229/2000. (IX. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Mezőgazdasági területek időszerű munkálatainak állapotáról szóló tájékoztató

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

229/2000.(IX.28.)KT. számú határozata

 

Gyomaendrod Város Önkormányzat Képviselo - testülete a Görögálláson és Póhalmon lévő 200-300 ha műveletlen területet térítésmentes használatra 3 évre adja ki művelésbe a termőképesség megőrzése miatt.

A Képviselő - testülete 190/200.(VII.27.) KT. számú határozatában foglaltak szerint a földek bérbeadásával kapcsolatos problémák kezelésére létrehozott szakmai véleményező munkacsoport a használatba adott területekről köteles beszámolni a soron következő képviselő - testületi ülésen.

 

A Képviselő - testülete az önkormányzat birtokában lévő " vitatott " földterületek bérleti díjának megállapítását az elkövetkezendőkben a megelőző évek tapasztalataiból kiindulva három kategóriába sorolja:

 

1. 2 ha alatt 10 kg/AK,

2. 2 ha és 10 ha között 14 kg/AK,

3. 10 ha felett 18 kg/AK. étkezési búza a mindenkori július havi tőzsdenapokon augusztusi szállításra létrejött ügyletek elszámoló árainak átlagán számított értéke

 

A Képviselő - testülete a több évre kötött saját tulajdonú és " vitatott " földterültekre kötött bérleti szerződések esetében a változó mezőgazdasági piaci feltételek és művelési körülmények alakulása miatti bérleti díjak korrekciójáról - kérelem alapján - a tárgyév november hónapi ülésén dönt a következő évre vonatkozóan.

Határido: 2000. október 31.

Felelos: Dr. Dávid Imre polgármester

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe