406/2007. (XII. 20.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Nemzeti Földalapba tartozó termőföld tulajdonrész ingyenes tulajdonba/vagyonkezelésbe kérése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

406/2007. (XII. 20.) Gye. Kt. határozata

 

1. Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő - testülete úgy határoz, hogy a 0321/7 hrsz.-ú, a Magyar Állam összesen 60126/437208 tulajdonrészben tulajdonát képező ingatlan részét ingyenes önkormányzati tulajdonba/vagyonkezelésbe kerülését kezdeményezi a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet útján a Kormánynál.

2. A Képviselő-testület felhatalmazza Várfi András polgármestert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az ingatlan tulajdonjogának/vagyonkezelői jogának az önkormányzat részére történő megszerzése érdekében.

3. Az ingatlan az önkormányzat a Nemzeti Földalapról szóló 2001. évi CXVI. Törvény 13. § ( 6 ) bekezdésében meghatározott gazdaság - és területfejlesztési cél önkormányzati feladat ellátása érdekében kívánja megszerezni foglalkoztatást elősegítő beruházás, valamint idegenforgalmi területfejlesztés céljára kívánja felhasználni.

4. Az önkormányzat saját költségén vállalja

- az ingatlan környezeti állapotának felmérését, szükség esetén kármentesítését, és az ingatlan vonatkozásában lemond az állammal szemben támasztott bármely követelésről,

- szükség esetén az ingatlanok határvonalának helyszíni kitűzését.

5. Az önkormányzat vállalja, hogy 5 éven át az ingatlan tulajdonba/vagyonkezelésbe adásának napjától számítva évente egyszer tájékoztatja az NFA-t a hasznosítási cél magvalósításáról.

6. Az önkormányzat vállalja, hogy az 1. pontban feltüntetett ingatlant terheivel együtt veszi át.

 

Határidő: 2008. január 31.

Felelős: Várfi András polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe