79/2005. (III. 31.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Bérleti szerződés kötés a Fibernet Kommunikációs Rt.vel

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

79/2005. (III. 31.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete az alábbi bérleti szerződés feltételei szerint bérbe adja a Fibernet Kommunikációs Részvénytársaságnak (1013 Budapest, Krisztina tér 2.) az önkormányzat tulajdonát képező Gyomaendrőd, Fő út 173-179. szám alatti társasházi ingatlan 15,96 m2 nagyságú erősáramú helyiségét kábeltelevíziós szolgáltatás céljára.

B É R L E T I S Z E R Z Ő D É S

 

amely létrejött egyfelől Gyomaendrőd Város Önkormányzata Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. sz., képviseli: Dr. Dávid Imre polgármester (a továbbiakban: bérbeadó),

másfelől Fibernet Kommunikációs Részvénytársaság Cg: 01-01-044165, adószám: 11898724-2-41, székhely: 1013 Budapest, Krisztina tér 2. szám alatti társaság (a továbbiakban: bérlő) a továbbiakban együttesen: Felek között alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:

1) Bérbeadó kijelenti, hogy a 36/1/A/11 hrsz-ú 109 m2 hasznos alapterületű Gyomaendrőd, Fő út 173-179. szám alatti ingatlanban lévő, 15,96 m2 területű erősáramú földszinti helyiség, bérbeadására kizárólagosan jogosult. Nevezett ingatlan a Bérbeadó, Gyomaendrőd Város Önkormányzat tulajdona.

2) Bérbeadó a tulajdonában lévő Gyomaendrőd, Fő út 173-179. szám alatti épületében lévő 15,96 m2-es helyiséget, (a továbbiakban : Bérlemény) Bérlőnek KTV hálózat fejállomása (ideértve a fejállomás rendeltetésszerű működéséhez szükséges egyéb eszközöket) elhelyezése céljából bérbe adja.

3) Szerződő felek megállapodnak, hogy a Bérlemény havi bruttó bérleti díja 10.900,- Ft (azaz Tízezerkilencszáz forint). Bérlő a bérleti díjat - január - március hónapokra a szerződés megkötését követő 8 napon belül köteles egyösszegben átutalni a bérbeadó bankszámlájára - havonta a Bérbeadó által tárgyhót követően kibocsátott számla ellenében, annak kézhezvételét követő 15 banki napon belül köteles banki átutalással megfizetni. Bérbeadó számlaszáma: 53200125 - 11062402.

A jelen pontban meghatározott bérleti díj, semmilyen közüzemi szolgáltatás költségét nem tartalmazza. Bérlő kijelenti, hogy kizárólag villamos áramot vesz igénybe, amit a TITÁSZ Rt.-nek fizet ki Bérlőt a Bérlemény használatáért a jelen pontban meghatározott bérleti díjon kívül egyéb fizetési kötelezettség nem terheli.

4) Amennyiben Bérlő a jelen szerződés szerinti fizetési kötelezettségei tekintetében késedelembe esik, úgy a Ptk. 232. § (2) bekezdésében meghatározott késedelmi kamat fizetésére köteles.

5) Szerződő Felek a jelen bérleti jogviszonyt visszamenőlegesen 2005. január 1. napjától kezdődően határozatlan időtartamra hozzák létre. Szerződő Felek megállapodnak abban, hogy a bérleti jogviszonyt a naptári év végére szólóan bármely fél legalább 6 (Hat) hónapos felmondási idővel, írásban közölt felmondással megszüntetheti.

6) A másik fél súlyos szerződésszegése esetén a szerződést bármely fél azonnali hatállyal felmondhatja. A Bérbeadó a bérleti szerződést azonnali hatállyal felmondhatja, ha a Bérlő bérleti a díjfizetési kötelezettségének legalább 15 (Tizenöt) napos póthatáridőt tartalmazó írásbeli felszólítás ellenére sem tesz eleget.

7) Bérlő vagy az általa megbízott személy jogosult a Bérleményen az üzemeltetéshez, karbantartáshoz, felújításhoz, a kábeltelevíziós hálózat bővítéséhez szükséges munkálatokat elvégezni, köteles azonban az ingatlan állagát megőrizni. Amennyiben Bérlő a Bérleményben kárt okoz, köteles azt a Ptk. szerint megtéríteni.

8) Bérlő a Bérleményben csak olyan átalakítást végezhet, melyhez a Bérbeadó előzetesen hozzájárult. Bérbeadó azonban kifejezetten tudomásul veszi, hogy Bérlő a Bérleményt meghatározott céllal vette bérbe, ezért a Bérbeadó a KTV hálózat rendeltetésszerű működéséhez, korszerűsítéséhez, fejlesztéséhez, bővítéséhez szükséges - az épület állagát nem veszélyeztető - munkák elvégzéséhez történő hozzájárulását nem tagadhatja meg.

9) Bérbeadó szavatol azért, hogy a Bérlemény a bérleti szerződés egész tartama alatt a jelen szerződésben meghatározott célra - KTV fejállomás elhelyezésére és rendeltetésszerű működtetésére - alkalmas, illetőleg harmadik személynek a Bérleményre nincs olyan joga, amely Bérlőt a kizárólagos és zavartalan használatban akadályozná.

10) Bérlő a Bérlemény kizárólagos használatára jogosult, továbbá jogosult a Bérlemény megközelítésére - Bérbeadó szükségtelen zavarása nélkül. Bérlő a Bérleményt a Bérbeadó hozzájárulása nélkül nem adhatja tovább bérbe.

11) Bérbeadó köteles a fejállomáson a felújításához, valamint a kábeltelevíziós hálózat bővítéséhez szükséges munkálatok zavartalan elvégzéséhez megfelelő körülményeket biztosítani.

12) A szerződés megszűnése után a Bérlő köteles a bérleményt rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a bérbeadónak visszaadni.

13) Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésben a Polgári Törvénykönyv, különösen annak a bérletre vonatkozó rendelkezései irányadók.

14) Szerződő felek megállapítják, hogy a jelen szerződésből esetlegesen eredő jogviták vonatkozásában a Szarvasi Városi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

 

Jelen szerződést a felek, mint ügyleti akaratukkal mindenben megegyezőt, elolvasás és közös értelmezés után jóváhagyólag írták alá.

 

Budapest, 2005. április ....

 

………………………………….. …………………………………

bérbeadó bérlő

 

Határidő: 2005. április 30.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe