132/2000. (V. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Emelt szintű szociális ellátás igénybevételéhez fizetési haladék engedélyezése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

132/2000. (V.25.) KT. számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete méltányosságból hozzájárul Szmola Sándor (sz.i.: 1921. november 18. an.: Farkasinszki Franciska) és Szmola Sándorné (sz.i.: 1925. szeptember 22 an.: Tímár Teréz) Gyomaendrőd, Sugár út 107. szám alatti lakosok emelt szintű intézményi felvételéhez az alábbi feltételek szerint:

Kérelmezők a kétágyas szobába való emelt szintű elhelyezésért 100.000,-Ft azaz Egyszázezer Forint-ot előlegként a beköltözés napján megfizetnek, míg a fennmaradó 900.000,-Ft-ot azaz Kilencszázezer Forintot lakóingatlanuk értékesítését követő három napon belül, de legkésőbb 2000. szeptember 30. napjáig kötelesek megfizetni.

A Képviselő-testület Szmola Sándor és Szmola Sándorné emelt szintű intézményi felvételéhez abban az esetben járul hozzá, ha a kérelmezők az egyszeri hozzájárulás meg nem fizetett összege a 900.000,-Ft és járulékai erejéig zálogjogszerződést kötnek az 5736/2 Hrsz-ú, természetben Gyomaendrőd, Sugár út 107. szám alatt lévő lakóházas ingatlanra mely szerződés megkötésére a polgármestert hatalmazza fel.

A Képviselő-testület tájékoztatja a kérelmezőket, amennyiben a 2. bekezdésben meghatározott időpontig a fizetési kötelezettséget nem teljesítik, az önkormányzat érvényesíti a zálogjogszerződésben foglaltakat és elhelyezésük ettől az időponttól csak a szociális részlegben biztosítható.

A Képviselő-testület ezen határozat egy példányával felhívja a Városi Gondozási Központ vezetőjének figyelmét, hogy nevezettek elhelyezésekor a megállapodást a fentiek figyelembevételével kösse meg.

A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs a határozatot sérelmesnek tartó fél a kézhezvételt követő 30 napon belül a Megyei Bírósághoz fordulhat jogszabálysértésre való hivatkozással.

 

 

INDOKOLÁS

 

Szmola Sándor és Szmola Sándorné gyomaendrődi lakosok korukra és egészségi állapotukra hivatkozással felvételt kértek a Gyomaendrőd Blaha Lujza u. 2-6. szám alatt lévő Rózsakert Idősek Otthona emelt szintű részlegébe, ahol egy kettőágyas szobába kérik az elhelyezést. Az emelt szintű ellátás egyszeri hozzájárulásának összege 500.000,-Ft/fő melyet nevezettek a férőhely elfoglalása előtt teljes egészében megfizetni nem tudnak, csak 100.000,-Ft készpénzzel rendelkeznek a hiányzó 900.000,-Ft-ot lakóházuk értékesítését követően tudják megfizetni. Nevezettek kérelmükben 2000. december 31. napját jelölték meg a fizetés végső határidejének, de a testület a rendelkező rész 2. bekezdésében meghatározott határidőt tartja reálisnak.

A kérelmezők Gyomaendrőd, Sugár út 107. számú ingatlanukról megkért tulajdonlap másolat szerint az ingatlan 1 - 1 arányban a tulajdonukat képezi per és tehermentes, a vagyoni ügyintéző értékbecslése alapján 4.500.000,-Ft-ot ér.

Szmola Sándor havi nyugellátásának összege 36.405,-Ft melynek 80%-ából az emelt szintű ellátás intézményi térítési díját a 27.600,-Ft/hó összeget teljes egészében meg tudja fizetni.

Szmola Sándorné havi 6.700,-Ft összegű házastársi pótlékkal rendelkezik melyből levonásra kerül a kötelezően biztosítandó 3.320,-Ft zsebpénz akkor a hatályos intézményi térítési díj 920,-Ft/nap összegéből csak 112,-Ft-ot tud megfizetni, így a meg nem fizetett intézményi térítési díj havi összege 24.240,-Ft melynek megfizetését nyilatkozatban vállalták a lakóházuk értékesítéséből fennmaradó összegből. A feltételezett értékesítési ár mellett a pénzmaradvány Szmola Sándorné térítési díját 12,3 évre biztosítja.

Mivel nevezettek a többször módosított 16/1996 (IX. 16.) KT számú rendelet 7/A § (3) bekezdésében foglaltaknak nem tudnak eleget tenni "Az emelt szintű ellátás csak az egyszeri hozzájárulás teljes összegének befizetése után vehető igénybe" a Képviselő-testület kivételes méltányosságból a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

 

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe