259/2003. (X. 30.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Fő u. 42. sz. alatti diákotthon és a Blaha úti Öregek Napközi Ott. épületek vis maior kérelme

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

259/2003. (X. 30.) KT sz. határozata

 

I.

  1. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete megállapítja, hogy a nyári aszályos időjárási viszonyok következtében az alábbi önkormányzati tulajdonú épületekben keletkeztek súlyos károk

· jelentős károk keletkeztek a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola és Diákotthon, Fő út 42.sz. alatti épületében, melynek helyreállítása 5.900.040,Ft-ot tesz ki.

· továbbá jelentős károk keletkeztek a Gyomaendrőd Gondozási Központ, Blaha Lujza út 6.sz. alatti Öregek Napközi Otthona épületében , melynek helyreállítása 8.045.878,Ft-ot tesz ki

  1. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete kijelenti, hogy a fent nevezett káresemények helyreállítására 2003. Évi költségvetésből fedezetet biztosítani nem képes.

  2. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a felsorolt károk helyreállításának finanszírozására 13.945.918,Ft összegben vis maior támogatás igénylésére pályázatot nyújtson be a Békés Megyei Területfejlesztési Tanácshoz.

 

II.

Gyoamendrőd Város Képviselő-testülete felkéri a hivatal Városüzemeltetési Osztályát, hogy írásban jelezze a Békés megyei Területfejlesztési Tanácshoz, illetve a Békés megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz a nyári aszályos időjárási viszonyok következtében a magántulajdonú épületekben keletkezett károkat.

 

Határidő: értelem szerint

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe