139/2002. (V. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Kakati Ágnes méltányossági kérelmének támogatása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

139/2002. (V. 31.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Kakati Ágnes Gyomaendrőd, Tanya VI. ker. 474 szám alatti lakos. kérelmének részben helyt ad.

Az 527,341.-Ft ötven százalékának visszafizetését 263.671.-Ft-ot méltányosságból elengedi, és egyben kötelezi a 263.670.-Ft összeg visszafizetésére 2002. szeptember 30. napjáig.

Felhívom Kakati Ágnes figyelmét, amennyiben befizetési kötelezettségének jelzett határnapig nem tesz eleget, úgy a teljes összeg megtérítésére kötelezem.

A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs.

A határozatot sérelmesnek tartó fél jogszabálysértésre való hivatkozással kifogással élhet a területileg illetékes Megyei Bíróságnál, a határozat kézhezvételét követő 30. napon belül.

INDOKOLÁS

 

Kakati Lajosné halála után a hagyatéki eljárás során kiderült, hogy a hátra maradt ingatlan értéke nem fedezi örökhagyó tartozásait. Az örökös, Kakati Ágnes kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy a fennálló tartozások egy részét méltányosságból engedje el.

Tekintettel kérelmező szociális körülményeire, a Képviselő testület nevezett kérelmének részben helyt adott, az 527.341.-Ft összeg visszafizetésének a felét méltányosságból elengedte.

A határozat a többször módosított szociális törvény 17.§ (8) a):

"Ha a helyi önkormányzat képviselő-testülete a hatáskörébe tartozó szociális ellátás megtérítését rendeli el, a megtérítés összegét ... méltányosságból … csökkentheti."

 

Határidő: Azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe