368/2007. (XI. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A gyomaendrődi 082/16 hrsz-ú ingatlan megvásárlása

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

368/2007. (XI. 29.) Gye. Kt. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete ajánlatot tesz Csizmadia István és Csizmadia Zoltán Gyomaendrőd, Hősök u. 31. szám alatti lakosok tulajdonában lévő 082/16 hrsz.-ú, 5 ha 1071 m2 területű, 76,85 AK értékű szántó művelési ágú termőföld megvásárlására 2 millió forint összegben az alábbi feltételekkel.

 

1. Gyomaendrőd Város Önkormányzata az adásvétel biztosítása érdekében előszerződést kíván kötni 200 eFt foglaló kifizetése mellett,

2. A vételár fennmaradó részének megfizetése: a végleges adásvételi szerződéssel egyidejűleg.

3. Gyomaendrőd Város Önkormányzata 8 napig tartja az ajánlatát.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete felhatalmazza a polgármestert az előszerződés és a végleges szerződés megkötésére.

 

ADÁSVÉTELI ELŐSZERZŐDÉS

 

Amely létrejött egyrészről Csizmadia István (szül: helye és ideje: Gyoma, 1968.06.22. an: Ladányi Terézia) Gyomaendrőd, Hősök útja 31, és Csizmadia Zoltán (szül: helye és ideje: Gyula, 1980.11.13. an: Ladányi Terézia) Gyomaendrőd, Hősök útja 31. szám alatti lakosok, mint eladók

 

másrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Képv. Várfi András polgármester) mint vevő között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek szerint.

 

  1. Szerződő felek megállapítják, hogy az eladók tulajdonát képezi egymásközt egyenlő, tulajdoni hányad arányban a gyomaendrődi 082/16 hrsz-ú, 5 ha 1071 m2 területű, 76,85 AK értékű, szántó művelési ágú ingatlan.

  2. Eladók eladják, vevő pedig megveszi az eladók tulajdonát képező, az 1. Pontban részletesen meghatározott ingatlant.

  3. Szerződő felek a jogügyleti ingatlan vételárát kölcsönösen kialkudva 2.000.000.- Ft, azaz: Kettőmillió forint összegben határozzák meg, amely vételárat a jelen előszerződés aláírásától számított 1 évig tartják. Vevő a jelen előszerződés aláírásának napján eladók kezeihez 200 000,- Ft azaz: Kettőszázezer forint összeget, foglalóként, készpénzben fizet meg. Eladók a foglaló címén átadott összeg hiánytalan átvételét a jelen előszerződés aláírásával elismerik és nyugtázzák. Szerződő Felek a foglaló jogi természetével, illetve minôsítésével tisztában vannak. Tudomással bírnak arról, hogy amennyiben az adásvételi szerződés megkötése Eladó érdekkörébe tartozó okból marad el, a foglaló kétszeres összegét köteles Vevő részére megfizetni. Ha a szerzôdés megkötése Vevő érdekkörében felmerült okból marad el, Vevő a foglalót elveszíti. Visszajár Vevőnek a foglaló, ha az adásvételi szerzôdés megkötése olyan okból hiúsul meg, amelyért egyik Szerződő Fél sem felelős, vagy mindketten felelősek.

  4. Szerződő felek megállapodnak, hogy a vevő a vételár fennmaradó részét majd a végleges adásvételi szerződés aláírásával fizeti meg az eladóknak, tulajdoni hányaduk arányában.

  5. Szerződő felek megállapodnak, hogy a jelen előszerződés feltételei szerint az aláírásától számított 1 éven belül egymással végleges adásvételi szerződést kötnek.

  6. Eladók szavatolnak a jogügyleti ingatlanok per-, teher-, és igénymentességéért.

  7. Szerződő felek megállapodnak, hogy a vevő majd csak a végleges adásvételi szerződés aláírásával egyidejűleg lép az ingatlan birtokába.

  8. Szerződő felek megállapodnak, hogy a jelen előszerződéssel kapcsolatosan felmerülő valamennyi költséget a vevő Önkormányzat viseli.

  9. Szerződő felek meghatalmazzák dr. Tímár Gyöngyi ügyvédet (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 4.), hogy őket, ezen jogügylet során az ügyvédi törvényben meghatározott teljes jogkörrel képviselje.

 

Felek a jelen adásvételi előszerződést elolvasás és közös értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt helybenhagyólag aláírták.

 

Gyomaendrőd, 2007. november hó ....... napján.

………………………………….

………………………………….

………………………………….

Csizmadia István Eladó

Csizmadia István Eladó

Gyomaendrőd Város Önkormányzata képviseletében Várfi András Vevő

 

Ellenjegyezte:

 

Határidő: 2007. december 31.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe