145/2000. (VI. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A közterület-felügyelet szervezeti változásának előkészítése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

145/2000.(VI.29.)KT. számú határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete szükségesnek tartja a városban a közterület- felügyelet további fenntartását. A felügyelet hatékonyabb és eredményesebb munkavégzése érdekében az alábbi intézkedések megtételét tartja szükségesnek:

1. Szükséges a megfelelő személyi feltételek biztosítása, melynek érdekében biztosítani kell a feladatot jelenleg ellátó személy részére az 1999. évi LXIII tv. 2. § (3) bekezdésében meghatározott vizsga megszerzését, a 2001-es költségvetési évben legalább egy fővel növelni kell a közterület-felügyelők számát, és ki kell alakítani a megfelelő szervezeti feltételeket.

2. A közterület-felügyelet munkájának segítése érdekében együttműködési megállapodást kell kötni a polgárőr egyesülettel, melyben szabályozni kell a támogatás mértékét, a támogatás igénybevételének módját, illetve feltételeit.

 

 

Gondoskodni kell az együttműködés folyamatos értékeléséről, mind testületi, mind hivatalvezetési oldalról.

A Képviselő-testület ezen feladat ellátásával Gellai Imre alpolgármestert és Dr. Valach Béla bizottsági elnököt bízza meg.

3. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a közterület-felügyelet folyamatos ellenőrzése érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket, a képzési feltételekről gondoskodjon.

4. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a polgárőrséggel az együttműködési megállapodás előkészítésével kapcsolatos intézkedéseket tegye meg, és a szeptemberi testületi ülésre terjessze be az együttműködési megállapodás tervezetét, és tegyen javaslatot a polgárőrség anyagi támogatására. A 2001-es év költségvetési koncepciójának készítése során vegye figyelembe a közterület-felügyelet fejlesztésével kapcsolatos testületi döntést.

 

Határidő: 1. pontban meghatározottakra: 2000. december 31.,

illetve 2001. március 1.

2., 4. pontban meghatározottakra: 2000. Szeptember 30.,

illetve 2000. december 31.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester, Dr. Csorba Csaba jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe