12/2012. (IV. 17.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: Fülöp István Béla 6. egyéni választókerületi jelölt nyilvántartásba vétele

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottság
12/2012. (IV. 17.) HVB határozata
Fülöp István Béla 6. egyéni választókerületi jelölt nyilvántartásba vételéről
 

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Ve.) 105/A. § (2) bekezdésében biztosított hatáskörében eljárva, figyelemmel 52. §-ban foglaltakra, a 6. egyéni választókerületben a Magyar Szocialista Párt jelölő szervet jelöltjeként, Fülöp István Béla (szem az: 1 540924 ....) lakcím: 5502 Gyomaendrőd, Nyárszegi u. 10. szám alatti lakost,  a jelölt nyilatkozata alapján Fülöp István néven a 2012. május 19-ére kiírt időközi választáson önkormányzati képviselő jelöltet nyilvántartásba veszi.
 
A választási bizottság utasítja a bizottság elnökét, döntésének helyben szokásos módon történő kihirdetésére, valamint a Ve. 55. §-ban meghatározott igazolások kiadására.
 
A határozat ellen jogszabálysértésre hivatkozással annak meghozataltól számított 2 napon belül a Területi Választási Bizottságnak címzett fellebbezést lehet benyújtani a Helyi Választási Bizottságnál (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. sz. Fax: 06 (66) 283-288) úgy, hogy az legkésőbb 2012. április 19-én (csütörtök) 16 óráig megérkezzen. A fellebbezésnek tartalmaznia kell a benyújtójának nevét, lakcímét, (székhelyét) és – ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér – postai értesítési címét, valamint választása szerint telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók.
 
Indokolás
 
A 6. egyéni választókerületben a Magyar Szocialista Párt törvényes képviselője az erre rendszeresített bejelentő lapon a jelölő szervezet jelöltjeként  Fülöp István Béla 5502 Gyomaendrőd, Nyárszegi u. 10. szám alatti lakost kérte képviselő jelöltként nyilvántartásba venni. A kérelemhez csatolták a szükséges nyomtatványokat és nyilatkozatokat. A jelölt nyilvántartásba vételéhez 29 érvényes ajánló szelvényt nyújtottak be, így teljesítették a választókerületben egyéni jelöltté váláshoz szükséges 16 érvényes ajánlást.
Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottsága megállapította, hogy Fülöp István Béla nyilvántartásba vételi kérelme megfelel a jogszabályokban foglaltaknak.
 
A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 105/A. § (2) bekezdés a) pontja szerint a Helyi Választási Bizottság dönt a polgármester-, az egyéni listás, illetőleg az egyéni választókerületi jelöltek, a kompenzációs listák, valamint a csak egy településen jelöltet állítani kívánó jelölő szervezetek nyilvántartásba vételéről, illetőleg elutasításáról.
 
A határozat a Ve. 52. § és a 2010. évi L tv. 9. §-ban foglaltakon alapszik. A jogorvoslatról való tájékoztatás a Ve. 79. § (1)-(2) bekezdésén a 80. § (1)-(2) és (4)-(7) bekezdésén alapul.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe