111/2000. (IV. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Gyomaendrőd belterületének belvízrendezési programja

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

111/2000. (IV.27.) KT. számú határozata

 

1./

Gyomaendrőd város Képviselő-testülete egyetért és támogatja Békés megye integrált és komplex vízrendezési programjának megvalósítását, mely megalapozza a megye kül-, és belterület - tervekben meghatározott részének - belvíz mentesítését, valamint az értékes mezőgazdasági területek vízutánpótlási lehetőségének biztosítását.

Előzetesen hozzájárul ahhoz, hogy a település belterületi belvízmentesítés megvalósítására Békés Megye Képviselő-testülete címzett központi támogatás elnyerése érdekében beruházási koncepciót nyújtson be a központi szervekhez.

2./

A központi címzett támogatás elnyerése esetén a Gyomaendrőd városra eső belterületi belvízmentesítéssel kapcsolatos költségek 10%-át pályázati saját forrásként biztosítja a jóváhagyásra kerülő alternatíváknak megfelelően.

 

Sikeres pályázat esetén Békés Megye Képviselő-testületével együttműködési megállapodást köt a címzett támogatás településre vonatkozó felhasználására.

 

3. /

A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a határozatot, valamint a beruházási koncepcióba beépítésre kerülő - településre vonatkozó - adatokat igény szerint adja át a 104/1998.(V.22.) Korm. rend. 2.sz. mellékletében meghatározottak szerint Békés Megye Képviselő-testülete Önkormányzati Hivatal részére.

 

Felelős: Dr. Csorba Csaba jegyző

Határidő: 2000. Április 25. és folyamatos.

« Vissza
Vissza a főmenübe