4/2012. (IV. 11.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: Jobbik Magyarországért Mozgalom jelölő szervezet nyilvántartásba vétele

Gyomaendrőd Város Helyi Választási Bizottságának
4/2012. (IV. 11.) HVB határozata
a Gyomaendrődi 6. egyéni választókerületi képviselő időközi választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelölő szervezet nyilvántartásba vételéről

Gyomaendrőd Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Vetv.) 105/A. § (2) bek. a) pontjában foglalt hatáskörében eljárva, a Gyomaendrőd 6. egyéni önkormányzati választókerület 2012. május 19. napjára kitűzött időközi választására, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártot a bejelentő kérelme alapján, jelölő szervezetként nyilvántartásba veszi.
A határozat ellen jogszabálysértésre hivatkozással annak meghozataltól számított 2 napon belül a Területi Választási Bizottságnak címzett fellebbezést lehet benyújtani a Helyi Választási Bizottságnál ( 5500. Gyomaendrőd Szabadság tér 1. sz., fax: 06 (66) 283-288) úgy, hogy az legkésőbb 2012. április 13-án (péntek) 16 óráig megérkezzen. A fellebbezésnek tartalmaznia kell a benyújtójának nevét, lakcímét, (székhelyét) és – ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér – postai értesítési címét, valamint választása szerint telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók.

Indokolás

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága 1/2012. (II. 28.) HVB határozatával Gyomaendrőd 6. egyéni választókerületébe 2012. május 19. napjára időközi önkormányzati képviselő választást tűzött ki. A választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 51. §-a szabályozza a választáson jelöltet indítani kívánó jelölő szervezetek bejelentésének módját és feltételeit. A jelölő szervezet nyilvántartásba vételét - amennyiben a szervezet csak egy településen kíván jelöltet állítani - a helyi választási bizottságnál kell kezdeményezni. A leendő jelölő szervezetet a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitűzését követően kiállított kivonat csatolásával kell bejelenteni.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom meghatalmazott képviselője 2012. április 10-én az erre rendszeresített P jelű űrlapon kezdeményezte a Helyi Választási Irodánál, hogy a Helyi Választási Bizottság a 2012. május 19-ére kitűzött időközi önkormányzati képviselő választásra mint jelölő szervezetet vegye nyilvántartásba.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom pártként működő társadalmi szervezetet a Fővárosi Törvényszék a Pk.60836/2003 határozatával 10655 nyt. szám alatt vette nyilvántartásba.
A jelöltet állítani kívánó társadalmi szervezet becsatolta a választását kitűzését követően, 2012. március 2-án kelt bírósági kivonatot. Az abban szereplő törvényes képviseletre jogosult személy, Vona Gábor elnöktől okiratba foglalt állandó meghatalmazással rendelkező Szabó Gábor pártigazgató szabályos meghatalmazást adott Arnóczi István Jánosnak az időközi választással kapcsolatos helyi képviseleti feladatok ellátására. A szervezet bejelentésére vonatkozó nyomtatványt a szabályos meghatalmazással rendelkező helyi képviselő aláírta.

A jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 79. § (1) és (2) bekezdésén, valamint a 80. § (1),(2), (4), (5) bekezdésein alapul
 
Határidő: azonnal.
Felelős: Dr. Szendrei Éva HVB elnök
 

« Vissza
Vissza a főmenübe