204/2007. (VI. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Szándéknyilatkozat kinyilvánítása a Békés Megyei belvízprogram folytatásában való részvételhez

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

204/2007. (VI. 26.) Gye. Kt. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete előzetesen kinyilvánítja szándékát, hogy részt kíván venni a Belvízrendezés az élhetőbb településekért (komplex belvízrendezési program megvalósítása a belterületen és a csatlakozó társulási csatornán I. ütem) című projektben, mely az előzetes kalkulációk szerint 22 milliárd Ft összköltségű, ebből igényelt támogatás 1.9 milliárd Ft, az önerő 335 millió Ft.

 

Megbízza a Békés Megyei Önkormányzatot, hogy a továbbiakban is lássa el a projektgazda szerepét.

 

Visszavonhatatlan fizetési garanciát vállal a belvízprogram előkészítéséhez szükséges, előzetesen kiszámított az adott településen elvégzendő munkával arányos költségek, valamint a kivitelezési munkák önerejének fedezetére.

 

Eddig elvégzett projekt előkészítő munkák költsége 7,8 millió Ft, ebből a önkormányzatra eső rész 868 ezer Ft.

Projekt nyertesség esetén:

Gyomaendrőd belterületén végzendő munkák költsége 248 millió Ft, ebből támogatás 211 millió Ft, az önkormányzat saját erő része 37 millió Ft.

Előzetes kötelezettséget vállal arra, hogy a projekt nyertesség esetén - a partnerség elve alapján - a projektben érintett önkormányzatokkal konzorcionális megállapodást köt, amelyben pontosításra és részletes szabályozásra kerülnek a megvalósítás költségei, azok forrásai, valamint az, hogy a létrehozott belterületi vízrendezési létesítmények az érintett önkormányzat tulajdonába kerülnek és üzemeltetésükről is az adott települési önkormányzat gondoskodik.

 

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe