362/2007. (XI. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés 1 milliárd Ft összegű kötvénykibocsátásról

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

362/2007. (XI. 29.) Gye. Kt. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

I. dönt 1 milliárd Ft összegű kötvény-kibocsátásáról, 10 éves futamidővel 3 év türelmi időre;

II. dönt egy a kötvény-kibocsátást felügyelő Szakértői Bizottság felállításáról, mely bizottság tagjai: Várfi András polgármester, Csányi István alpolgármester, Vass Ignác a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke, Szabó Balázsné az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális és Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke, Izsó Csaba a Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke és Szabados Ferenc a Humánpolitikai Bizottság külső bizottsági tagja. A bizottság munkáját szakértőként segíti Kovácsné Oláh Veronika, Cséffai János könyvvizsgálók, dr. Sasvári Anna ügyvéd, továbbá egy banki szakember. A bizottság ülésén meghívottként részt vesz a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi, Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Osztályok vezetői, valamint a jegyző.

III. felhatalmazza

- a Pénzügyi Osztály vezetőjét az önkormányzati kötvénykibocsátásra vonatkozó ajánlattételi felhívás pénzintézetek részére történő kiadására;

- Szakértő Bizottságát a beérkező ajánlatok értékelésére és azok sorrendjének megállapítására;

- Polgármesterét a kötvény-kibocsátási szerződés aláírására, annak Képviselő-testület általi jóváhagyását követően. Utasítja a polgármestert, hogy a Szakértői Bizottság üléséről készült jegyzőkönyveket is terjessze a Képviselő-testület elé a szerződés jóváhagyását megelőzően.

IV. A kötvény kibocsátása esetén az önkormányzat részére ebből megnyíló pénz csak olyan fejlesztések finanszírozására használható fel, melyek a képviselő-testületet többletbevételhez juttatják, illetve működési kiadásait csökkentik, függetlenül attól, hogy a fejlesztéshez kapcsolódik e pályázati lehetőség. A kötvény kibocsátásából rendelkezésre álló összeget elsődlegesen a pályázati lehetőséghez kapcsolódó saját erő biztosítására kell felhasználni. A rendelkezésre álló összeg, működési célra nem használható fel.

V. A kötvény kibocsátása miatt rendelkezésre álló pénzeszköz felhasználását a képviselő-testület abban az esetben engedélyezheti, amennyiben a döntés előkészítés során bemutatásra kerül a beruházás megtérülése, mely nem lehet hosszabb 15 évnél. A felhasználásról a képviselő-testület minősített többséggel hozhat döntést.

VI. A kötvény kibocsátása miatt rendelkezésre álló pénzösszeg felhasználásáról, az ebből megvalósult beruházás megtérüléséről ezen belül a többletbevétel illetve a működési kiadások csökkenéséről a zárszámadási rendeletben, a féléves költségvetési beszámolókban, valamint a ciklus beszámolókban részletesen be kell számolni, a döntés előkészítés során bemutatott megtérülési mutatóktól való esetleges eltérést részletesen indokolni kell. A fentiekről az évente megtartásra kerülő közmeghallgatáson a képviselő-testület nevében a polgármester adjon részletes tájékoztatást

VII. A kötvény kibocsátása miatt rendelkezésre álló összeg felhasználásáról szóló döntés előkészítésben minden bizottság vegyen részt.

A Képviselő-testület kérje fel a jegyzőt, a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/1991. (IX. 19.) KT számú rendelet 8.§, 11.§, 18.§, 30.§-ban foglaltak módosítására vonatkozó rendelet előkészítésére.

Határidő: 2007. december 31.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe