525/2008. (XII. 18.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A vásár-, piacrendezési, illetve mérlegelési tevékenység tartós bérbeadás útján történő üzemeltetésére nyílt pályázat kiírása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

525/2008. (XII. 18.) Gye. Kt. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete a vásár-, piacrendezési, illetve mérlegelési tevékenység tartós bérbeadás útján történő üzemeltetésére kiírt pályázati eljárást a benyújtott pályázatok ismeretében eredménytelennek nyilvánítja.

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete az alábbi pályázati kiírás alapján 2009. március 1. napjától tartós időtartamra bérbe adja a vásár-, piacrendezési, illetve mérlegelési tevékenységet.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet

a vásár-, piacrendezési, illetve mérlegelési tevékenység

tartós bérbeadás útján történő üzemeltetésére

 

A pályázat elkészítéséhez, a pályázat részletes feltételeire vonatkozó előírások ingyenesen átvehetők a Gyomaendrőd Város Polgármesteri Műszaki és Vagyongazdálkodási Osztályán. Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. sz. Telefon: (66) 386-122/136 mellék.

 

Pályázat benyújtásának helye, határideje:

A pályázatot zárt borítékban, 2 példányban, Gyomaendrőd Város Polgármesterének címezve, "Piac" jeligével ellátva 2009. január 30.-án 12,00 óráig kell benyújtani személyesen, vagy előző napig kell postai úton feladni 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. címre.

A pályázat első példányán fel kell tüntetni az "EREDETI PÉLDÁNY" szöveget: A fenti határidő elmulasztása jogvesztő!

 

A pályázat elbírálása:

A pályázat nyerteséről Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete dönt a 2009. februári ülésén.

A pályázat előzetes véleményezését és döntés előkészítését a Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 14/2003. (VI.5.) KT. számú rendelet 27. § (1) bekezdésében meghatározott munkacsoport végzi.

A pályázatok bontásáról, valamint a döntés időpontjáról a pályázók külön értesítést kapnak.

 

A pályázati feltételek:

1. Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete 2009. március 1. napjától bérbeadás útján üzemeltetésre felajánlja a tulajdonát képező gyomaendrődi Pásztor J. utcai piac, Damjanich utcai piac, Gyoma vasútállomás mázsaház, Vásártéri mázsaház, valamint a Vásártér területét a létesítményekhez tartozó tevékenységek továbbfolytatásának jogával. A vásárok rendezését, a piacok fenntartását, a helypénzek szedését valamint a vásári és paci árusítás rendjét Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete 23/1995(VIII.30) KT rendelete szabályozza.

2. Pályázatot nyújthatnak be azok a természetes- és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli társaságok, akik a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek megfelelnek, akik a pályázatban kiírt létesítmények további profil kötött működését biztosítják, az ingó és ingatlanvagyon állagának megőrzésére garanciát vállalnak, és megfelelnek a jogszabályok által előírt képesítési feltételeknek.

3. A bérleti szerződés időtartama: minimum 5 év,

4. A bérleti díj mértékére a pályázónak kell ajánlatot tennie,

5. Pályázónak ajánlati kötöttséget kell vállalnia arra, hogy az általa megajánlott bérleti díjat előre, a tárgyhó 15. napjáig a bérbeadó által kibocsátott számla alapján határidőre megfizeti. Bérbeadó 2009. évtől kezdődően az éves fogyasztói árindex figyelembevételével állapítja meg a következő évi bérleti díj mértékét. A bérleti díj módosításának esedékessége a tárgyévet megelőző év november 30.

6. Az önkormányzat a bérlőnek nem biztosít támogatást a működéshez, valamint az ingatlanok fenntartásához. A bérlőt terheli az összes jogszabályok által meghatározott működtetéssel kapcsolatos feltételek biztosítása.

7. Pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata által kiadott hatályos helyi adókról szóló rendeletben meghatározott adóalanyoktól a piacokon és vásárokon az iparűzési adó átalányt beszedi. Bérlőt a beszedett iparűzési adó átalány után 10 % jutalék illeti meg. Bérbeadó bérlő részére biztosítja az iparűzési adó átalány beszedéséhez szükséges jogosítványokat.

8. A pályázathoz üzleti tervet kell csatolni, amely a tevékenység gazdaságosságát megalapozza.

9. A szerződés megkötése a pályázat eredményének kihirdetését követő 8 napon belül,

10. A nyertes pályázónak vállalnia kell az üzemeltetéséhez szükséges valamennyi szakhatósági hozzájárulás megszerzését,

11. A pályázathoz csatolni kell, 30 napnál nem régebbi igazolást, mely szerint a pályázónak nincs lejárt köztartozása az alábbi szervek felé:

1. Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság,

2. Országos Egészségbiztosítási Pénztár,

3. Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokság,

4. Adós - és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal,

5. Gyomaendrőd Város Önkormányzata, valamint annak helyi adóhatósága.

12. A tevékenységre vonatkozó referenciák ismertetése egyszerű nyilatkozattal, az időtartam, valamint a referenciát adók nevének, illetve telefonszámának megjelölésével,

 

A pályázónak nyilatkoznia kell:

  1. Az üzemeltetés időtartamára,

  2. A bérleti díj mértékére,

  3. Az ingatlan fenntartásával kapcsolatos költségek megtérítésére, a közüzemi szolgáltatókkal való szerződések megkötésére,

  4. Vállal e fejlesztést, amennyiben igen akkor az a pályázatban részletes költségevetéssel és műszaki tartalommal mutassa be.

 

A pályázatok elbírálása szempontjainak rangsora:

1. A bérleti díj mértéke, súlyszám 50,

2. Fejlesztések vállalása, súlyszám 40,

3. Referenciák, súlyszám 10,

Az eredmény a bírálati szempontoknak megfelelően elért eredmények súlyozott átlaga alapján kerül megállapításra. A bírálati szempontokra adható pontszám: 1-10. A legjobb ajánlat pontszáma: 10. A többi ajánlat pontszáma a legjobbhoz viszonyítva, - amely 100 %- kerül arányosan megállapításra. A nyertes, aki összességében a legtöbb pontszámot éri el.

 

A pályázat érvénytelensége:

Érvénytelen az a pályázat, amely határidőn túl érkezett, amely nem felel meg a pályáztató által kiírt feltételeknek, az előírt mellékleteket nem tartalmazza.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete fenntartja azon jogát, hogy a pályázatok ismeretében a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítja indoklás nélkül.

A pályázat elkészítéséért, illetve az elkészítéssel kapcsolatban felmerült költségekkel szemben díj nem számítható fel.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete nem hosszabbítja meg a piac jelenlegi bérlőjével, a Markt-Platz Egyéni Céggel a bérleti jogviszonyt.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a pályázati eljárás lefolytatásáig a piac fenntartásáról, különösen a takarítás, szemét elszállítás közmunka program keretében a Zöldpark Nonprofit Kft-n keresztül, míg a helypénz beszedéséről az idegenforgalmi adó ellenőrök bevonásával gondoskodik.

 

Határidő: 2009. március 31.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe