235/2003. (IX. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Földhaszonbér fizetési kötelezettség elengedés iránti kérelmek és szerződéskötés

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

235/2003. (IX. 25.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete a földhaszonbér mérséklésre beadott kérelmek, valamint a szerződéskötések ügyében az alábbiak szerint dönt.

 

1./

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete a bemutatott hozamkiesést igazoló kárfelmérő lapok adatai alapján a 2002/2003 gazdasági évre eső haszonbér összegét a kérelmezőknek 50 %-ra mérsékli. A földhaszonbér mérséklés feltétele a 84/2003.(VII.22.) FVM rendelet szerint meghatározott területileg illetékes megyei földművelésügyi hivatal által kiállított igazolás.

2./

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete a 2003 gazdasági évtől kezdődően tekintettel az agrártámogatás rendszerének változásai miatt a haszonbérleti szerződéseket a „vitatott” földek esetében is minimum 5 évre köti az alábbi feltételekkel:

  1. A bérleti díj mértéke:

  • 5 ha-ig 14 kg,

  • 5 - 10-ig 16 kg,

  • 10 ha felett 18 kg.

  1. A szerződéskötésnél kizáró ok: Gyomaendrőd Város Önkormányzatával szemben fennálló lejárt földhaszonbérleti díj tartozás.

 

3./

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete tekintettel a 2003. november 30. napjával lejáró bérleti jogviszonyra utasítja a polgármestert, hogy intézkedjen az Orosházi Gépfarm Szövetkezet által bérelt 0155/16 hrsz.-ú, 31 ha 8444 m2 területű, 1337,57 Ak értékű szántó ingatlan licitálás útján történő bérbeadására az alábbi feltételek szerint:

  • A licitálónak az összes terület egészére kell ajánlatot tennie. Az induló licit nettó 21 kg étkezési búza/AK érték a július hónapban az augusztusi szállításokra létrejött ügyletek elszámoló árainak átlagán számítva.

  • A licitálandó területre a bérleti díj kikiáltási árának 5%-át kitevő szerződés megkötését biztosító árverési előleget /bánatpénz/ kell a Polgármesteri Hivatal pénztárába befizetni.

  • A sikeres árverés érdekében a licitálás előtt 5 nappal a licitáló magánszemélynek igazolni kell, hogy a haszonbérbe kívánt földterületet meg tudja művelni, az őstermelőnek be kell mutatnia igazolványát, gazdasági társaságnak pedig a társasági szerződést.

  • A licitálást az nyeri, aki a legmagasabb bérleti díjat kínálja figyelemmel a 2001. évi CXVII. Tv. és az annak végrehajtására kiadott kormányrendeletben meghatározott előhaszonbérleti jog gyakorlásának szabályaira. A bérleti jogot elnyerőnek 5 napon belül szerződést kell kötnie.

  • Az árverésből kizáró ok: Gyomaendrőd Város Önkormányzatával szemben fennálló lejárt földhaszonbérleti díj tartozás

Felelős:

Dr. Dávid Imre polgármester

Határidő:

2003. december 31.

« Vissza
Vissza a főmenübe