286/2007. (IX. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A megszűnt Gyomaendrődi Vizműtársulat tulajdonában lévő ingatlanok önkormányzati tulajdonba kérése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

286/2007. (IX. 27.) Gye. Kt. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata a többször módosított 1992. évi XXXVIII. Tv. 109/K (9) bekezdése, valamint az 58/2005.(IV.4.) Kormr. IX. fejezete alapján igényt nyújt be, a Gyomaendrőd, belterület 3480/2 és 3482/3 hrsz. ingatlanok tulajdonjogának megszerzésére az alábbi feltételekkel.

1. Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az ingatlanok tulajdonjogának az Önkormányzat részére történő megszerzése érdekében a Kincstári Vagyoni Igazgatóság felé.

2. Az ingatlanokat Gyomaendrőd Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 8 §-ában meghatározott helyi közutak és közterületek, illetve ivóvíz - szennyvízellátás fenntartása érdekében kívánja tulajdonba venni úthálózat fejlesztése és szennyvízátemelő üzemeltetése céljára kívánja felhasználni.

3. Gyomaendrőd Város Önkormányzata saját költségén vállalja az ingatlanok környezeti állapotának felmérést, szükség esetén kármentesítését, és az ingatlanok vonatkozásában lemond az állammal szemben támasztott bármely követeléséről.

4. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy a tulajdonba adás érdekében a jelen eljárásban felmerült költségeket a vagyonkezelő részére megtéríti. Az önkormányzat vállalja, hogy tájékoztatja a KVI-t az ingatlanokkal kapcsolatos értékesítési szándékáról.

5. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy az ingatlanok önkormányzati tulajdonba maradása esetén, az ingatlanok tulajdonba adásától számított 5 éven át évente, a tárgyévet követő év első felétől kezdődően tájékoztatja a KVI-t a hasznosítási cél megvalósításáról.

6. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy a 3480/2 és 3482/3 hrsz.-ú ingatlanok tulajdonjogát az ingatlanokra vonatkozó terhekkel együtt veszi át.

7. Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy a vagyonigénylés összhangban van a kistérségi területfejlesztési koncepcióval, illetve a területfejlesztési programokkal, valamint az önkormányzat egyéb fejlesztési programjaival.

Határidő: 2007. december 31.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe