138/2002. (V. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Dékány Lászlóné kieg. csp. megszüntetése ügyében érkezett fellebbezés elutas.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

138/2002. (V. 31.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Dékány Lászlóné /sz.i.: 1967-01-24./ Gyomaendrőd, Baross G. u. 20. szám alatti lakosú szülő fellebbezését elutasítja, és a Polgármester nevében hozott VI.5256-3/2002. számú, 2002. április 29. napján kelt határozatot helybenhagyja.

A határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs.

A határozatot sérelmesnek tartó fél, a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Békés Megyei Bírósághoz fordulhat jogszabálysértésre való hivatkozással.

 

INDOKOLÁS

 

Dékány Lászlóné Gyomaendrőd, Baross G. u. 20. szám alatti lakosú szülő a Polgármester nevében hozott VI.5256-3/2002. számú határozat ellen fellebbezést nyújtott be.

Fenti számú határozatban Dékány Zsolt és Edina részére folyósított kiegészítő családi pótlék megszüntetésre került, figyelemmel arra, hogy az éves felülvizsgálat során, a szülő által becsatolt jövedelemigazolások alapján számított egy főre jutó havi nettó jövedelem meghaladta a jogszabályban meghatározott értékhatárt.

A család jövedelmét képezi:

Dékány Lászlóné 2002. február 15. napjáig munkaviszonyban állt, havi nettó jövedelme: 42.434,- Ft., februárra fél havi munkabér: 21.217,- Ft. Ezt követően 2002. február 19. napjától április 15. napjáig munkanélküli járadékban részesült, melynek napi nettó összege: 932,79 Ft. Ennek alapján február havi jogosultság /10 naptári napra számítva/: 9.327,- Ft., március havi mnj. összege: 28.916,- Ft., április havi összeg: 13.991,- Ft. Jelenleg az anya jövedelemmel nem rendelkezik. Ezen összegeket figyelembe véve az anya átlagos jövedelme az elmúlt hat hónap vonatkozásában: 33.458,- Ft.

Dékány László /apa/ folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik a gyomaendrődi "SIKÉR" Sütőipari- és Kereskedelmi Kft. alkalmazottja, havi nettó bére: 50.774,- Ft.

A család jövedelme kiegészül havi 9.400,- Ft. összegű iskoláztatási támogatással.

Fentiek alapján a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem – az elmúlt hat hónap vonatkozásában - : 23.408,- Ft., mely összeg meghaladja a jogszabályban meghatározott értékhatárt, mely 2002-ben 20.100,- Ft.

Az anya fellebbezésében új adatot tényt nem közölt, arra hivatkozott, hogy jelenleg neki nincs jövedelme, mivel a munkanélküli járadék folyósítása megszűnt.

Tájékoztattam, hogy igényelheti a Polgármesteri Hivatalnál az aktív korú nem foglalkoztatottak szociális segélyét, mivel a munkanélküli járadék keretet kimerítette és jelenleg ellátás nélküli.

Az ügyfél úgy nyilatkozott, hogy nem kívánja igénybe venni ezen ellátást, mivel a folyósított segély összege elhalálozás esetén hagyatéki teherként kimutatásra kerül.

Fentieket figyelembe véve nem méltányolható a tartós jövedelemromlás, mivel ez a szülő önhibájának is betudható.

A határozat a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. tv. 19. § (2), (3) bekezdésén alapszik, mely kimondja:

"(2) A települési önkormányzat képviselő-testülete a gyermeket kiegészítő családi pótlékban részesíti, ha a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét (a továbbiakban: öregségi nyugdíj legkisebb összege), és a családban történő nevelkedés nem áll a gyermek érdekével ellentétben, …"

"(3) A jövedelem megállapításánál a kérelem benyújtását megelőző hat hónap havi átlagát kell figyelembe venni.

Ettől eltérni akkor lehet, ha a jövedelmi viszonyokban igazolható ok miatt tartós romlás vélelmezhető."

 

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe