278/2000. (XI. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Lakácskoncepció elfogadása, pályázat szoc. bérlakások építésére

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

278/2000. (XI.30.) KT. sz. határozata

1.

Gyomaendrőd Város Képviselő–testülete elfogadja az Gyomaendrőd Város

2000-2005. évi lakáskoncepcióját.

 

Határidő: azonnal

 

2.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete pályázatot nyújt be a Gazdasági Minisztérium a 101/2000. (VI.27.) Korm. rendelet alapján meghirdetett "Pályázat önkormányzati bérlakások kínálatának növelésére igényelhető állami támogatásra", melynek célja az önkormányzati bérlakások állományának bővítése, illetve egyetért az állami támogatás mellett megvalósuló bérlakásokkal szemben támasztott követelményekkel:

  • Az önkormányzat támogatási jogcímeknek megfelelően helyi rendeletet alkot

  • Az önkormányzatnak rendelkezik a képviselő testület által elfogadott, érvényben lévő lakáskoncepcióval

  • Az önkormányzat vállalja, hogy a támogatás révén létrejött lakáscélú ingatlanokat 20 évig nem idegeníti el. Ezen feltételt a Magyar Állam javára az ingatlanra bejegyzett elidegenítési tilalom biztosítja.

  • Az önkormányzatnak a támogatási szerződésben kötelezettséget vállal, hogy 20 évig a lakásokat bérlakásként üzemelteti.

  • A lakás bekerülési költsége nem haladja meg a hatályos jogszabályban meg állapított méltányolható lakásigény bekerülési költségét. (Jelenleg hatályos jogszabály: PM közlemény, Magyar Közlöny 2000/8.)

  • Az új építésű bérlakások összkomfortosak lesznek.

  • Az önkormányzatnak ki mutatja az állomány létrehozásának, fenntartásának, felújításának valós költségeit

  • Az önkormányzatnak az ezen támogatással megvalósuló bérlakásokhoz kapcsolódó bevételeket és kiadásokat külön számlán kell nyilvántartania.

  • A lakbéreket úgy állapítja meg, hogy azok fedezzék az adott bérlakás üzemeltetésének, fenntartásának és felújításának költségeit. Ezen lakbér nagysága az első évben nem lesz kevesebb, mint az adott lakásra eső teljes beruházási költség 2 %-a.

  • Az önkormányzat vállalja, hogy minden évben szeptember 30-ig beszámolási kötelezettsége van a Gazdasági Minisztérium felé

  • 2001. évi költségvetésben az önkormányzati bérlakás állomány növelése céljából megfelelő összeget különít el.

 

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

Határidő: értelem szerint

 

3.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete megbízza a Novodomszki és Társa Bt-t a Gyomaendrődön megvalósítani kívánt költségalapon meghatározott lakbérű bérlakások tervének elkészítésével 800.000 Ft + ÁFA tervezési költség figyelembe vételével.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete utasítja a polgármestert, hogy a költségekről és a benyújtott pályázatról a Képviselő-testület decemberi ülésén tegye meg a szükséges tájékoztatást.

 

Határidő: azonnal, illetve 2000. december 21-i Képviselő-testületi ülés

 

4.

Gyomaendrőd Város Képviselő–testülete a támogatással megvalósuló bérlakásokhoz kapcsolódó bevételeket és kiadásokat külön számlán tartja nyilván, illetve minden évben szeptember 30-ig beszámolási kötelezettségét teljesíti a Gazdasági Minisztérium felé.

 

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

Határidő: értelem szerint

 

 

 

 

5.

Gyomaendrőd Város Képviselő–testülete vállalja, hogy a költségalapon meghatározott lakbérű bérlakás állományt folyamatosan karbantartja és tervszerűen felújítja.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

Határidő: értelem szerint

 

6.

Gyomaendrőd Város Képviselő–testülete megbízza a Gyomaszolg Kft-t (Gyomaendrőd Város Önkormányzat Kivitelező és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot) a bérlakás állomány folyamatos karbantartási és tervszerű felújítási munkáival.

 

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

Határidő: értelem szerint

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe