62/2002. (II. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Fekete Árpádné fellebbezésének elutasítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

62/2002. (II. 28.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Fekete Árpádné Gyomaendrőd, Vásártéri ltp.20/A. III./9. szám alatti lakos fellebbezését elutasítja a Polgármester VI. 2088-2/2002. számú, 2002. január 31. napján kelt határozatát helybenhagyja,

A határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs.

A határozatot sérelmesnek tartó fél jogszabálysértésre való hivatkozással kifogással élhet a Megyei Bíróságnál.

 

 

 

 

 

INDOKOLÁS

 

Fekete Árpádné jövedelempótló támogatásának folyósítása gyermekgondozási segély igénybevétele miatt szünetelt. Nevezett a jövedelempótló támogatás folyósításának két éves időtartamát nem merítette ki, így a továbbfolyósítás iránt nyújthatott be kérelmet. A kérelem elbírálása során a csatolt igazolások alapján megállapítottam, hogy a családban az egy főre eső jövedelem 18.504.-Ft. Ez az összeg magasabb, mint a jogszabály által meghatározott öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80%-a, ami jelenleg 16.080.-Ft. Méltányosság gyakorlására a jogszabály nem ad lehetőséget, így a Képviselő-testület a kérelmet elutasítja.

 

A határozat a többször módosított szociális törvény korábban hatályban lévő 33.§ (1) c.):

"A települési önkormányzat a megélhetése alapjául szolgáló jövedelem pótlására jövedelempótló támogatásban részesíti azt a munkanélkülit, akinek…családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80%-át."

 

 

Határidő: azonnal

 

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe