121/2003. (V. 29.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Kommunális Hulladéklerakó Gesztori Megállapodásának kiegészítése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

121/2003. (V. 29.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a Kommunális Hulladéklerakó beruházással kapcsolatos 2000. március 17-én (Gyomaendrőd, Szarvas, Hunya, Csabacsűd, Csárdaszállás, Kardos, Kondoros, Kétsoprony, Örménykút ) megkötött Gesztori Megállapodás kiegészítését az alábbiak szerint fogadja el, mely tartalmazza tételesen a saját erő megoszlását önkormányzatonként:

 

Megállapodás

 

Mely létrejött Gyomaendrőd Város Önkormányzata (Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. sz., képviseli: dr. Dávid Imre polgármester), Szarvas Város Önkormányzata (Szarvas Szabadság út 25-27. képviseli Babák Mihály polgármester) Hunya Község Önkormányzata (Hunya, Rákóczi út 19. sz., képviseli: Hunya Tiborné polgármester), Csabacsüd Nagyközség Önkormányzata (Csabacsüd Szabadság út 41 képviseli: Frankó János polgármester), Csárdaszállás Község Önkormányzata (Csárdaszállás, Petőfi S. út 17. sz., képviseli: Petneházi Bálintné polgármester), Kardos Község Önkormányzata (Kardos, Gyomai út 24. sz., képviseli: Brlás János polgármester), Kondoros Nagyközség Önkormányzata (Kondoros, Hősök tere 4-5 sz., képviseli: Dankó Béla polgármester), Kétsoprony Község Önkormányzata (Kétsoprony, Dózsa György út 11. sz., képviseli: Völgyi Sándor polgármester), Örménykút Község Önkormányzata (Örménykút, Dózsa György út 26. sz., képviseli: Szakács Jánosné polgármester) az alulírott napon és helyen a következő feltételekkel:

 

  1. A felek Gyomaendrődön 2000. március 17-én megállapodást (továbbiakban Gesztori Megállapodás) kötöttek. A Gesztori Megállapodás 3.) pontjában a felek kijelentették, hogy társulást hoznak létre, Gyomaendrődi Térségi Kommunális Szolgáltató Társulás megnevezéssel, továbbá annak 5.) pontjában a beruházás gyakorlati megvalósítására, annak teljes körű lebonyolítására a céltámogatás elnyerése után kötnek megállapodást. A beruházás megvalósításához szükséges saját erő mértékét, és annak a gesztor önkormányzat részére történő megfizetését, továbbá a beruházás átadását követő pénzügyi elszámolását a felek az alábbiak szerint rendezik:

  2. Felek a Gesztori Megállapodás 2.) pontjában meghatározott célok megvalósításához a jelen megállapodás 1. sz. mellékletében meghatározott, és ott részletezett PHARE és hazai támogatások igénybevételére szereztek jogosultságot. A PHARE támogatás összege 242.979e.Ft., a hazai támogatások együttes összege 312.938e.Ft. A támogatások igénybevételéhez és egyben a célok megvalósításához szükséges saját erő mértéke 152.879e.Ft. Az 1. sz. melléklet a jelen megállapodás szerves részét képezi, továbbá a támogatási szerződések, melyek az aláírást megelőzően átadásra kerültek.

  3. A felek megállapítják hogy a Gesztori Megállapodás 2.) pontjában meghatározott szilárdhulladék lerakó és kezelő mű továbbá a szarvasi átrakóállomás tervezési költsége 35.684e.Ft. Az egyes társult önkormányzatokat terhelő tervezési költségeket és abból az érintett önkormányzat által megfizetendő összegeket a jelen megállapodás 2. sz. melléklete tartalmazza. A felek a jelen megállapodásban rögzítik továbbá, hogy a beruházás előkészítése során annak megvalósítása érdekében szükséges volt 791e. Ft. összegű eljárási díj megfizetése, a beruházás helyének biztosítása érdekében összesen 12.460e.Ft. összegű vételár megfizetése, továbbá 20.841e.Ft. összegű földvédelmi járulék megfizetése. A jelen pontban meghatározott költségekből az egyes társult önkormányzatot terhelő költségeket és ebből a saját erőként megfizetendő összegeket a megállapodás szerves részét képező 3. sz. melléklet tartalmazza.

  4. A felek rögzítik, hogy a kivitelezési munkák költsége 488.507e.Ft. a lebonyolítói díj összege 10.510e.Ft, a PHARE mérnököt megillető díj összege 4.850e. Ft. A jelen pontban meghatározott költségekből az egyes társult önkormányzatot terhelő költségeket és ebből a saját erőként megfizetendő összegeket a megállapodás szerves részét képező 4. sz. melléklet tartalmazza.

  5. A felek megállapítják , hogy a beruházáshoz szervesen kapcsolódik 1 db. homlokrakodó melynek ára 6.000e. Ft. 1 db. számítógép a hozzá tartozó tartozékokkal 1.440e. Ft. értékben, 1 db. konténeres szállító jármű 15.000e. Ft. értékben, 1db. kompaktor 50.000e. Ft. értékben, 1 db. hídmérleg, 3.965e. Ft. értékben, 1 db. aprító 5.000e. Ft. értékben. A jelen pontban meghatározott költségekből az egyes társult önkormányzatot terhelő költségeket és ebből a saját erőként megfizetendő összegeket a megállapodás szerves részét képező 5. sz. melléklet tartalmazza.

  6. A Szarvas Átrakóállomás megvalósításához szükséges költségeket, és ebből a Szarvas Város Önkormányzata által saját erőként megfizetendő összeget a felek a jelen megállapodás szerves részét képező 6. Sz. mellékletben foglaltaknak megfelelően rögzítik.

  7. A felek kijelentik, hogy a jelen megállapodás aláírásakor az eddig megfizetett és meg nem fizetett, de a gesztor önkormányzat által leszámlázott költségekről tételesen elszámolnak az alábbiak szerint: Az egyes társult önkormányzatok által a megállapodás aláírásáig megfizetett összegeket a megállapodás szerves részét képező 7. sz. melléklet tartalmazza. A felek kijelentik továbbá, hogy a 7. sz. mellékletben foglalt kimutatás átadását követő 15 napon belül vállalják, hogy a gesztor önkormányzat által már leszámlázott, de még meg nem fizetett költségeket megfizetik. A fent meghatározott határidő eltelte után a gesztor önkormányzat jogosult a Ptk szerinti kamatot késedelmi kamatként követelni.

  8. A felek megállapodnak, hogy a beruházás során annak a társulás részére történő átadásáig a gesztor önkormányzat a társult önkormányzat által megfizetendő saját erőt a kivitelezési szerződésben szereplő pénzügyi ütemtervhez igazodóan az abban szereplő összeghez arányosítva követelheti. A társult önkormányzatok az e pont szerint leszámlázott összeget 15 napon belül a gesztor önkormányzatnak megfizetik. A fizetés határidőben történő elmaradását követően a gesztor önkormányzat a Ptk szerinti kamatot késedelmi kamatként követelheti.

  9. A felek megállapodnak, hogy a beruházás üzembe helyezését követő 60 napon belül egymással elszámolnak, melynek keretében Gyomaendrőd Város Önkormányzata köteles a társult Önkormányzat részére a saját erőként biztosított pénzeszközből esetlegesen fennmaradó részt visszafizetni, a társult önkormányzat köteles a gesztor önkormányzat részére

a már biztosított saját erőn felül felmerülő szükséges és indokolt költségeket megfizetni. Amennyiben a felek az elszámolást követő 15 napon belül fizetési kötelezettségüknek nem tesznek eleget, úgy a jogosult a Ptk szerinti kamatot késedelmi kamatként követelni a kötelezettől.

  1. A felek megállapodnak hogy a kivitelezési munkák során felmerülő, előre nem látható költségek (amelyek előre egyeztetett és elfogadott pótmunkákból adódnak) módosíthatják a saját erő összegét, melyből a társult önkormányzatra eső részt az önkormányzat köteles megfizetni.

  2. A felek által a megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. szabályai az irányadóak.

 

A felek a megállapodást, mint akaratukkal megegyezőt, helybenhagyólag aláírták

 

Gyomaendrőd, 2003. ………

 

Petneházi Bálintné Csárdaszállás polgármestere

Hunya Tiborné Hunya polgármestere

Dankó Béla Kondoros polgármestere

Brlás János Kardos polgármestere

Szakács Jánosné Örménykút polgármestere

Völgyi Sándor Kétsoprony polgármestere

Dr. Dávid Imre Gyomaendrőd polgármestere

Frankó János Csabacsüd polgármestere

Babák Mihály Szarvas polgármestere

 

2.)

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete felhatalmazza Gyomaendrőd Város Polgármesterét, a testületi döntés feltételeinek megfelelő megállapodás megkötésére.

 

3.)

Gyomaendrőd Város Képviselő- testülete utasítja a Jegyzőt, hogy a következő költségvetési rendeletmódosítás alkalmával a Kommunális Hulladéklerakó beruházás költségei és annak forrás összetétele a jelen megállapodásban foglaltaknak megfelelően kerüljön módosításra.

 

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

Határidő: 2003. május 29.

« Vissza
Vissza a főmenübe