17/2005. (I. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Kötelező szociális alapszolgáltatások beindítása és fejlesztése a Városi Gondozási Központban

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

17/2005. (I. 27.) KT sz. határozata

 

1./

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2005. február 1. napjától a Városi Gondozási Központ keretein belül biztosítja a szociális információs szolgáltatás, és a közösségi ellátások nyújtását.

A Képviselő-testület utasítja az intézmény vezetőjét, hogy a szociális alapszolgáltatások beindításához szükséges személyi és tárgyi feltételekről határidőre gondoskodjon.

A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a közösségi ellátások működési engedélyeztetése ügyében járjon el, továbbá a szociális információs szolgáltatásra vonatkozóan az Szt. 61. § (4) bekezdésében meghatározott tájékoztatásról gondoskodjon.

 

2./

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete engedélyezi, hogy a Városi Gondozási Központ Gyomaendrőd, Blaha L. u. 2-6. szám alatti épületegységében 25 férőhelyes, idősek nappali ellátását biztosító klub kerüljön kialakításra 2005. február 1. napjától.

A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a klub működési engedélyeztetése ügyében járjon el.

A Képviselő-testület utasítja a Városi Gondozási Központ vezetőjét, hogy az idősek klubja működésének személyi és tárgyi feltételeiről határidőre gondoskodjon.

 

 

 

3./

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 389/1998. (XII. 15.) KT számú határozatával elfogadott a Városi Gondozási Központ alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja:

  1. Az alapító okirat 1. pontjában a „Támogató Szolgálat” elnevezése az alábbi elnevezésre változott: „Támogató Szolgáltatás”.

  2. Az alapító okirat 1. pontja a Támogató Szolgáltatás szövegrész után az alábbi szövegrésszel egészül ki:

Közöségi Ellátások

Szociális Információs Szolgáltatás”

  1. Az alapító okirat 1. pontjában az 5502 Gyomaendrőd, Blaha u. 2-6. szám alatti szövegrész kiegészül az alábbi szociális alapszolgáltatással: „5. számú Idősek Klubja”

  2. Az alapító okirat 1. pontjában az 5502 Gyomaendrőd, Kondorosi u. 1. sz. alatti szövegrészben az Idősek Klubja számozása elírás miatt tévesen szerepel, helyesen: „3. számú Idősek Klubja”

  3. Az alapító okirat 4. pont a.) pontjában a ”szociális alapellátásból” elnevezés „Szociális Alapszolgálatból” elnevezésre változik.

  4. Az alapító okirat 4. pont a.) harmadik francia bekezdés elnevezése „támogató szolgálat” „támogató szolgáltatás” elnevezésre változik.

  5. Az alapító okirat 4. pont a.) pontja a következő 4-5-6 számú francia bekezdéssel egészül ki:

„- közösségi ellátások /TEÁOR szám: 8532/

- szociális információs szolgáltatás /TEÁOR szám: 8532/

- nappali ellátás /TEÁOR szám: 8532/

Idősek Klubja /TEÁOR szám: 8532/

Fogyatékosok Klubja /TEÁOR szám: 8532/

  1. Az alapító okirat 4. pont b.) pontjából törlésre kerül a második francia bekezdés: „- Idősek Klubjában /TEÁOR szám: 8532/

fogyatékosokat is ellátó klub”

  1. Az alapító okirat 4. pontjában a „Fő tevékenysége mellett másodlagos tevékenysége a „ szövegrész kiegészül a szakmai képzéshez gyakorló terep biztosítása TEÁOR számával: „/TEÁOR szám: 8042/

 

A Képviselő-testület utasítja Dr. Csorba Csaba jegyzőt, hogy az alapító okirat módosítást a TÁH felé jelentse.

Határidő: 2005. február 1.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

Dr. Csorba Csaba jegyző

Gellai Józsefné intézményvezető

« Vissza
Vissza a főmenübe