100/2005. (IV. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Az Erzsébet-ligeti Teniszpálya bérleti szerződésének meghosszabbítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

100/2005. (IV. 28.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában lévő Erzsébet - ligeti Teniszpálya ( 1243/2 hrsz. ) ingatlan tartós bérbevételére az alábbi bérleti szerződéstervezetben foglalt feltételekkel megállapodást köt a Gyomaendrődi Tenisz Klubbal.

 

MEGÁLLAPODÁS

 

Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete képviseletében eljáró Dr. Dávid Imre polgármester bérbeadó /továbbiakban: bérbeadó/,

másrészről Gyomaendrődi Tenisz Klub képviseletében eljáró Hornok Béla / Gyomaendrőd, Erzsébet - liget /, adószám:18380462-1-04, mint bérlő / továbbiakban: bérlő / között a mai napon és helyen a következő feltételek mellett:

1) Bérbeadó tulajdonosa az 1243/2 hrsz-ú 1337m2 alapterületű teniszpálya megnevezésű, ingatlannak.

2) Bérbeadó Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete …/2005.(IV.28.)KT számú határozata alapján a tulajdonát képező a 1243/2 hrsz-ú teniszpálya ingatlant 2005. június 1. napjától kezdődően 2010. június 31. napjáig határozott időtartamban bérbe adja a bérlő részére az alábbi célokkal:

  1. Tenisztanfolyamok szervezése, teniszjáték tömegsport népszerűsítése, edzési feltételek biztosítása,

  2. Tenisz sport versenyek szervezése, lebonyolítása,

  3. Sportrendezvények szervezése,

  4. Teniszpálya korlátozás nélküli rendelkezésre bocsátása térítés ellenében, különös tekintettel az idegenforgalom számára.

3) Bérlő köteles a teniszpálya nyitottságáról gondoskodni, a június, július és augusztus hónapokban, pedig a következők szerint: minden nap délelőtt 5 - 10 óráig, délután 14 - 20 óráig.

4) Bérlő köteles a teniszpálya használatára szabályzatot készíteni.

5) Felek megállapodnak abban, hogy a bérleti díj egyenlő a bérlő által a pályázatában vállalt - 2005 és 2010 közötti időszakban ütemezett - felújítás összegével. Az önkormányzattól a pálya visszaszolgáltatásakor semmilyen elhelyezésre és térítésre nem tarthat igényt. Felek között a bérleti díj és a felújítás kötelezettsége a hatályos számviteli és adótörvények szabályai szerint kerül elszámolásra.

6) Bérbeadó a teniszpálya üzemeltetéséhez támogatást nem biztosít.

7) Bérlő vállalja, hogy az ingatlant elsődlegesen a jelen megállapodás 2.) pontjában meghatározott célokra fogja használni.

8) Bérlő köteles az ingatlan bármely célú hasznosításából adódó bevételeket a teniszpálya fenntartására, illetőleg működésének biztosítására fordítani.

9) Bérlő a teniszpálya használatáért a költségeinek fedezetére Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete által meghatározott és jóváhagyott mértékű bérleti díjat szedhet.

10) Bérlő a bérleti jogot illetve a tevékenységeket nem ruházhatja át.

11) Bérlő kijelenti, hogy a megállapodásban rögzített tevékenységek folytatására jogosult.

12) A tevékenységéhez szükséges közművek üzembe helyezésének, közműpótló berendezések létrehozásának költsége a bérlőt terheli. A közüzemi szolgáltatások díját, mint tovább adott szolgáltatást számlázza le a bérbeadó. Amennyiben a közüzemi szolgáltatásokat, a szolgáltatást végzők a bérlő hibájából adódóan szüneteltetik, vagy megszüntetik, az említett szolgáltatások újraindításának költségei a bérlőt terhelik.

13) A bérlő köteles az ingatlanvagyont rendeltetésszerűen használni, annak állagát megóvni. Az ingatlan üzemeltetési, karbantartási és felújítási költségeinek viselésére a jelen megállapodás időtartama alatt a bérlő köteles.

14) A bérbeadó a bérlő részére köteles az ingatlant leltár szerint átadni. A bérlő az ingatlant az általa megtekintett, ismert állapotban veszi át.

15) A bérlő az ingatlan külső formáján a bérbeadó engedélye nélkül átalakítási munkálatokat nem végezhet.

16) A bérbeadó az alábbi pontokban részletezett rendkívüli felmondási indokok alapján bonthatja fel a megállapodást.

A megállapodás felmondásának rendkívüli esetei a bérbeadó részéről:

1. A megállapodás 5. pontjában foglalt felújítási kötelezettségek elmaradása,

2. Amennyibe a bérlő a bérletet másnak átengedi.

 

17) A bérbeadó jogosult a bérlő előzetes értesítése mellett és annak zavarása nélkül az ingatlan állagát és az 5) pont szerinti felújítási munkálatokat ellenőrizni.

 

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.

 

Alulírott szerződő felek jelen megállapodást elolvasás és értelmezés után mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írták alá.

 

Gyomaendrőd, 2005. május " ".

…………………………………………

…………………………………………

Dr. Dávid Imre polgármester bérbeadó

Gyomaendrődi Tenisz Klub bérlő

 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete a kiértesítéstől számított 8 napig tartja szerződéskötési ajánlatát.

 

Határidő: 2005. június 30.

Felelős: Dr. Dávid Imre polgármester

« Vissza
Vissza a főmenübe