16/2012. (V. 10.) Helyi Választási Bizottsági határozat
Tárgy: A 6. egyéni választókerületi időközi választás szavazólapjának jóváhagyása

Gyomaendrőd Helyi Választási Bizottság
16/2012. (V. 10.) HVB határozata

Gyomaendrőd Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a továbbiakban: Vetv.) 105/A. § (2) bek. c) pontjában biztosított hatáskörében eljárva a 6. egyéni választókerületi időközi választás - határozat szerves mellékletét képező - szavazólapját 6 igen szavazattal jóváhagyja.

A bizottság határozata ellen a Vetv. 80. § (3) bekezdése alapján a határozat meghozatalt követő nap 16.00-ig lehet illetékmentes jogorvoslattal élni, melyet a helyi választási bizottságnál kell írásban benyújtani, de a területi választási bizottsághoz kell címezni.

INDOKOLÁS

A Vetv. 105/A. § (2) bekezdése alapján a helyi választási bizottság hatásköre a települési önkormányzati választással kapcsolatos szavazólap adattartalmának jóváhagyása. A bizottság a részére faxon a Területi Választási Bizottságtól megküldött szavazólapot megvizsgálta, összevetette a jelölt bejelentő lapokon rögzített adatokkal és megállapította, hogy azok egyezőek. A szavazólap, mind tartalmilag, mind formailag megfelelő. A bizottság egyhangúlag úgy rendelkezett, hogy „nyomatatható” záradékkal látja el a szavazólap tervezetet.
A Vetv. 80. § (3) bekezdése szerint a választási bizottság szavazólap adattartalmának jóváhagyására vonatkozó döntésével kapcsolatos fellebbezést úgy kell benyújtani, hogy az a döntést követő napon beérkezzen.

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe