193/2002. (VII. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Mile Imre és felesége Gye, Liliom u. 8. alatti lakos fellebb. elutasítása

Gyomaendrod Város Képviselo-testülete

193/2002.(VII. 25.)KT. Sz. határozata

 

Gyomaendrod Város Képviselo-testülete - Mile Imre és felesége, Mile Imréné Gyomaendrod, Liliom u. 8. szám alatti lakosok kérésére - a Humánpolitikai Bizottság 183/2002. (V. 21.) számú határozatát az alábbiak szerint módosítja:

Mile Imre és felesége, Mile Imréné Gyomaendrod, Liliom u. 8. szám alatti lakosok kérelmének helyt ad, s a 216.354,- Ft lakásvásárlási támogatás 2002. július 31. napjáig történo egyösszegu visszafizetésétol eltekint. A gyermekvállalási határidot 2004. június 30. napjáig meghosszabbítja.

A hitel törlesztése az 1999. június 25. napján aláírt, VI. 2097-2/1999. ikt. számú kölcsönszerzodés 2./ pontjában foglaltaknak megfeleloen történik.

A határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs.

A határozatot sérelmesnek tartó fél, a határozat kézhezvételétol számított 30 napon belül a Megyei Bírósághoz fordulhat jogszabálysértésre való hivatkozással

 

INDOKOLÁS

 

A Humánpolitikai Bizottság a 183/2002. (V. 21.) számú határozatával Mile Imrét és feleségét, Mile Imrénét Gyomaendrod, Liliom u. 8. szám alatti lakosokat, 2002. július 31. napjáig 216.354,- Ft lakásvásárlási támogatás egyösszegu visszafizetésére kötelezte.

Támogatottak, a fenti számú bizottsági határozat kézhezvételét követoen kérelemmel fordultak az önkormányzathoz. Kérelmükben leírták, hogy a második gyermek megszületését 2 éven belül továbbra is tervezik, ezért kérték a gyermekvállalási határido 2 évvel történo meghosszabbítását, hivatkozva a család anyagi helyzetére. A hitel törlesztését a kölcsönszerzodésben foglaltak alapján törlesztenék tovább.

A Képviselo-testület, a család szociális és anyagi helyzetére tekintettel, a rendelkezo részben foglaltak alapján döntött.

A határozat az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló többször módosított 1981. évi I. tv. 61. § /2/ bekezdésén, valamint az elso lakás megszerzéséhez nyújtandó önkormányzati támogatásról szóló többször módosított 12/1998. (III. 5.) KT. számú rendelet 4. § /5/ és /7/ bekezdésein alapszik, mely kimondja:

1981. évi I. tv. 61 § /2/ bekezdése:

"Az államigazgatási szerv az ügyfél jogorvoslati kérelme esetén a határozatot akkor is módosíthatja vagy visszavonhatja, ha a jogorvoslati kérelemben foglaltakkal egyetért, feltéve, hogy az ügyben nincs ellenérdeku fél."

12/1998. (III. 5.) KT. számú rendelet

4. § /5/ bekezdése:

"Amennyiben a támogatott épületre a kölcsönszerzodés, illetve a vissza nem térítendo önkormányzati támogatásra jogosító szerzodés keltétol számított 4 éven belül a használatbavételi engedélyt nem kérik, illetve nem kapják meg, vagy a folyósított kölcsön futamideje alatt az épületet elidegenítik, illetve a gyermekvállalási kötelezettségüknek önhibájukból nem tesznek eleget, a megállapított támogatásokat és Ptk. szerinti kamatait, - melynek mértéke évi 20 % - a támogatottak egyösszegben, a fenti határnaptól számított /3/ három hónapon belül kötelesek visszafizetni."

/7/ bekezdése:

"Az /5/ bekezdésében foglaltak alól egyéni kérelemre, figyelemmel a kérelmezo szociális és anyagi helyzetére a Képviselo-testület mentességet adhat."

 

Határido: azonnal

Felelos: dr. Dávid Imre polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe