131/2000. (V. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Emelt szintű szoc. ellátás igénybevételéhez fizetési haladék engedélyezése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

131/2000. (V.25.) KT. számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete méltányosságból hozzájárul Újvidéki Andrásné (sz.i.: 1922. március 28. an.: Adamik Rozália) Gyomaendrőd, Bartók Béla u. 29. szám alatti lakos emelt szintű intézményi felvételéhez az alábbi feltételek szerint:

Kérelmező a kétágyas szobába való emelt szintű elhelyezésért 200.000,-Ft azaz Kettőszázezer Forint-ot előlegként a beköltözés napján megfizet, míg a fennmaradó 300.000,-Ft-ot azaz Háromszázezer Forintot lakóingatlana értékesítését követő három napon belül, de legkésőbb 2000. szeptember 30. napjáig köteles megfizetni.

A Képviselő-testület Újvidéki Andrásné emelt szintű intézményi felvételéhez abban az esetben járul hozzá, ha a kérelmező az egyszeri hozzájárulás meg nem fizetett összege a 300.000,-Ft és járulékai erejéig zálogjogszerződést köt az 5784 Hrsz-ú, természetben Gyomaendrőd Bartók Béla u. 29. szám alatt lévő lakóházas ingatlanra mely szerződés megkötésére a polgármestert hatalmazza fel.

A Képviselő-testület tájékoztatja a kérelmezőt, amennyiben a 2. bekezdésben meghatározott időpontig fizetési kötelezettségét nem teljesíti, az önkormányzat érvényesíti a zálogjogszerződésben foglaltakat és elhelyezése ettől az időponttól csak a szociális részlegben biztosítható.

A Képviselő-testület ezen határozat egy példányával felhívja a Városi Gondozási Központ vezetőjének figyelmét, hogy nevezett elhelyezésekor a megállapodást a fentiek figyelembevételével kösse meg.

A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs a határozatot sérelmesnek tartó fél a kézhezvételt követő 30 napon belül a Megyei Bírósághoz fordulhat jogszabálysértésre való hivatkozással.

 

INDOKOLÁS

 

Újvidéki Andrásné gyomaendrődi lakos korára és egészségi állapotára hivatkozással felvételét kéri a Gyomaendrőd Blaha Lujza u. 2-6. szám alatt lévő Rózsakert Idősek Otthona emelt szintű részlegébe, ahol egy kettőágyas szobába kéri az elhelyezését. Az emelt szintű ellátás egyszeri hozzájárulásának összege 500.000,-Ft melyet nevezett a férőhely elfoglalása előtt teljes egészében megfizetni nem tud, csak 200.000,-Ft készpénzzel rendelkezik a hiányzó 300.000,-Ft-ot lakóháza értékesítését követően tudja megfizetni.

A kérelmező Gyomaendrőd, Bartók Béla u. 29. számú ingatlanáról megkért tulajdonlap másolat szerint az ingatlan 1/1 arányban a tulajdonát képezi per és tehermentes a vagyoni ügyintéző értékbecslése alapján 729.000,-Ft-ot ér.

Nevezett havi rendszeres jövedelme 17.637,-Ft összegű nyugellátás, melyből az intézményi térítési díjat csak részben tudja megfizetni, de a kérelemben tett nyilatkozata alapján a lakóház értékesítését követően fennmaradó készpénzvagyona terhére vállalta, hogy a hatályos intézményi térítési díjat 100%-ban megfizeti. Feltételezve, hogy nevezett lakóháza a becsült értéken kel el és a jelenleg hatályos intézményi térítési díj figyelembevételével elvégzett számítások alapján a készpénze kettő év időtartamra biztosítja a 100%-os térítési díj megfizetését.

Mivel nevezett a többször módosított 16/1996 (IX. 16.) KT számú rendelet 7/A § (3) bekezdésében foglaltaknak nem tud eleget tenni "Az emelt szintű ellátás csak az egyszeri hozzájárulás teljes összegének befizetése után vehető igénybe" a Képviselő-testület kivételes méltányosságból a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

 

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe