150/2002. (VI. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Bónom zugi telek bérbeadása Tímár Attila budapesti lakos részére

Gyomaendrod Város Képviselo-testülete

150/2002.(VI. 27.)KT. Sz. határozata

1./

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete nem értékesíti az Önkormányzat tulajdonát képező 8943 hrsz-ú 1784 m2 területű 7,44 AK értékű szántó művelési ágú ingatlant.

2./

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Tímár Attila Budapest, Székpatak u. 21. II/8. szám alatti lakosnak a 8943 hrsz-ú 1784 m2 területű 7,44 AK értékű szántó művelési ágú ingatlant felajánlja 2002. július 1. napjától kezdődően 20 éves időtartamú bérletbe az alábbi feltételek mellett:

  • A haszonbérleti díj összege: tárgy évre a föld kataszteri tiszta jövedelmének minden aranykoronája után 18 kg étkezési búza a mindenkori augusztus havi szállításra létrejött tozsdei ügyletek elszámoló árainak átlagán számított értéke. A bérleti díjat a bérbeadó által kibocsátott számla alapján kell megfizetni.

  • Az önkormányzat a bérlő által leírt gyümölcsös telepítéshez az ingatlan művelési ágának megváltoztatása mellett járul hozzá. A művelési ág megváltoztatásának költségei a bérlőt terhelik.

  • Amennyiben a művelési ág változás a Földhivatali ingatlan nyilvántartáson nem kerül átvezetésre, úgy a földrészletet a bérlőnek szántó művelési ágnak megfelelően kell hasznosítani, ebben az esetben a bérleti jogviszony időtartama 10 év

  • Bérlő vállalja az ingatlan művelési ágának megfelelő termőképesség fenntartásával járó kiadásokat, költségeket.

  • Az ingatlanokon felülépítmény nem helyezhető el a bérlet időtartama alatt.

  • Az önkormányzat a bérleti szerződésben bérlő javára elővásárlási jogot, illetve pályázati kiírás útján történő értékesítés esetén előnyt biztosít.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a kérelmező nyilatkozata alapján a bérleti szerződést megkösse.

 

Határido: 2002. július 31.

Felelos: Dr. Dávid Imre polgármester

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe