7/2013. (I. 22.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Az Ipari Park területén lévő 3741/52 hrsz.-ú ingatlan értékesítése nyílt árverésen

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
7/2013. (I. 22.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. Határozat
 
 
"Árverési hirdetés"
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja, hogy a Képviselő-testület a Gyomaendrőd Város Önkormányzata tulajdonában lévő 3741/52 hrsz. építési terület megnevezésű ingatlant hirdesse meg nyílt árverésen történő értékesítésre az alábbi kiírás feltételei szerint:
 
1. A terület fajlagos vételára: nettó 320 Ft/.
2. Gyomaendrőd Város Önkormányzata rangsorban az első helyen a teljes területet kívánja értékesíteni. Amennyiben nincs ajánlat a teljes területre, akkor lehet a megosztással keletkező területrészre ajánlatot tenni.
3. A telekalakítási eljárás során az összes felmerülő költség a vevőt terheli.
4. Az árverés időpontja: 2013. február 25-én de. 10.00 óra.
5. Az árverés helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal (Gyomaendrőd, Selyem út 124.).
6. Az árverést vezeti: Csényi István Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazottja.
7. Az induló licit és licitlépcső összege az árverési kijelölt ingatlanról készült kimutatásban szerepel. A licitálandó ingatlanra - legkésőbb 2013. február 25-én de. 9.00-ig - a kikiáltási ár 10%-át kitevő szerződés megkötését biztosító előleg utalását el kell indítani az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125 – 11062402 számlára. Az árverés megkezdésekor a pénzintézet által kiadott bizonylattal igazolni kell az árverési előleg átutalásának elindítását.
8.   Az árverés során azon árverezők, akik nem nyertek azoknak a befizetett árverési előleg visszautalásra kerül. A nyertes árverező a döntése alapján szintén kérheti az árverési előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a vételárba.
9.   Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az árverési előleg letétbe helyezésre került.
10.   A licitálást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja, a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni.
11. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14.§-a alapján az önkormányzati ingatlanok értékesítésekor az államnak elővásárlási jogot biztosít.
12. A licitálást megnyerőnek az árverést követően 8 napon belül szerződést kell kötnie. A licitálás során a nyertes ajánlatot követően megállapításra kerül sorrendben 2. és 3. ajánlat. Amennyiben a nyertes licitáló 8 napon belül neki felróható ok miatt nem köt szerződést, akkor a sorrendben megállapított 2. helyen lévő licitálóval kerül megkötésre a szerződés. Vevőnek a vételárat legkésőbb az adásvételi szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.
13.    Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Osztályán lehet kérni, írásban, melyre írásban történik a válaszadás.
14. Az ingatlan az Ipari Park területén megtekinthető.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe