89/2002. (III. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Csáki Ernő közműfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos fellebbezése

Gyomaendrod Város Képviselo-testülete

89/2002.(III. 28.)KT. Sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság IV.364/2001. ikt. számú határozatát helybenhagyja, Csáki Ernő, 1084 Budapest, Őr u. 9. sz. alatti lakos fellebbezését elutasítja.

A határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs, a határozatot sérelmesnek tartó fél 30 napon belül jogszabálysértésre való hivatkozással a Megyei Bírósághoz fordulhat.

 

INDOKOLÁS

 

A Városfenntartó és Környezetvédelmi Bizottság IV.364/2001. ikt. sz. határozatával Csáki Ernő, 1084 Budapest, Őr u. 9. sz. alatti lakos tulajdonát képező, Gyomaendrőd, Baross út 29. sz., 5409 hrsz. ingatlanára 33.000,- Ft közműfejlesztési hozzájárulást ír elő.

Nevezett a fellebbezési határidőn belül kifogással élt a közműfejlesztési hozzájárulás megfizetése ellen, melyet azzal indokolt, hogy a jelzett telek több éve eladás alatt áll, ő nem is lakik Gyomaendrődön, Budapesten lakik, és semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik.

A magánerős lakossági út és közmű építések szervezéséről és támogatási rendszeréről szóló 14/1998. (IV.3.) KT sz. rendelet 10.§ (1) bek. értelmében – mint a közút használatában érintett – érdekeltségi hozzájárulást köteles fizetni.

A rendelet a fizetési kötelezettség alól mentesítést nem ad, ezért a fellebbezés pozitív elbírálására nincs lehetőség.

A határozatomat a már hivatkozott jogszabályon túl az 1981. évi. I. tv. 60.§-ban foglaltak alapján hoztam meg.

Fentiekkel egy időben a Képviselő-testület tájékoztatja Csáki Ernőt, hogy a kivetett közműfejlesztési hozzájárulás megfizetésére 12 havi részletfizetést lehet kérelmezni.

 

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe