46/2000. (II. 24.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Soczó-Bónom és Pap-zugi holtágak halászati jogának rendezése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

46/2000. (II.24.) KT. számú határozata

 

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete az 1997. évi XLI. tv.-ben foglalt azon jogával, mely a tulajdonában lévő holtágak halászati jogának megszerzésére vonatkozik a Soczó-, Bónom- és Pap-zug vonatkozásában továbbra is élni kíván.

 

Az 1997. évi XLI. tv.-ben és a végrehatása tárgyában kiadott 15/1999. (II. 5.) FVM rendeletben a halászati jog jelenlegi hasznosítójával a Körösi Halászati Szövetkezettel szembeni elszámolási kötelezettségének az előterjesztés mellékletében szereplő megállapodás tervezetben meghatározottak szerint kíván eleget tenni.

 

A Képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy az elszámolásra vonatkozó megállapodást a Körösi Halászati Szövetkezettel kösse meg, és azt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium részére jelentse be, a halászati jog megszerzése céljából.

 

A Képviselő-testület utasítja továbbá a polgármestert, hogy a holtágak halászati jogának hasznosítására vonatkozó haszonbérleti szerződéseket az előterjesztésben szereplő egyesületekkel kösse meg, 15.000,- Ft/hektár/év haszonbérleti díj figyelembevételével.

 

A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a haszonbérleti szerződés 2000. évi költségvetést érintő hatását a tárgyévi költségvetésben szerepeltesse.

 

Határidő: 2000. március 31

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

 

A Képviselő-testülete a Bónom-zug Vizéért Egyesület bérleti díj elengedés iránti kérelmét elutasítja.

 

Határidő: 2000. március 31.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe