMIP) le kell szabályozni a humánerőforrás-menedzsment feladatait: értékelés, együttműködés, kiválasztás, betanulás, belső kommunikáció, információ, jutalmazás, ösztönzés, elismerés. Az intézménynek az IMIP felülvizsgálatát 2008. június 30-ig kell el végeznie és jóváhagyásra be kell nyújtania a Képviselő-testület számára.

 

Határidő: 2009. június 30.

Felelős: Dr. Kovács Béla intézményvezető

 

II.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 102 § (2) bekezdés d) pontja alapján elrendelt átfogó törvényességi ellenőrzésről szóló szakértői véleményt és az abban feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében az alábbi intézkedések megtételére hívja fel az oktatási intézmények vezetőit:

· A Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógiai programját fenntartói jóváhagyásra kell benyújtani a Képviselő-testület elé a 2008. szeptember 01. napjával csatlakozó tanszakokra kibővítetten. A pedagógiai program átdolgozására határidőt állapít meg a Képviselő-testület: 2008. szeptember 30. A benyújtást követően külső közoktatási szakértőt kell felkérni az átdolgozott pedagógiai program véleményeztetésére, ezt követően kerülhet sor a fenntartói jóváhagyásra.

· A Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezeti és működési szabályzatában rögzíteni kell a vezető helyettesítésének rendjét valamint a telephelyekre vonatkozó szabályozásokat, a módosítást követően az SZMSZ-t jóváhagyásra be kell nyújtani a Képviselő-testülethez. Az SZMSZ benyújtásának határideje: 2008. szeptember 30.

· A Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény házirendjében rögzíteni kell a telephelyekre vonatkozó szabályozásokat, a módosítást követően a házirendet jóváhagyásra be kell nyújtani a Képviselő-testülethez. A házirend benyújtásának határideje: 2008. szeptember 30.

· A Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 2008. szeptember 30-ig intézkedjen az intézményi SZMSZ honlapi nyilvánosságáról

· A Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium házirendjében a legitimációs záradékot 2008. szeptember 30-ig az alábbi szövegre kell módosítani: „Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium házirendjét a fenntartó jóváhagyta:”

· A Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő Iskolaszék összetételének jogszabály szerinti meghatározása. Határidő: 2008. szeptember 30.

· Az ellenőrzésben érintett oktatási intézményeknek a tanügy-igazgatási dokumentumok vezetésekor az alábbi egységes eljárás rendet kell követniük:

- Ezt a haladási naplót .................... tanítási nappal (órával) lezártam.

- Ezt az osztályozó naplót ................ azaz .................... (betűvel) osztályozott tanulóval lezártam.

Legvégül dátum, aláírás, pecsét.

- Bármilyen javítás a 11/1994. (V. 8.) MKM. r. szerint történhet, meszelés szigorúan tilos

- A beírási naplóban a távozott tanuló beiratkozásáról szóló értesítés dátumát minden esetben be kell jegyezni.

 

Határidő: 2008. szeptember 30.

Felelős: Holubné Hunya Anikó intézményvezető, Dr. Kovács Béla intézményvezető

 

III.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 102 § (2) bekezdés d) pontja alapján elrendelt átfogó szakmai ellenőrzés megállapításai alapján a Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda 288/1999. (X. 28.) KT. számú határozatával elfogadott alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja:

· Az alapító okirat 4.1. pontjának második francia bekezdése az alábbi szövegrésszel egészül ki: „valamint halmozottan hátrányos helyzetű tanulók”

· Az alapító okirat 4.1. pontjának harmadik francia bekezdésében a „pszichés fejlődés zavaraival küzdő tanulók esetében” szövegrész törlésre kerül és helyébe az alábbi szövegrész kerül: ”a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra visszavezethető vagy vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenessége”

· Az alapító okirat 4.1. pontja az alábbi negyedik francia bekezdéssel egészül ki: „-Beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő tanulók nevelése-oktatása”

· Az alapító okirat 4.2. pontjának második francia bekezdése az alábbi szövegrésszel egészül ki: „Hátrányos helyzetű tanulók valamint”

· Az alapító okirat 4.2. pontjának harmadik francia bekezdése az alábbi szövegrésszel egészül ki: ”- enyhe fokú testi-, érzékszervi-, beszéd, és értelmi fogyatékos tanulók; -a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra visszavezethető vagy vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenessége;”

· Az alapító okirat 4.2. pontja az alábbi negyedik francia bekezdéssel egészül ki: „-Beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő tanulók nevelése-oktatása”

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja Dr. Csorba Csaba jegyzőt, hogy az alapító okirat módosítást a MÁK felé jelentse.

 

Határidő: azonnal

IV.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 102 § (2) bekezdés d) pontja alapján elrendelt átfogó szakmai ellenőrzés megállapításai alapján a Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 19/1998. (I. 29.) KT. számú határozatával elfogadott alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja:

· Az alapító okirat 3. pontja az alábbi hetedik-nyolcadik francia bekezdéssel egészül ki:

- Különleges gondozás keretében, gyógypedagógiai ellátás - a sajátos nevelési igényű tanulók integrált ellátása:

- enyhe fokú testi-, érzékszervi-, beszéd, és értelmi fogyatékos tanulók,

- a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra visszavezethető vagy vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenessége)

- Beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő tanulók nevelése-oktatása”

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja Dr. Csorba Csaba jegyzőt, hogy az alapító okirat módosítást a MÁK felé jelentse.

 

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe