6/2012. (IV. 17.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség jelölő szervezet nyilvántartásba vétele

Gyomaendrőd Város Helyi Választási Bizottságának
6/2012. (IV. 17.) HVB határozata
a Gyomaendrődi 6. egyéni választókerületi képviselő időközi választáson a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség jelölő szervezet nyilvántartásba vételéről

Gyomaendrőd Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Vetv.) 105/A. § (2) bek. a) pontjában foglalt hatáskörében eljárva, a Gyomaendrőd 6. egyéni önkormányzati választókerület 2012. május 19. napjára kitűzött időközi választára, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség pártot a bejelentő kérelme alapján, jelölő szervezetként nyilvántartásba veszi.
A határozat ellen jogszabálysértésre hivatkozással annak meghozataltól számított 2 napon belül a Területi Választási Bizottságnak címzett fellebbezést lehet benyújtani a Helyi Választási Bizottságnál ( 5500. Gyomaendrőd Szabadság tér 1. sz., fax: 06 (66) 283-288) úgy, hogy az legkésőbb 2012. április 19-én (csütörtök) 16 óráig megérkezzen. A fellebbezésnek tartalmaznia kell a benyújtójának nevét, lakcímét, (székhelyét) és – ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér – postai értesítési címét, valamint választása szerint telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók.

Indokolás

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága 1/2012. (II. 28.) HVB határozatával Gyomaendrődi 6. egyéni választókerületébe 2012. május 19. napjára időközi önkormányzati képviselő választást tűzött ki. A választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 51. §-a szabályozza a választáson jelöltet indítani kívánó jelölő szervezetek bejelentésének módját és feltételeit. A jelölő szervezet nyilvántartásba vételét - amennyiben a szervezet csak egy településen kíván jelöltet állítani - a helyi választási bizottságnál kell kezdeményezni. A leendő jelölő szervezetet a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitűzését követően kiállított kivonat csatolásával kell bejelenteni.

Az időközi önkormányzati képviselő választáson a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége közösen kíván jelöltet állítani. A jelöltállító pártszövetség mindhárom szervezete megbízta külön-külön Iványi Lajosnét (5500 Gyomaendrőd, Kisfaludy utca 9/1.), hogy képviselje a szervezetet a választással kapcsolatos ügyek intézésével.

A választási szövetség első tagja, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség fent megnevezett meghatalmazott képviselője 2012. április 16-án az erre rendszeresített P jelű űrlapon kezdeményezte a Helyi Választási Irodánál, hogy a Helyi Választási Bizottság a 2012. május 19-ére kitűzött időközi önkormányzati képviselő választásra mint jelölő szervezetet vegye nyilvántartásba. A FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség pártként működő társadalmi szervezetet a Fővárosi Törvényszék a Pk.60041/1989 határozatával 1189 nyt. szám alatt vette nyilvántartásba. A jelöltet állítani kívánó társadalmi szervezet becsatolta a választását kitűzését követően, 2012. április 4-én kelt bírósági kivonatot. Az abban szereplő törvényes képviseletre jogosult személyek közül Tóth Józsefné és Kubatov Gábor pártigazgató együttesen meghatalmazást adtak Dankó Bélának (5553 Kondoros, Okt. 6. utca 17. ) aki egy újabb meghatalmazással Iványi Lajosnét (5500 Gyomaendrőd, Kisfaludy utca 9/1.) bízta meg, hogy képviselje a szervezetet a választással kapcsolatos ügyekben.

A szervezet bejelentésére vonatkozó nyomtatványt a szabályos meghatalmazás láncolattal rendelkező helyi képviselő aláírta.

A jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 79. § (1) és (2) bekezdésén, valamint a 80. § (1),(2), (4), (5) bekezdésein alapul
 
Határidő: azonnal.
Felelős: Dr. Szendrei Éva HVB elnök
 

« Vissza
Vissza a főmenübe