80/2005. (III. 31.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítése Kulik Zoltán részére

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

80/2005. (III. 31.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete az önkormányzat tulajdonában lévő az ingatlan - nyilvántartásban 883 hrsz. alatt felvett 420 m2 ( vízparti ) közterület művelési ágú ingatlant sem egészében, sem megosztás útján keletkező részeiben nem értékesíti.

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete az alábbi bérleti szerződés feltételei szerint felajánlja Kulik Zoltán Gyomaendrőd, VII. ker. 110. számú lakos részére a 883 hrsz alatt felvett 420 m2 ( vízparti ) közterület művelési ágú ingatlanból az általa használt 180 m2 nagyságú területet további bérletét.

 

BÉRLETI SZERZŐDÉS

 

amely létrejött egyfelől Gyomaendrőd Város Önkormányzata Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. sz., képviseli: Dr. Dávid Imre polgármester (a továbbiakban: bérbeadó),

másfelől Kulik Zoltán Gyomaendrőd, Tanya VI. ker.100. sz. alatti lakos (a továbbiakban: bérlő) között alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:

 

1. A bérbeadó Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő - testületének ............. sz. határozatára figyelemmel bérbe adja, a bérlő pedig bérbe veszi a Gyomaendrőd-i ingatlan-nyilvántartásban 883 hrsz-ú, 420 m2 térmértékű, 1/1 tulajdoni hányadú, természetben a Gyomaendrőd, Esze Tamás és a Hantoskerti utcák kereszteződésében található, az önkormányzat tulajdonát képező vízparti földrészletből 180 m2-t azzal, hogy a bérlő azon a korábbi bérleti jogviszonyban engedélyezett a bérlő által létesített 1 db 12 m2-nél nem nagyobb felépítményt használhatja.

2. Szerződő felek megállapodnak, hogy a Bérlemény éves bruttó bérleti díja 1000,- Ft (azaz Ezer forint). Bérlő a bérleti díjat - 2005 évre a szerződés aláírásával egyidejűleg köteles egyösszegben és készpénzben megfizetni - évente a Bérbeadó által tárgyév január 15. napjáig kibocsátott számla ellenében, annak kézhezvételét követő 8 banki napon belül köteles megfizetni.

Bérlő tudomásul veszi, hogy a bérleti díj mértéke az éves fogyasztói árindex figyelembevételével kerül megállapításra. A bérleti díj módosításának esedékessége a tárgyévet megelőző év november 30.

3. A felek megállapodása értelmében a bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy a bérleti jogviszony megszűnéskor a bérelt területen megvalósított felépítményt kártalanítási igény nélkül, saját költségén, szakszerűen lebontja és a bérelt területet tisztán, eredeti állapotába visszaállítottan a bérbeadó birtokába visszaadja.

4. A fenti bérlői kötelezettség teljesítésének elmulasztása esetén a bontást és az eredeti állapot visszaállítását a bérbeadó a bérlő költségére és veszélyére elvégezteti.

5. A jelen bérleti szerződés határozatlan időre szól.

6. A bérleti díj fizetési kötelezettség a lebontási, eredeti állapot visszaállítási és a bérbeadónak történő terület-visszaadási kötelezettség teljesítése napján szűnik meg.

7. A bérelt földrészlet és a felépítmény fenntartásával, a karbantartásával és üzemeltetésével kapcsolatos költségeket és terheket a bérlő viseli. A bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy az ingatlannak a bérelményen felüli területrészét is rendszeresen karbantartja, az elgazosodást megakadályozza.

8. Amennyiben a tulajdonosnak felmerül a területhasználat igénye, akkor három hónapos felmondási idővel megszűnik a bérleti jogviszony, a felépítmény kártalanítási igény nélküli elbontásával.

9. Felek jelen bérleti szerződést közös megegyezéssel bármikor megszüntethetik.

10. A szerződésben nem szabályozott kérdések tekintetében a Ptk. előírásai az irányadók.

 

Felek a fenti szerződést elolvasás és megértés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, sajátkezűleg aláírták.

 

Kelt: Gyomaendrőd, 2005. ………..

 

…………………………………….. …………………………………

bérbeadó bérlő

 

Határidő: 2005. április 30.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe