203/2003. (VII. 31.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Regionális Hulladéklerakó DacKAC pályázat benyújtása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

203/2003. (VII. 31.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, korábbi határozataival összhangban állóan egyetért a Gyomaendrődi Regionális Hulladéklerakó mű és Szarvasi Hulladékátrakó Állomás fejlesztésével, elfogadja annak nettó 675.564.244 ezer Ft-os beruházási költségigényét. A megkezdett beruházás hátralévő, nettó 296.562.441 ezer Ft értékű munkálataihoz szükséges további források biztosítása érdekében az önkormányzat, a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács Decentralizált Környezetvédelmi Alap Célfeladatok támogatására pályázatot nyújt be a hátralévő fejlesztési költsége 18,57 % mértékéig, nettó 55.066.956 ezer Ft összegben, amely összeget teljes egészében a 2003. évben kívánja felhasználni.

Az önkormányzat a beruházás megvalósítására társult településekkel kötött megállapodásnak megfelelően járul hozzá a saját erő biztosításához. A Képviselő-testület a beruházás hátralévő munkáihoz 15.611.359 ezer Ft-ot saját forrásként a 2003. évi költségvetésben biztosít.

 

A beruházás megvalósítására megkötött megállapodás 4. sz. pontjában a felek a gesztori feladatok ellátásával - így többek között a pénzügyi lebonyolítással és a pályázatok benyújtásával - Gyomaendrőd város Önkormányzatát bízzák meg. Ennek alapján Gyomaendrőd Város Önkormányzata a tárult önkormányzatok korábbi állásfoglalására is figyelemmel, a pályázatban szereplő nettó összegekre tekintettel nyilatkozik, hogy a közös tuladjonban és hasznosításban lévő hulladéklerakó ÁFA-ját visszaigényli, az 1992. évi LXXIV. Törvény 4. § (2) bekezdése és a 2000/123 APEH iránymutatásra is figyelemmel, mint az adóalanyisággal kapcsolatos jogok gyakorlására és kötelezettségek teljesítésére kijelölt képviselő.

Gyomaendrőd Város Önkormányzata, mint gesztor önkormányzat vállalja a regionális hulladéklerakó önkormányzati többségi tulajdonának legalább 10 évig való megtartását, és a későbbiekben csatlakozni szándékozó önkormányzatok lakosainak települési kommunális hulladékának befogadását.

 

A Képviselő-testület megbízza a polgármester a határozatból adódó feladatok ellátásával, a pályázatoz szükséges dokumentumok aláírásával.

 

Határidő: 2003. augusztus 15.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe